Live acumFilm: Roscovanul
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Vremea se schimbă radical! Averizare ANM: ploi însemnate cantitativ, răcire, ninsori la munt si precipitații mixte

ANM a emis o avertizare meteo pentru zilele de 20, 21, 22 și 23 noiembrie 2019. În această perioadă sunt așteptate ploi însemnate cantitativ, răcire, ninsori la munte, precipitații mixte în Moldova, Transilvania și zona deluroasă a Munteniei, intensificări ale vântului.

ANM, prognoza meteo 20-23 noiembrie 2019

Meteo România. Potrvit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se răcește considerabil în următoarele zile. Meteorologii anunță vreme severă de miercuri ora 18:00 până sâmbătă ora 10:00.

În intervalul menționat temporar va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20...25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40...60 l/mp.

Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei.

La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief.

Sursa: http://www.meteoromania.ro

Citește și:

Recomandari