Antena Căutare

Vremea în București, prognoza meteo pe 7 zile: temperaturi caniculare

Vremea în București. Prognoza meteo pe 7 zile pentru București anunță temperaturi caniculare. Ploile se răresc, însă vor mai fi semnalate furtuni scurte și descărcări electrice.

Vremea în București, prognoza meteo pe 7 zile: temperaturi caniculare
Vremea in Bucuresti

Vremea în București. Prognoza meteo pe 7 zile pentru București anunță temperaturi caniculare. Ploile se răresc, însă vor mai fi semnalate furtuni scurte și descărcări electrice.

Vremea în București - Prognoza meteo pentru joi, 13 iunie

Ziua de joi va fi una caldă, cu temperaturi maxime de 32 de grade, însă vor fi șanse de ploaie și chiar de o scurtă furtună cu descărcări electrice.

Vremea în București - Prognoza meteo pentru vineri, 14 iunie

Vineri, vremea în București va fi cu adevărat caniculară, temperaturile vor atinge și chiar depăși 33 de grade. Cerul va fi senin, iar șansele de ploaie sunt minime.

Vremea în București - Prognoza meteo pentru sâmbătă, 15 iunie

Și weekendul se anunță unul foarte cald. Vor fi 32 de grade și niciun nor. Vântul va sufla foarte slab și se poate resimți deja dinsconfortul termic.

Vremea în București - Prognoza meteo pentru duminică, 16 iunie

Și duminică, vremea de Rusalii va fi una frumoasă, destul de caldă. Temepraturile vor atinge un maxim de 33 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 21 de grade pe timpul nopții

Vremea în București – Prognoza meteo pentru luni, 17 iunie

În cea de-a doua zi de Rusalii, vremea va fi în continuare caldă, cu șanse minime de ploi. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 33 de grade, iar minimele în jur de 20 de grade Celsius.

Citește și: Vremea de Rusalii 2019. Prognoza meteo de Rusalii la mare și la munte

Vremea în București – Prognoza meteo pentru marți, 18 iunie

Și marți, vremea se anunță foarte caldă, cerul va fi mai mult senin, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 33 de grade Celsius, cu minime noctrurne de aproximativ 19 grade Celsius

Vremea în București – Prognoza meteo pentru miercuri, 19 iunie

Miercuri, vremea în București va continua să fie caniculară, temperaturile se vor menține în jurul valorii de 33 de grade Celsius, minimele fiind de 18-19 grade, pe timpul nopții. Cerul va fi mai mult senin, dar vor fi șanse de ploaie pe timpul zilei

Vremea în București, pe cartiere

Variațiile de temperatură și precipitații în zonele din București nu sunt unele mari, însă ele există și sunt resimțite în funcție de densitatea clădirilor, a zonelor verzi și în funcție de nivelul de poluare a aerului.

Estul şi sudul oraşului au toamne lungi şi călduroase, ierni blânde şi primăveri timpurii.
Media anuală a temperaturii în Bucureşti este în jur de 10 - 11°C .

Zona centrală a Bucureștiului, cu cea mai mare concentrare de clădiri, străzi înguste, largi bulevarde și câteva zone verzi, are o temperatură medie anuala de 11 Grade Celsius, vânt sub 2 m/s , umiditatea de 3-6 %, mai mică decât în alte zone. Are, de asemenea, și cea mai lungă perioada de vegetație, de 220 zile fără ger, pe an.

Zona mediană, cea care cuprinde vechea zonă industrială a Bucureștiului cu mici frabrici și gări, este definită printr-un grad mare de poluare, zile cu ceață, ploi abundente, mai puține zile însorite, având o temperatură medie anuală sub 11 Grade Celsius și un volum de precipitații de 600 mm pe an.

Zona rezidențială - Băneasa, Floreasca, Tei, Pantelimon, Balta Albă, Berceni, Drumul Taberei- are o temperatură medie anuală de 10.5 Grade Celsius, cu vânturi puternice uneori , cu un grad scăzut de poluare comparativ cu centrul, un grad de umiditate în jurul valorii de 77%, cu frecvente apariții ale ceții și un volum de precipitatii sub 550 – 600 mm pe an.

Zona periferică este influențată de constructiile joase (1 – 2 nivele) cu suprafete verzi și mari zone industriale; această zonă urbană este în mare măsură expusă vântului, valurilor de căldură și de frig, dar cu contraste mici, o umiditate ridicată și aer mai curat. Volumul precipitațiilor este sub 500 mm pe an.

Citește și: Meteo 10 - 23 iunie 2019. Vremea se încălzește dar nu scăpăm de ploi

Avertizare meteo ploi torențiale și vijelii în România. Temperaturi: 31-33 grade C... Vin călduri de nesuportat! Meteorologii anunţă caniculă şi disconfort termic, până vineri seară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x