Căutare Live

Vremea 29 mai. Meteo: un ciclon mediteranean aduce ploi masive în România

Vremea 29 mai. Meteo: un ciclon mediteranean adunce un nou val de furtuni în România. Află zonele unde sunt anunțate ploi masive, descărcări electrice și căderi de grindină.

Vremea 29 mai. Meteo: un ciclon mediteranean adunce un nou val de furtuni în România. Află zonele unde sunt anunțate ploi masive, descărcări electrice și căderi de grindină.

Prognoza meteo a zilei de miercuri aduce o vreme capricioasă şi ploi în continuare, deşi temperaturile se mențin ridicate, iar în Sudul țării ating 31 de grade. ANM anunță un nou front ciclonic dinspre Marea Mediteraneană va aduge fenomene extreme. Astăzi vor fi ploi, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de deal şi munte, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat şi, îndeosebi după-amiaza şi seara vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină. În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe spaţii mici. Temperatura aerului va avea valori peste cele normale ale perioadei îndeosebi în regiunile sudice şi estice, cu maxime ce se vor încadra între 22 şi 32 de grade, iar cele minime între 9 şi 19 grade.

Vremea 29 mai. Avertizări meteo ANM

Până pe data de 1 iunie vremea se va menține instabilă. Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Vremea 29 mai la București

Buletinul meteo pentru Capitală anunță averse și furtuni însoțote de descărcări electrice. Temperaturile ating 29 grade C, iar cantitatea de apă va fi de peste 1 L/m².

Vremea 29 mai la munte

Și la munte sunt așteptate ploi abundente, temperaturile maxime urcă până la 24 grade C, iar cantitățile de apă ce se vor strânge ating 2 L/m.

Citește și:

Meteo România 28 mai - 1 iunie. Cod galben de ploi torențiale în 25 de județe

sursa foto: Kása Benjamin/Facebook

Cod roșu de tornadă în România! Avertisment meteo fără precedent emis de ANM... Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Meteo - temperaturi scăzute și ploi...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri