Live acumPoftiti pe la noi: Poftiti la circ
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Specialiștii anunță o vară de coșmar în România. Temperaturi record și secetă: „50 de grade Celsius în loc de 44,5”

După o iarnă neobișnuit de blândă, meteorologii anunță că vara 2020 va aduce temperaturi record și perioade lungi de secetă.

Specialiștii anunță o vară de coșmar în România

Meteorologii anunță o vară 2020 de foc. Anunţul a fost făcut de Roxana Bojariu, climatolog la Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM), pentru stirilekanal.ro.

„În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade Celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatura înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record. La nivelul României 2019 a fost cel mai călduros an începând din 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, statistic vorbind, anii călduroşi vin din ce în ce mai mulţi”, a declarat Roxana Bojariu.

Potrivit specialiștilor, zilele de iarnă se vor transforma în zile de primăvară, iar zăpada va dispărea complet cu timpul. De asemenea se menţionează că vestul şi sudul României vor fi puternic afectate de secetă.

Luna ianuarie 2020 a devenit, oficial, cea mai călduroasă din ultimii 141 de ani.

„Este posibil ca acest an să fie foarte cald. Deja primele două luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre, au fost luni călduroase. Şi februarie va fi cu valori peste mediile ultimelor decenii”, a explicat meteorologul Teodora Cumpănaşu, de la ANM, pentru Digi TV.

Citește și:

Meteo 22 și 23 februarie. Vremea rea lovește în acest weekend. Unde va ploua și cât de rece va fi în următoarele zile

Încă un val de aer cald peste România! 20 de grade în aproape toată țara, începând de luni

Recomandari