Antena Căutare

Vremea 1 iulie. Prognoza meteo anunță cod galben de ploi. De când se schimbă vremea

Vremea din 1 iunie se anunță instabilă. Prognoza meteo ANM anunță cod galben de ploi și cantități însemnate de apă. Când se schimbă vremea. 

Vremea 1 iulie. Prognoza meteo anunță cod galben de ploi. De când se schimbă vremea
vremea 1 iulie

Vremea din 1 iunie se anunță instabilă. Prognoza meteo ANM anunță cod galben de ploi și cantități însemnate de apă. Când se schimbă vremea.

În weekend instabilitatea vremii se va menține în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apa estimate a se acumula vor ajunge până la 15-20 de mm, îndeosebi în zonă Munților Apuseni.

Din punct de vedere termic vremea va fi normală, cu temperaturi ce vor fi situate în general între 25 și 30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu mențiunea că sâmbătă în Transilvania se pot înregistra și valori ușor mai scăzute (din pricină nebulozității), însă deopotrivă și în sud-est maximele vor fi mai ridicate duminică, datorită advecției unui aer mai cald de sorginte nord-africană.

ANM COD GALBEN de ploi

Interval de valabilitate: 30 iunie, ora 10 – 01 iulie, ora 06;
Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică;
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în Moldova, local în Transilvania și Maramureș, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Vremea 1 iulie la București

Ploile nu se opresc duminică în București. Aversele apar încă de dimineață, cantitatea de precipitații va fi de 1 l/m². Temperaturile mai cresc, atingând 25°C, iar minima nopții va fi de 12°C. Vântul bate moderat cu viteză între V între 10 şi 15 km/h. Vremea se schimbă de săptămâna viitoare.

Prognoza meteo pentru 1 iulie la munte

Cerul va fi parțial înnorat, temperaturile maxime ating 18°C, iar cele minime 9°C. Va ploua slab. Vremea se ameliorează de săptămâna viitoare.

BREAKING NEWS. Avertizare DE ULTIMĂ ORĂ. Cod ROȘU pentru mai multe zone din România, Când începe și cât durează... URGIA s-a dezlănțuit asupra ROMÂNIEI! Imaginile DEZASTRULUI! Sute de oameni disperați sunt SCOȘI DIN CASE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x