Antena Căutare

Vremea în weekend cu ploi masive! Prognoza meteo anunță furtuni cu fulgere

Vremea în weekend se strică, iar ploile abundente revin. Prognoza meteo anunță furtuni cu fulgere, risc de inundații. 

Vremea în weekend cu ploi masive! Prognoza meteo anunță furtuni cu fulgere
Vremea in weekend 7, 8 iulie

Vremea în weekend se strică, iar ploile abundente revin. Prognoza meteo anunță furtuni cu fulgere, risc de inundații.

După cel mai viguros ciclon mediteranean din acest sezon cald, care a produs inundații pe arii extinse din Transilvania și Moldova, următorul interval va propune o amelioare a vremii; cel puțin în prima parte a să ploile vor fi foarte puține și se vor semnala mai ales la munte și în sud-est. Începând de joi, un nou pasaj frontal va afecta majoritatea regiunilor țării prin averse consistente de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Deși cantitățile de apa estimate a se acumula nu vor fi la fel de importante precum cele înregistrate la finalul lunii iunie, izolat se vor strânge până la 50-60 de mm până spre sfârșitul săptămânii.

Cum va fi vremea sâmbătă și duminică

Potrivit vremea.ro, în weekend vremea va continuă să fie instabilă în cea mai mare parte a țării, pe spații relativ extinse urmând să se producă averse de ploaie moderate cantitativ, ce vor fi însoțite și de descărcări electrice. Din punct de vedere termic vremea va fi ușor mai rece în majoritatea zonelor în comparație cu normalul climatologic al începutului de luna iunie, temperaturile maxime urmând să fie situate în general între 22 și 27 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în estul Luncii Dunării.

Prognoza meteo sâmbătă la București și la munte

Locuitorii Capitalei vor avea parte de o zi cu furtuni și fulgere în formare după-amiază. Temperaturile se mențin ridicate, atingând 31°C și minime de 19°C. Vântul fa sufla moderat în prima zi de weekend, cantitățile de apă ce se vor strânge fiind de 1 l/m². Ploile vor fi masive în special la munte unde cantitățile vor atinge 5 l/m², iar temperaturile maxime nu vor depăși 25 de grade Celsius.

Cum va fi vremea duminică în București și la munte

Ploile vor continua și în a doua zi de weekend, furtunile vor predomina în Capitală și la munte. Temperaturile sunt în scădere, maxima zilei este de 26°C, iar minima nopții de 18°C. Vântul va sufla variabil, iar cantitățile de apă cresc semnificativ față de prima zi de weekend atingâd 7 l/m². La munte va fi ploaie, temperaturile scad considerabil până la 21°C. Trebuie spus că vremea nu se schimbă simțitor săptămâna viitoare, prognoza meteo ANM anunțând tot ploi pentru ziua de luni.

Avertizare de ULTIMĂ ORĂ! Este POTOP în șapte județe din țară!... Avertisment de ULTIMĂ ORĂ! Este COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe râuri din DOUĂ JUDEȚE!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x