Antena Căutare

Vremea se schimbă radical! Meteorologii anunţă UN ȘOC TERMIC pentru toată România. În câteva zile începe!

Vremea se schimbă radical. La sfârşitul săptămânii, vom trece de la temperaturi de 30 de grade la primul episod de iarnă.

Vremea se schimbă radical. La sfârşitul săptămânii, vom trece de la temperaturi de 30 de grade la primul episod de iarnă. Unul blând, cei drept. Meteorologii anunţă că temperaturile vor scădea brusc cu 12 grade, iar în vârf de munte s-ar putea să ningă. Şi este doar începutul, pentru că ne aşteaptă o iarnă lungă şi grea. Europa este sub ameninţarea El Nino- unul dintre cele mai periculoase fenomene, iar efectele lui se vor resimţi şi în România, spun specialiştii.

Meteorologii spun că un val de aer polar va împinge frontul de aer cald venit dinspre Africa şi care se află în acest moment deasupra ţării noastre. Vin ploile, iar la munte şi în depresiuni, gerul şi viscolul. Dar, nu va ţine mult. Toată luna octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal.

Iarna se va instala însă din noiembrie. Şi va ţine până în martie.

Citește și:

Aveai planuri pentru perioada următoare? Cum va fi vremea și ce anunță prognoza meteo

Meteorologii anunță când încep ploile. Cum va fi vremea până la finalul lunii septembrie

Sunt previziunile Organizației Meteorologice Mondiale. Climatologii spun că există şanse mari ca ţara noastră să fie afectată de un fenomen periculos care generează anomalii pe întreaga planetă.

Un nou fenomen EL NINO s-ar putea produce la finalul lui 2018, anul în care s-au înregistrat temperaturi ridicate.

Este vorba de un val neobişnuit de cald care se formează în zona tropicală a Oceanului Pacific, din cauza încălzirii la suprafață a apelor oceanului. Acesta se va ciocni cu un anticliclon siberian, generând fenomene extreme la nivel global. Inclusiv în ţara noastră.

Roxana Bojariu, climatolog: „Ar putea da unele efecte în Europa in partea a2a a iernii.+05:45 Putem spune ca fenomenele extreme nu vor lipsi, asta este clar si ca intensitatea lor va fi destul de puternica asa cum ne-am obisnuit pana acum”.

După o vară a extremelor, apar deja schimbări dramatice de temperatură. Azi, la Miercurea Ciuc, s-au înregistrat 1,8 grade Celsius. Cea mai scăzută temperatură din această toamnă.

Aveai planuri pentru perioada următoare? Cum va fi vremea și ce anunță prognoza meteo... Vremea 19 septembrie. Prognoza meteo cu temperaturi ridicate. Cât ține căldura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x