Antena Căutare

Vremea în noiembrie 2024. Prognoza meteo pentru perioada 1 noiembrie- 30 noiembrie 2024

Descoperă cum va fi vremea în România în luna noiembrie 2024. Se anunță ploi și ninsori în perioada 1- 30 noiembrie. Mai multe detalii în rândurile de mai jos.

Galerie
Descoperă cum va fi vremea în România în luna noiembrie 2024. Se anunță ploi, ninsori în perioada 1- 30 noiembrie. Mai multe detalii în rândurile de mai jos. | Shutterstock.com

Luna noiembrie 2024 va fi, în general, rece în România. Temperaturile medii vor fi în jur de 10°C, iar minimele nocturne pot ajunge la 2-4°C. În regiunile montane, temperaturile vor fi chiar mai scăzute, cu posibilitatea apariției primelor ninsori.

Precipitațiile vor fi moderate, iar umiditatea va contribui la senzația de frig, cu temperaturi resimțite în jur de 7°C. Descoperă prognoza meteo pentru luna noiembrie în rândurile de mai jos.

Citește și: Rugăciunea Sf. Cuvioase Parascheva pentru sănătate. E cea mai puternică cuvântare pentru Sfânta Vineri

Vremea în noiembrie 2024. Prognoza meteo pentru perioada 1- 30 noiembrie 2024: temperaturi, precipitații, ninsori

Articolul continuă după reclamă

În noiembrie 2024, vremea în România va fi destul de răcoroasă, cu temperaturi care vor scădea treptat pe măsură ce luna avansează.

La începutul de noiembrie, temperaturile maxime se vor situa între 13°C și 17°C în diferite regiuni, iar cele minime vor fi între 4°C și 7°C. Spre mijlocul și finalul lunii, temperaturile vor scădea mai mult, cu maxime între 6°C și 10°C, iar minimele ajungând chiar și la 0°C sau 1°C în unele zile​.

În zonele montane, temperaturile pot ajunge chiar sub 0°C. De asemenea, în zonele mai înalte, cum ar fi Carpații, este posibil să se înregistreze primele ninsori​.

Precipitațiile vor fi prezente în luna noiembrie 2024, dar în general moderate, sub formă de ploi ușoare și ocazional burniță. Regiuni precum București și zonele sudice vor avea condiții ușor mai calde față de nordul și centrul țării, unde temperaturile vor fi mai joase.

Citește și: Țânțarii mutanți și bolnavi, care nu pot fi uciși de insecticide, au fost descoperiți. Cât de periculoși sunt

Precipitațiile vor fi moderate, mai frecvente în vestul și sud-vestul țării, cu cantități lunare medii cuprinse între 30 și 75 mm, iar la altitudini mari, în special în zona montană, se pot acumula cantități mai mari de precipitații.

Pentru luna noiembrie 2024, se așteaptă fenomene meteorologice variate în România, cu câteva episoade de vreme severă. Datele arată că în jurul datei de 16 noiembrie, este posibil să apară fenomene de freezing rain (ploaie înghețată), când precipitațiile se vor solidifica la contactul cu solul, mai ales în zonele joase.

Perioada 1- 30 noiembrie 2024 va fi destul de umedă, cu o umiditate medie de aproximativ 87%, ceea ce poate face ca temperaturile resimțite să fie mai scăzute, în jur de 7°C.

Citește și: Cum arată Dacia Bigster. Primele imagini cu cel mai nou model produs la Mioveni

Când ninge în România

În România, primele ninsori din iarna 2024-2025 sunt așteptate în luna noiembrie. În zonele montane, cum ar fi județul Harghita, este posibil să ningă chiar mai devreme, în octombrie.

În restul țării, primele ninsori ar putea apărea în jurul datei de 17 noiembrie, iar în București se estimează că fulgii de zăpadă vor începe să cadă în jurul datei de 19 noiembrie​.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 10 octombrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 11 octombrie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 octombrie. Gabriela și Vladimir au câștigat premiul cel mare de 50.000 de lei și o vacanță în Peru
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 octombrie. Gabriela și Vladimir au câștigat premiul cel mare de 50.000 de lei și o vacanță în Peru Miercuri, 09.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x