Antena Căutare

Vremea 10 iunie 2019. Vijelii și căderi de grindină. Când vine canicula

Vremea din 10 iunie 2019 anunță instabilitate termică crescută. ANM a emis informare meteorologică de ploi torențiale, vjelii și grindină. România se pregătește însă pentru un val de caniculă ce va aduce temperaturi maxime de 35 de grade C. 

Vremea 10 iunie 2019. Vijelii și căderi de grindină. Când vine canicula Galerie
| vremea 10 iunie 2019

Vremea din 10 iunie 2019 anunță instabilitate termică crescută. ANM a emis informare meteorologică de ploi torențiale, vjelii și grindină. România se pregătește însă pentru un val de caniculă ce va aduce temperaturi maxime de 35 de grade C.

Vremea de luni, 10 iunie 2019, aduce instabilitate în sudul și în estul țării, unde îndeosebi după-amiază local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, însă doar în mod izolat. Vântul va sufla slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 24 și 29 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei) și 27-32 de grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Vremea 10 iunie 2019 - Informare meteorologică ploi torențiale, grindină

ANM a emis informare meteorologică pentru România. Până pe 11 iunie 2019 vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Vremea 10 iunie 2019 - Primul val de caniculă

România se pregătește săptămâna aceasta de primul val de caniculă. În pareioada 14-16 iunie 2019, meteorologii anunță temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei, maximele termice se vor apropia sau depăși 35 grade Celsius. Cel mai cad va fi în Banat, sudul Olteniei, Muntenia, Dobrogea continentală, dar și în sudul Moldovei. Indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități, așadar temperaturile resimțite vor fi mult mai ridicate comparativ cu cele înregistrate în termometre.

Citește și:

Val de caniculă în România: Temperaturi de 35 grade săptămâna asta. Meteo 10-16 iunie 2019

sursa foto: jurnaldevreme.ro

Nu s-a terminat! Cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină, extins în România! Județele afectate, în următoarele ore... Val de caniculă în România: Temperaturi de 35 grade. Meteo 10-16 iunie 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x