Antena Căutare

Vremea pe 7 zile. Temperaturi mari în prognoza meteo luni - duminică

Vreme deosebit de caldă în prima săptămână de școală. Vremea pe 7 zile și prognoza meteo de luni până duminică anunță temperaturi mari în special către sfârșitul săptămânii.

Vremea pe 7 zile. Temperaturi mari în prognoza meteo luni - duminică Galerie
vremea pe 7 zile. meteo luni duminica

Vreme deosebit de caldă în prima săptămână de școală. Vremea pe 7 zile și prognoza meteo de luni până duminică anunță temperaturi mari în special către sfârșitul săptămânii.

Potrivit vremea.ro, Următoarea săptămană va fi caracterizată de o vreme caldă, chiar deosebit de caldă în a două jumătate a sa. Treptat, întreagă parte de est a Europei va fi acaparată de o arie de presiune ridicată, în interiorul căreia va fi advectat un aer tropical venit dinspre nordul Africii.

Astfel, temperaturile maxime (mai ales în preajmă weekend-ului) vor urcă până spre 32-34 de grade Celsius în sudul țării, valori ce vor fi cu până la 5-7 grade mai ridicate decât cele normale pentru a două decadă a lunii septembrie. Aerul în acest anticiclon va fi unul relativ uscat, în consecință și precipitațiile ce sunt așteptate să cadă vor fi foarte puține și se vor semnala cu precădere în partea estică a țării și la munte.

Prognoza meteo pe 4 saptămâni. Vremea 10 septembrie - 8 octombrie

Vremea pe 7 zile. Prognoza meteo luni în România

Luni, 10 septembrie, vremea va fi în general frumoasă în jumătatea vestică a teritoriului, în timp ce în est sunt așteptate să cadă local unele averse slabe de ploaie, ce vor fi însoțite răzleț și de descărcări electrice. Vântul va suflă tare în Moldova (cu rafale de până la 50-60 de km/h în nordul regiunii) și moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 21 și 26 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 23-38 de grade în Banat și Crișana, 25-30 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 20-25 de grade în Moldova.

Vremea pe 7 zile. Prognoza meteo marți în România

Marți izolat în Moldova, Carpații Orientali și în sud-est vor mai există conditi pentru producerea unor averse slabe de ploaie, în timp ce în restul țării cerul va fi mai mult senin. Vântul va suflă moderat în Moldova și Dobrogea și slab, cel mult slab până la moderat în restul regiunilor țării. Temperaturile maxime vor fi aproape identice cu cele de luni se vor încadra în general între 21 și 26 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Transilvaniei), 23-38 de grade în Banat și Crișana, 25-30 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 20-25 de grade în Moldova.

Vremea pe 7 zile. Prognoza meteo miercuri în România

Miercuri vremea va fi frumoasă în aproape toată țara, cu un cer variabil spre mai mult senin. Doar în Dobrogea izolat în cursul după-amiezii se vor produce câteva averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va suflă moderat în sud-est și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 21 și 26 de grade în Transilvania și Maramureș, 25-30 de grade în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 22-27 de grade în Moldova, cel mai răcoare urmând să fie în extremitatea nordică a regiunii.

Vremea pe 7 zile. Prognoza meteo joi în România

Joi vremea va continuă să fie frumoasă în cea mai mare parte a țării, doar în zonă litorala urmând să se mențină condițiile pentru producerea unor averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice (în mod local), că urmare a instabilității generate de temperatură ridicată a apei Mării Negre. Vântul va suflă moderat în estul Dobrogei și mai mult slab în restul teritoriului. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 25-30 de grade Celsius în cea mai mare parte a țării, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în sudul Banatului și în vestul Olteniei.

Vremea pe 7 zile. Prognoza meteo vineri în România

Vineri vremea va fi frumoasă și caldă în aproape toată țara, cerul urmând să fie variabil spre mai mult senin. Doar pe litoral și la munte spre după-amiază vor apărea unele înnorări temporare, însă șansele pentru producerea unor averse slabe de ploaie vor fi extrem de scăzute. Vântul va suflă slab spre moderat în sud-est și mai mult slab în restul regiunilor țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 24 și 29 de grade în Transilvania și Maramureș și 26-31 de grade în restul țării, cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Banatului.

Vremea pe 7 zile. Prognoza meteo sâmbătă, duminică în România

În weekend vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, advecția de aer tropical dinspre nordul Africii urmând să se intensifice. Sâmbătă vor cădea câteva averse slabe de ploaie local în zonă Carpaților Orientali, în timp ce duminică acestea se vor manifestă izolat în Moldova și în Dobrogea, îndeosebi în cursul prânzului. Temperaturile maxime vor urcă la prânz până spre 25-30 de grade în jumătatea nordică a țării și 29-34 de grade Celsius în cea sudică, cele mai scăzute valori urmând să se înregistreze în depresiunile din estul Transilvaniei și în nordul Moldovei, iar cele mai ridicate în sudul Banatului și în Luncă Dunării.

sursa: vremea.ro

Vremea 10 septembrie. Prognoza meteo cu temperaturi ridicate și averse... Vremea 11 septembrie. Ce anunță prognoza meteo, marți, în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x