Antena Căutare

Vremea pe 3 luni în România: Ce anunță prognoza meteo pentru vara 2019: iunie, iulie, august

Vremea pe 3 luni în România: Prognoza meteo pentru vara 2019 anunță temperaturi caniculare și furtuni!Află prognoza meteo completă pentru trei luni de vară

Vremea pe 3 luni în România: Prognoza meteo pentru vara 2019 anunță temperaturi caniculare și furtuni! Lunile iunie, iulie, august 2019 aduc zile toride, dar și și averse sub formă furtuni și descărcări electrice! Află prognoza meteo completă pentru trei luni de vară

Vremea în următoarele trei luni, în România, va fi caracterizată de episoade de temperaturi ridicate, dar și de dese înnorări și averse. Prognoza meteo pentru vara 2019 aduce posibilitatea apariției furtunilor cu fulgere este ridicată pe parcursul celor trei luni de vară: iunie, iulie, august. Totuși, din informațiile oferite de buletinul meteo accuweather.com, aflăm că cele mai ridicate valori înregistrate sunt în jurul a 31-32 grade C, iar minimele 15-16 grade C.

Comparativ cu anii trecuți, prognoza meteo în România pentru cele trei luni de vară anunță valori termice ridicate, dar mult mai bogată în precipitații.

Prognoza meteo pentru vara 2019

Vremea pe 3 luni în România: prognoza meteo în luna iunie

Luna iunie debutrează cu cer parțial noros și posibilitatea de averse. Temperaturile se vor situa în prima săptămână între 26 -28 grade C, iar cele minime de 15-17 grade C. Atmosfera nu va prezenta modificări speciale până către finalul lunii când valorile în termometre cresc până la 30 de grade, dar apar și aversele însoțite de furtuni cu fulgere.

Vremea pe 3 luni în România: prognoza meteo în luna iulie

Luna iulie este, prin definiție, cea mai călduroasă lună de vară. În România, temperaturile maxime absolute au fost de 44,3 grade Celsius, raportate la Calafat în anul 2007, în timp ce temperatura minimă lunară a coborât la -8 grade Celsius, aceasta datând din anul 1933, de la staţia meteorologică Vf. Omu, conform datelor privind caracterizarea climatică a lunii iulie publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Buletinul meteo pentru iulie 2019 anunță valori mai scăzute însă, dar și precipitații, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că vara 2019 nu se anunță una secetoasă, cel puțin din primele date apărute. Așadar, vremea în iulie 2019 aduce temperaturi maxime de 31-32 de grade C, dar și furtuni cu fulgere. Spre finalul lunii iulie și începutul lunii august, se întrevede o răcire a vremii. Valorile termice vor mai scădea cu cel puțin trei grade C, iar un nou val de ploi își face apariția.

Vremea pe 3 luni în România: prognoza meteo în luna august

Prognoza meteo a lunii august indică temperaturi care nu vor depăși 31 de grade C, în timp ce minimele termice ale lunii vor coborî până la 17, respectiv 14 grade C. Indiferent de cum vor fi temperaturile vara aceasta, cert este că sezonul estival este cel mai așteptat sezon al anului și cu siguranță ne vom bucura atât de zilele călduroase, dar și de cele ploioase!

Citește și:

Vremea de Rusalii 2019. Ce anunță prognoza meteo iunie 2019 în România

Vremea în București se stică. ANM anunță ploi torențiale și descărcări electrice... Meteo 24 mai 2019. ANM: vreme severă și cantități de apă însemnate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x