Antena Căutare

Vremea în București. Prognoza meteo pe 7 zile: Ploi și temperaturi de peste 30 de grade

Vremea în București. Prognoza meteo pe 7 zile arată că nu scăpăm de ploi nici în următoarele zile, însă va fi destul de cald pentru această perioadă din an. Vezi cum va fi vremea în fiecare zi, în săptămâna ce urmează

Vremea în București. Prognoza meteo pe 7 zile: Ploi și temperaturi de peste 30 de grade
Vremea in Bucuresti

Vremea în București. Prognoza meteo pe 7 zile arată că nu scăpăm de ploi nici în următoarele zile, însă va fi destul de cald pentru această perioadă din an. Vezi cum va fi vremea în fiecare zi, în săptămâna ce urmează:

Vremea în București – Prognoza meteo pentru vineri, 7 iunie

Vineri, vremea în București se mai încălzește cu câteva grade, maximele ajungând la 28 de grade Celsius, iar minima va fi de 18 grade. Cerul va fi în continuare înnorat, cu șanse mari de ploaie. Pe timpul nopții este posibil însă să fie furtună și descărcări electrice.

Vremea în București – Prognoza meteo pentru sâmbătă, 8 iunie

Ziua de sâmbătă va fi una de vară veritabilă cu temeperaturi maxime de 30 de grade și șanse scăzute de ploi, mai ales în a doua parte a zilei. Dimineața este însă posibil să fie câteva ploi de scurtă durată.

Vremea în București – Prognoza meteo pentru duminică, 9 iunie

Și duminica vremea va fi caldă, temeperaturile vor fi în jur de 31 de grade maxim. Nu scăpăm însă definitiv de ploi, izolat fiind semnalate furtuni și descărcări electrice.

Vremea în București – Prognoza meteo pentru luni, 10 iunie

Prognoza meteo pentru luni arată că este posibil scăpăm de ploile abundente, chiar dacă vor mai fi înnorări temporar și posibil câteva picături de ploaie. Temepraturile maxime vor fi în jur de 29 de grade Celsius, iar cele minime de 18 grade.

Vremea în București – Prognoza meteo pentru marți, 11 iunie

Marți va fi destul de cald pentru această perioadă de an, temeparturile maxime atingând 30-31 de grade Celsius, iar cele minime 18 grade. Ploile însă își vor face din nou apariția, mai ales în a doua parte a zilei, când vor fi posibile și descărcări electrice.

Vremea în București – Prognoza meteo pentru miercuri, 12 iunie

Nici miercuri nu scăpăm de ploi, fiind posibile averse și descărcări electrice. Perioadele de soare vor alterna cu cele de soare, iar temperaturile maxime vor atinge 30 de grade.

Vremea în București - Prognoza meteo pentru joi, 13 iunie

Și ziua de joi va fi una caldă, cu temperaturi de 30 de grade, însă șansele să plouă sunt foarte ridicate. Cerul va fi mai mult înnorat pe tot parcursul zilei.

Citește și: Vremea de Rusalii 2019. Ce anunță prognoza meteo iunie 2019 în România

Vremea în București, pe cartiere

Variațiile de temperatură și precipitații în zonele din București nu sunt unele mari, însă ele există și sunt resimțite în funcție de densitatea clădirilor, a zonelor verzi și în funcție de nivelul de poluare a aerului.

Estul şi sudul oraşului au toamne lungi şi călduroase, ierni blânde şi primăveri timpurii.
Media anuală a temperaturii în Bucureşti este în jur de 10 - 11°C .

Zona centrală a Bucureștiului, cu cea mai mare concentrare de clădiri, străzi înguste, largi bulevarde și câteva zone verzi, are o temperatură medie anuala de 11 Grade Celsius, vânt sub 2 m/s , umiditatea de 3-6 %, mai mică decât în alte zone. Are, de asemenea, și cea mai lungă perioada de vegetație, de 220 zile fără ger, pe an.

Zona mediană, cea care cuprinde vechea zonă industrială a Bucureștiului cu mici frabrici și gări, este definită printr-un grad mare de poluare, zile cu ceață, ploi abundente, mai puține zile însorite, având o temperatură medie anuală sub 11 Grade Celsius și un volum de precipitații de 600 mm pe an.

Zona rezidențială - Băneasa, Floreasca, Tei, Pantelimon, Balta Albă, Berceni, Drumul Taberei- are o temperatură medie anuală de 10.5 Grade Celsius, cu vânturi puternice uneori , cu un grad scăzut de poluare comparativ cu centrul, un grad de umiditate în jurul valorii de 77%, cu frecvente apariții ale ceții și un volum de precipitatii sub 550 – 600 mm pe an.

Zona periferică este influențată de constructiile joase (1 – 2 nivele) cu suprafete verzi și mari zone industriale; această zonă urbană este în mare măsură expusă vântului, valurilor de căldură și de frig, dar cu contraste mici, o umiditate ridicată și aer mai curat. Volumul precipitațiilor este sub 500 mm pe an.

Citește și: Vremea 5 iunie - 1 iulie. ANM anunță când scăpăm de ploi

Alertă meteo: 29 de județe sub cod galben. Ploi torențiale și cantități de apă însemnate... Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, în vestul, nordul, centrul şi nord-estul ţării, până joi seară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x