Vremea în vara 2019. Prognoza meteo pentru iunie, iulie, august: cât de cald va fi

Vremea în vara 2019. ANM a emis prognoza meteo pentru iunie, iulie, august, anunțând perioade caniculare, dar și inundații în mai multe zone ale țării.

Vremea in vara 2019

Vremea în vara 2019. ANM a emis prognoza meteo pentru iunie, iulie, august, anunțând perioade caniculare, dar și inundații în mai multe zone ale țării.

Vremea în vara 2019. Încă de la începutul anului, meteorologii ANM anunțau că în lunile iunie și iulie am putea avea parte de inundații.

Excesul de apă, care este deja prezent, ar putea reface echilibrul de umiditate din sol, după ce în 2018 am avut patru luni de secetă. Elena Mateescu, director ANM, meționează că vara 2019 și plin de fenomene extreme.

„Excepție nu vor face acele intervale în care să avem fie zile caniculare urmate de perioade cu cu instabilitate”, anunță specialistul meteo.

Vremea în vara 2019. Prognoza meteo pentru vara lui 2019, în România arată că va fi un an al fenomenelor extreme dictate de o creștere a temperaturii medii anuale. Mai clar, vremea se încălzește, iar vara câștigă mai multe luni.

„Concluzia este că, dacă în 2011 ANM a emis 1744 de mesaje de vreme severă imediată, în 2018 – 5765, în primele patru luni ale lui 2019 avem deja 1038 de avertizări, faţă de perioada similară a anului anterior, când au fost emise 880.

Vremea în România:

Un an cu două anotimpuri

2019 va fi un an al fenomenelor extreme dictate de o creştere a temperaturii medii anuale. Cu alte cuvinte, vremea se încălzeşte, iar vara câştigă mai multe luni.

Secetă la toamnă

La toamnă ne ameninţă seceta prelungită. Vortexul polar va continua să schimbe agresiv anotimpurile în România. Aerul rece polar va coborî tot mai des spre ţara noastră şi, când va întâlni aerul umed mediteranean, va aduce fenomene extreme. Vremea va influenţa radical şi agricultura.

Vremea în vara 2019: Prognoza meteo în luna iunie

Citește și
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
O mai recunoști? Cum arată acum Stana Izbașa, artista care făcea senzație alături de Nicu Paleru
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Horoscop 26 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Mai multe articole

Luna iunie debutrează cu cer parţial noros şi posibilitatea de averse. Temperaturile se vor situa în prima săptămână între 26 -28 grade C, iar cele minime de 15-17 grade C. Atmosfera nu va prezenta modificări speciale până către finalul lunii când valorile în termometre cresc până la 30 de grade, dar apar şi aversele însoţite de furtuni cu fulgere.

Vremea în vara 2019, România: Prognoza meteo în luna iulie

Vremea în iulie 2019 aduce temperaturi maxime de 31-32 de grade C, dar şi furtuni cu fulgere. Spre finalul lunii iulie şi începutul lunii august, se întrevede o răcire a vremii. Valorile termice vor mai scădea cu cel puţin trei grade C, iar un nou val de ploi îşi face apariţia.

Luna iulie este, prin definiţie, cea mai călduroasă lună de vară. În România, temperaturile maxime absolute au fost de 44,3 grade Celsius, raportate la Calafat în anul 2007, în timp ce temperatura minimă lunară a coborât la -8 grade Celsius, aceasta datând din anul 1933, de la staţia meteorologică Vf. Omu.

Vremea vara 2019: Prognoza meteo în luna august

Prognoza meteo a lunii august indică temperaturi care nu vor depăşi 31 de grade C, în timp ce minimele termice ale lunii vor coborî până la 17, respectiv 14 grade C, arată prognoza ANM

Citește și: Vremea de Rusalii 2019. Ce anunță prognoza meteo iunie 2019 în România

Vremea în București. Prognoza meteo pe 7 zile: Ploi și temperaturi de peste 30 de grade

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri