Antena Căutare

Meteo România 28 mai - 1 iunie. Cod galben de ploi torențiale în 25 de județe

Meteo Romania. Vremea 28 mai - 1 iunie 2019. ANM a emis doua avertizari meteo de vreme severa pentru urmatoarele zile. In 25 de judete sunt astepatete ploi torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelie si izolat grindina.

Meteo România. Vremea 28 mai - 1 iunie 2019. ANM a emis două avertizări meteo de vreme severă pentru următoarele zile. În 25 de județe sunt aștepatete ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină.

Vremea marți, 28 mai 2019. Marți vremea va fi instabilă cu precădere în vestul, centrul și nordul teritoriului, unde pe arii extinse vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină de dimensiuni mici. Câteva averse de ploaie se vor semnala și în nordul Olteniei și al Munteniei, însă pe spații mai restrânse. Local, mai ales în zonă Munților Apuseni, cantitățile de apa vor fi mai însemnate, de până la 20-25 de mm. Vântul va suflă tare în Moldova, cu rafale de până la 60-70 de km/h în câmp deschis, în timp ce în restul teritoriului acesta va fi slab până la moderat sau cel mult moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 23 și 28 de grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 26-31 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai scăzute valori așteptate de Vremea.ro a se înregistra pe litoral) și 24-29 de grade în Moldova.

Vremea mircuri, 29 mai 2019. Miercuri vor cădea averse de ploaie însoțite de frecvențe descărcări electrice în nordul Moldovei, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și vestul Olteniei, în timp ce în restul regiunilor cerul se va menține variabil. Izolat (mai ales la munte) cantitățile de apa vor ajunge până la 15-20 de mm. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult slab până la moderat în estul Moldovei și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 26 de grade în Transilvania și Maramureș, 26-31 de grade în Oltenia și Muntenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în Luncă Dunării) și 24-29 de grade în Dobrogea și Moldova.

Citește și: Vremea în București: Avertizări meteo de furtuni și grindină până sâmbătă

Vremea joi, 30 mai 2019. Joi aversele de ploaie se vor extinde și către sud și est, cu excepția Dobrogei, unde acestea se vor semnala numai în mod izolat. Vor fi și descărcări electrice, iar pe alocuri și căderi de grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului, care la începutul averselor vor putea luă și aspect de vijelie. Intensitatea cea mai ridicată a fenomenelor va fi în Moldova, unde atât umiditatea ridicată venită de pe Marea Neagră, cât și masă de aer cald advectata dinspre Peninsulă Anatolica vor amplifică procesele convective, potrivit prognozelor Vremea.ido.ro. Tot în Moldova și cantitățile de apa vor fi mai însemnate, de până la 20-25 de mm în mod local. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte din țara, cel mult slab până la moderat în vestul Transilvaniei, Crișana și Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 19 și 24 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 23-27 de grade în Oltenia, 24-29 de grade în Muntenia și Dobrogea și 20-25 de grade în Molodva.

Citește și: Val de caniculă în România. Se vor înregistra 33 de grade Celsius

Vremea vineri, 31 mai 2019. Vineri vremea va continuă să fie instabilă mai ales în cursul după-amiezii, pe spații extinse în toată țara urmând să cadă averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. De asemenea, temperaturile vor marca o scădere cu 2-4 grade Celsius față de ziua de joi în cea mai mare parte a țării. Local, cantitățile de apa ce se vor acumula vor fi mai însemnate (până la 15-20 de mm), îndeosebi la munte. Vântul va suflă moderat în sudul Moldovei și în nordul Munteniei și mai mult slab în restul teritoriului. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 17-22 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 20-25 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 17-22 de grade în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în zonă Obcinelor Bucovinei.

Meteo România 28 mai - 1 iunie 2019. COD GALBEN

Meteo România 28 mai - 1 iunie. Cod galben de ploi torențiale în 25 de județe

1. Avertizare meteo. Interval de valabilitate: 28 mai, ora 11 – 01 iunie, ora 10
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, marți (28 mai) și miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Citește și: Meteo România. Ce se întâmplă cu vremea în intervalul 27 mai - 24 iunie

2. Avertizare meteo. Interval de valabilitate: 28 mai, ora 14 – 29 mai, ora 02
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată;
Zone afectate: conform textului și hărții;
În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, precum și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Sure: vremea.ro, vremea.ido, meteoromania.ro

Meteo 28 mai 2019. Două județe sub cod galben de veme severă... Vremea în București: Avertizări meteo de furtuni și grindină până sâmbătă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x