Antena Căutare

Vremea 27 iunie. Prognoza meteo anunță COD GALBEN și PORTOCALIU de furtuni, vânt, grindină

Vremea din 27 iunie se anunță extrem de instabilă. Potrivit prognozei meteo, meteorologii ANM au emis cod galben și cod portocaliu de ploi abundente, vânt, grindină în România.

Vremea 27 iunie. Prognoza meteo anunță COD GALBEN și PORTOCALIU de furtuni, vânt, grindină
vremea 27 iunie, cod portocaliu de furtuni | adevarul.ro

Vremea din 27 iunie se anunță extrem de instabilă. Potrivit prognozei meteo, meteorologii ANM au emis cod galben și cod portocaliu de ploi abundente, vânt, grindină în România.

Potrivit vremea.ro, miercuri vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării, pe spații relativ extinse urmând să se semnaleze averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cantități de apa ceva mai însemnate (până la 15-25 de mm), potrivit prognozei Vremea.ro, se vor înregistra izolat în Moldova și în zonele montane. Vântul va suflă moderat în sud-est și slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 23 și 28 de grade la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în estul Luncii Dunării.

ANM, 27 iunie, Cod GALBEN

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23;
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică

Începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie) aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.
Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

ANM, 27 iunie, COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 09 – 27 iunie ora 23;
Fenomene vizate: ploi abundente;

În județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse 60-70 l/mp.

Notă: Va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice și la munte.

Vremea din 27 iunie la București

În Captală sunt anunțate furtuni cu fulgere. Temperaturile maxime ating 22°C. Va ploua intens atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții. Vântul va sufla din NE cu o viteză între 15 şi 30 km/h, cantitatea de apă este foarte mare, de 24 l/m², existând din nou riscul de inundații. Temperaturile minime pe timpul nopții ating 18°C.

Prognoza meteo pentru 27 iunie la munte

Și la munte va ploua, temperaturile vor scădea drastic până la 18°C. Cantitatea de precipitații va fi de 18 l/m², iar temperaturile minime de 14°C. Vântul va sufla moderat, iar ploile vor continua până sâmbătă.

Prognoza meteo săptămâna 25 iunie -1 iulie. Cum va fi vremea luni - duminică

surse: anm, vremea.ro

Vine URGIA în România! Meteorologii tocmai au făcut anunţul: "Este COD PORTOCALIU de vreme rea"... Anunț de ULTIMĂ ORĂ! Vin furtunile, dar RISCUL URIAȘ este altul. Autoritățile SUNT ÎN ALERTĂ MAXIMĂ!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x