Antena Căutare

România, lovită de fenomene meteo extreme: FURTUNILE și NINSORILE au făcut prăpăd! Ce spun meteorologii despre evoluția vremii

Meteorologii emit coduri după coduri, iar mai multe judeţe se confruntă deja cu vântul din ce în ce mai puternic. Drumarii au intrat deja în acţiune! Din cauza ninsorii viscolite de pe Transfăgărăşan, oamenii au fost nevoiţi să intervină.

Meteorologii emit coduri după coduri, iar mai multe judeţe se confruntă deja cu vântul din ce în ce mai puternic. Drumarii au intrat deja în acţiune! Din cauza ninsorii viscolite de pe Transfăgărăşan, oamenii au fost nevoiţi să intervină, mai ales că - în unele porţiuni stratul de zăpadă are câţiva centimetri.

De câteva ore, România a intrat sub coduri de vânt puternic! În şase judeţe din sud, rafalele ajung şi la 90 de kilometri pe oră. În Craiova, o femeie a fost rănită după ce un copac doborât de vânt a căzut peste ea. Câțiva tineri i-au sărit în ajutor și au sunat la 112. În alte judeţe, vântul bate şi cu 70 de kilometri pe oră. Colega mea, Andreea Filip, este în Constanţa.

Nici în Harghita nu e prea bine. A nins, iar vântul a bătut cu atât de multă putere, încât a lăsat fără curent electric peste 100 de familii din câteva sate.

În localitatea Harghita Băi este peisaj de iarnă, în toată regula. Cu geci groase, căciuli, glugă şi mănuşi un grup de elevi îşi face drum pe aleile acoperite cu zăpadă.

Ceaţa şi ninsoarea viscolită au pus stăpânire şi pe cel mai spectaculos drum din lume. Pe Transfăgărăşan peisajul seamănă mai degrabă cu unul de decembrie. Cu greu se poate vedea la câţiva metri distanţă. Drumarii au intervenit cu utilaje să cureţe zăpada depusă.

Meteorologii nu vin cu veşti bune. Va continua să ningă la munte, iar vântul va sufla cu putere. În această noapte sunt aşteptate temperaturi sub pragul îngheţului. Minus 13 grade vor fi, de pildă, la Bâlea Lac, iar la Păltiniş termometrele nu vor arăta mai mult de minus 6 grade.

Vremea în București 25 octombrie 2018. Vânt puternic și temperaturi scăzute... Alertă meteo pentru București! Vreme CAPRICIOASĂ în Capitală, în următoarele ore ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x