Prognoza meteo. Cum va fi vremea de 1 decembrie și Moș Nicolae în România

Află cum va fi vremea de 1 decembrie și Moș Nicolae în România

Vremea de 1 și 6 decembrie în România

Prognoza meteo. Deși vremea se răcește în următoarele zile în toate regiunile, existând posibilitatea apariției primilor fulgi de zăpadă, meteorologii anunță temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei pentru ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României, și de Moș Nicolae, sărbătorit pe 6 decembrie 2019.

Astfel de 1 decembrie și Moș Nicolae, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice, ceea ce înseamnă că nu sunt așteptate ploi sau ninsori.

Prognoza meteo. Temperaturi de 1 decembrie și de Moș Nicolae la București

Potrivit prognzei accuwheather.com, la București, pe 1 decembrie, temperaturile se vor încadra între 12 și 5 grade C, cu dublu față de istoricul mediilor temperaturilor din această perioadă. De Moș Nicolae, 6 decembrie, temperaturile mai scad ușor, iar cerul va fi acoperit de nori. Maximele și minimele termice se vor încadra între 8 și 2 grade C, mai ridicate față de media anuală.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea de 1 decembrie și Moș Nicolae în România

Temperaturi Bucuresti

Prognoza meteo. Temperaturi de de 1 decembrie și de Moș Nicolae la munte

Pentru Brașov, prognoza meteo accuwheather.com anunță temperaturi maxime și minime cuprinse între 12 și 4 grade C pe 1 decembrie și cer însorit. De asemenea, istoricul mediilor ne indică faptul că vremea se menține mult mai caldă decât normalul perioadei. Vremea de pe 6 decembrie anunță temperaturi între 8 și 0 grade C. Primele ninsori la Brașov din luna decembrie sunt anunțate pe 9 decembrie, când vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea de 1 decembrie și Moș Nicolae în România

Vremea decembrie 2019, mai caldă

Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a declarat pentru România TV că până la jumătatea lunii decembrie s-ar putea ca temperaturile să se mențină ușor peste normele perioadei:

”Până spre jumătatea lunii decembrie, în medie, s-ar putea estima ca temperaturile să se menţină uşor peste normele perioadei, iar precipitaţiile să fie apropiate sau uşor deficitare. Trebuie să fac precizarea că o temperatură normală pentru luna decembrie înseamnă deja o temperatură de iarnă şi chiar dacă nu estimăm în acest moment, cel puţin pentru următoarele zile, apariţia unui episod cu vreme severă, acest lucru nu este cu totul exclus. De acum încolo, de câte ori vom vorbi despre episoade mai lungi sau mai scurte de răcire, trebuie să ne aşteptăm ca precipitaţiile să fie şi sub formă solidă. Pe de altă parte, nu este neobişnuit ca în luna decembrie, în unele nopţi, să apară şi temperaturile de sub zero grade pe arii din ce în ce mai extinse„, a explicat Florinela Georgescu.

ANM a actualizat prognoza! Iarna lovește România până la finalul lunii noiembrie. Ninsori masive de joi

Ultimele știri