Antena Căutare

Prognoza meteo săptămâna 25 iunie -1 iulie. Cum va fi vremea săptămâna viitoare, luni - duminică

Meteorologii au anunțat prognoza meteo saptamana  25 -1 iulie. Vremea în urmatoarul interval va fi mai normală termic, chiar ușor mai rece în comparație cu mediile multianuale specifice sfârșitului lunii iunie în prima parte a săptămânii.

Prognoza meteo săptămâna 25 iunie -1 iulie. Cum va fi vremea săptămâna viitoare, luni - duminică
vremea saptamana 25 iunie-1 iulie

Meteorologii au anunțat prognoza meteo săptămâna 25 -1 iulie. Vremea în urmatoarul interval va fi mai normală termic, chiar ușor mai rece în comparație cu mediile multianuale specifice sfârșitului lunii iunie în prima parte a săptămânii. Nu vor lipsi nici precipitațiile, însă acestea vor fi mai consistente în regiunile intracarpatice ale teritoriului, unde se vor acumula până la 30-50 de mm pe întreg parcursul intervalului.

Cum va fi vremea luni, 25 iunie

Luni vremea va fi racoroasă în cea mai mare parte a țării, luni dimineață temperaturile minime urmând să coboare până spre 1-2 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei. În vestul, centrul și nordul țării local se vor semnala averse slabe de ploaie, însoțite răzleț și de descărcări electrice. Vântul va suflă slab până la moderat aproape peste tot, cel mult moderat pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 19 și 24 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 23-28 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 21-26 de grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în extremitatea nordică a regiunii.

Prognoza meteo pentru marți, 26 iunie

Marți în cursul după-amiezii vor cădea averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice în regiunile intracarpatice, în timp ce în sud și în est cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va suflă moderat în sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în restul zonelor țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 21 și 26 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 24-29 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 22-27 de grade în Moldova.

Vremea în România, miercuri, 27 iunie

Miercuri vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a țării, pe spații relativ extinse urmând să se semnaleze averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cantități de apa ceva mai însemnate (până la 15-25 de mm), potrivit prognozei meteo Vremea.ro, se vor înregistra izolat în Moldova și în zonele montane. Vântul va suflă moderat în sud-est și slab până la moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 23 și 28 de grade la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în estul Luncii Dunării.

Prognoza meteo în România, joi, 28 iunie

Joi activitatea ciclonica se va menține la parametri ridicați în majoritatea zonelor țării, pe spații relativ extinse urmând să cadă averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și cu totul izolat de grindină. În nordul Carpaților Orientali cantitățile de apa așteptate a se acumula vor fi mai importante, de până la 15-20 de mm. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în zonă litorala. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 21-26 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 24-29 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în nordul extrem al Moldovei.

Vremea vineri, 29 iunie

Vineri vremea se va ameliora ușor că aspect mai ales în zonele extracarpatice, unele averse slabe de ploaie urmând să mai cadă local doar în interiorul arcului carpatic. Vântul va suflă moderat în nord-vest și în sud-vest și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 27 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în estul Luncii Dunării) și 23-28 de grade în Moldova.

Prognoza meteo pentru weekendul 30 - 1 iulie

În weekend instabilitatea vremii se va menține în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apa estimate a se acumula vor ajunge până la 15-20 de mm, îndeosebi în zonă Munților Apuseni. Din punct de vedere termic vremea va fi normală, cu temperaturi ce vor fi situate în general între 25 și 30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu mențiunea că sâmbătă în Transilvania se pot înregistra și valori ușor mai scăzute (din pricină nebulozității), însă deopotrivă și în sud-est maximele vor fi mai ridicate duminică, datorită advecției unui aer mai cald de sorginte nord-africană.

sursă: vremea.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x