Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Vremea 13 iunie 2019. Temperaturi maxime caniculare de 35 de grade Celsius

Vremea 13 iunie 2019. Prognoza meteo pentru ziua de joi anunță instabilitate atmosferică accentuată și temperaturi caniculare ce pot depăși 35 de grade Celsius. Află cum va fi vremea în București.

Vremea 13 iunie 2019. Prognoza meteo pentru ziua de joi anunță instabilitate atmosferică accentuată și temperaturi caniculare ce pot depăși 35 de grade Celsius. Află cum va fi vremea în București.

Vremea 13 iunie 2019. Joi vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă în majoritatea regiunilor, potrivit ido.ro indicele de disconfort termic temperatură-umezeală va atinge și va depăsi ușor pragul de 80 de unităti pe spații extinse în Banat, Crișana, Oltenia și Moldova. Din nou în zonă Carpaților Orientali în cursul prânzului vor cădea izolat unele averse de ploaie, insă acestea vor fi în general slabe cantitativ. Vântul va suflă slab în majoritatea zonelor tării, cel mult slab pană la moderat în Deltă Dunării. Meteo 13 iunie 2019. Maximele termice vor urcă la prânz pană spre 27-32 de grade în Transilvania și Maramureș, 30-35 de grade în Oltenia, Muntenia și Moldova (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în zonă Luncii Dunării) și 27-32 de grade Celsius în Dobrogea.

Vremea în București 13 iunie. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, iar în orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată îndeosebi în cursul dupăamiezei de vineri (14 iunie).

Citește și: Vremea în București, prognoza meteo pe 7 zile: temperaturi caniculare

ANM, avertizare meteo

Avertizare meteo valabilă în intervalul: 12 iunie, ora 10 – 14 iunie, ora 23.

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice și sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Surse: meteoromania.ro, vremea.ro

Citește și: Meteo 10 - 23 iunie 2019. Vremea se încălzește dar nu scăpăm de ploi

Recomandari