Antena Căutare

Val de aer tropical, în România. Temperaturile vor urca până la 35 de grade, dar nu scăpăm de ploi! Ce se întâmplă cu vremea, în următoarele 24 de ore

După inundații, caniculă! Un val de aer tropical ajunge în România, aducând temperaturi ridicate. Ce zone vor fi afectate de vijelii și grindină, în următoarele ore.

Val de aer tropical, în România. Temperaturile vor urca până la 35 de grade, dar nu scăpăm de ploi! Ce se întâmplă cu vremea, în următoarele 24 de ore
Val de aer tropical, în România. Temperaturile vor urca până la 35 de grade, dar nu scăpăm de ploi! Ce se întâmplă cu vremea, în următoarele 24 de ore | Profimedia

CUM VA FI VREMEA LUNI, 29 IUNIE

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), luni, 29 iunie, vremea se va menține caldă, în majoritatea zonelor, în special în Câmpia Română, Câmpia de Vest şi Lunca Dunării, cu temperaturi maxime de până la 34 de grade și minime de 18-20 de grade.

În nord-vestul şi centrul ţării, în zonele montane şi submontane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil chiar vijelii şi căderi de grindină.

CUM VA FI VREMEA MARȚI, 30 IUNIE

Marți, în jumătatea de nord-vest a ţării, valorile termice vor marca o scădere faţă de zilele precedente, în schimb în sud şi sud-est vremea va fi în continuare călduroasă, izolat caniculară după-amiaza, cu disconfort termic accentuat.

Urmează zile caniculare! ANM a reactualizat prognoza meteo pentru luna iulie: „Vom avea o vară a extremelor!

Potrivit ANM, în nord şi nord-est şi local în centru şi la munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi în jurul a 35 de grade în Muntenia şi vestul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 10 şi 20 de grade.

Cum va fi vremea la mare și temperatura apei mării. Prognoza meteo pe litoral 14 zile

CUM VA FI VREMEA ÎN BUCUREȘTI

În București, temperaturile vor atinge pragul caniculei, în orele prânzului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va urca la 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18-20 de grade.

COD GALBEN ÎN 31 DE JUDEȚE

Ploile se întorc în 31 de județe din România, anunță meteorologii, care au emis deja o avertizare Cod Galben de instabilitate pentru următoarele ore. Potrivit ANM, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și posibilă grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40-60 l/mp, anunţă meteorologii. În Capitală, vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice şi posibil ploi de scurtă durată.

Revin ploile în aproape toată țara! ANM a emis un cod galben de instabilitate, valabil până marți. Care sunt zonele viza... Meteorologii au actualizat avertizările de instabilitate atmosferică - Până marţi dimineaţă, mai multe judeţe se vor af...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x