Vremea de Rusalii 2019. Ce anunță prognoza meteo iunie 2019 în România

 

Vremea de Rusalii 2019. Ce anunță prognoza meteo iunie 2019 în România: în București pe litoral și la munte. Vremea la mare în iunie 2019 anunță valor termice ridicate, în timp ce la munte sunt anunțate averse în prima zi de Rusalii. 

Vremea în minivacanța de Rusalii 2019 se anunță bună în majoritatea regiunilor țării. Pentru cei care vor să petreacă zilele libere legale la mare, la munte sau în București, meteorologii au vești favorabile. Deși cerul va prezenta unele înnorări, prognoza meteo despre starea vremii în luna iunie anunță temperaturi ridicate, iar ploile își vor face simțită prezența, local, în zona de munte. 

Rusaliile pică în 2019 pe data de 16 și 17 iunie, respectiv Duminica și Lunea Rusaliilor. Calendarul zilelor libere legale în România le permite românilor să beneficieze de o scurtă minivacanță de trei zile, respectiv sâmbătă (15 iunie), duminică( 16 iunie) și luni (17 iunie). În plus, prognoza mete România anunță valori termice care se ridică la maxime de 27 de grade C. Pentru cei care vor să petreacă weekendul de Rusalii la munte sau pe litoral, venim cu informații prețioase despre vreme.

Vremea de Rusalii 2019 - București

Prognza meteo anunță că în București va fi deosebit de frumoasă în zilele de 15, 16, 17 iunie 2019. Sâmbătă, cerul va avea unele înnorări, dar nu sunt anunțate ploi. Temperaturile se vor încadra între 25° /13° C. Duminică și Luni, prima și a doua zi de Rusalii, anunță cer însorit și temperaturi care se vor menține la aceeași valoare, resectiv 25° la amiază și /13° pe timpul nopții.

Vremea de Rusalii 2019 - Constanța

Foarte mulți români preferă să petreacă luna iunie pe litoral, iar minivacanța de Rusalii este un prilej numai bun. Cea mai călduroasă zi va fi cea de Luni, a doua zi de Rusalii, când valorile termometrelor vor indica maxime de 24 de grade C și cer însorit. Sâmbătă norii își vor face simțită prezența pe litoral, iar temperaturile vor atinge 22 grade C la amiază și 15 grade la miezul nopții. Duminică va fi însorit, iar acul termometrelor indică 23 de grade C, respectiv 15 grade C. 

Vremea de Rusalii 2019 - Brașov

Vremea la munte va fi bună, cu mici excepții de averse, local, cu temperaturi ce se vor încadra între 18 și 21 de grade C. Sunt posibile ploi Dumincă, în prima zi de Rusalii, însă sâmbătă și luni cerul nu prezintă înnorări. Sâmbătă, valorile termice la munte se încadrează între 18 și 8 grade C, Duminică între 19 și 9 grade C, iar luni, între 21 și 11 grade C. 

Rusaliile, sărbătoare cunscută și ca Cincizecimea, se petrec la 10 zile de la Înălțarea lui Iisus, respectiv la 50 de zile de la Invierea Sa. În România, sărbătoarea se bucură de două zile libere legale - duminica și luni, respectiv 16 și 17 iunie, figurând în când codul muncii ca libere legale. Pe cei care vor să-și planifice Rusaliile și în 2020 îi informăm că Rusaliile Ortodoxe pică anul viitor mai devreme, pe 7, respectiv, 8 iunie, 2020. 

Citește și:

Când sunt Rusaliile în 2019 în calendarul ortodox. Semnificație și zile libere legale

Rusalii 2019. Moșii de vară: ce trebuie să dai de pomană

sursa foto: observator.tvfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI