Vremea 21 iunie 2019: furtunile violente lovesc din nou. Unde face ravagii vremea

 

Prognoza meteo 21 iunie 2019. Meteorologii anunță vreme capricioasă și un nou val de ploi în România. În același timp, diconfortul termic rămâne accentuat. Află cum va fi vremea în București vineri.

Vremea 21 iunie 2019. Meteorologii anunță vreme instabilă cu unele intensificări de scurtă durată în mare parte a tării. Vom avea parte de perioade în care se vor semnala averse ce pot lua și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină în majoritatea regiunilor. Potrivit ANM, în intervalul 20 iunie, ora 10 – 21 iunie, ora 23 sunt așteptate  cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie avertizează românii cu privire la caniculă. Disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar pe arii restrânse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Citește și: Alertă meteo! Cod galben de fruturni puternice în mare parte din țară

Vremea în București. ANM, prognoză meteo specială

Potrivit ANM, vineri (21 iunie) vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Temperatura maximă va fi de 30...32 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade. Cerul va fi variabil, însă după orele prânzului probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice, respectiv înnorări temporar accentuate și perioade în care se vor semnala, averse ce vor putea avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină va fi ridicată.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI