Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Vremea: un nou val de caniculă lovește Europa. Temperaturi de peste 40 de grade

Europa se topește! Meteorologii vin cu vești proaste pentru unele țări din Europa, canicula va reprezenta o mare problemă zilele următoare. Local temperaturile maxime depășesc 40 de grade Celsius.

Meteorologii vin cu vești proaste pentru unele țări din Europa, canicula va reprezenta o mare problemă zilele următoare. Local temperaturile maxime depășesc 40 de grade Celsius.

Europa se topește! Zilele acestea în Franța, Belgia, Germania și Olanda sunt așteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Meteo Europa. În Franța, mai exact în orașul Bordeaux, s-au înregistrat ieri 41,2 grade Celsius. Această temperatură marchează un record, depășind valoarea maximă anterioară de 40,7 grade, înregistrat în anul 2003.

Vremea în Paris. Mediafax menționează faptul că cea mai mare parte a Franței se află sub cod portocaliu de caniculă, iar temperaturile din capitala Paris ar urma să depășească joi recordul din 1947, de 40,4 grade Celsius.

Valurile de căldură vor fi tot mai dese, potrivit Organizației Meteorologice Mondiale. Claire Nullis, ourtătorul de cuvânt al organizației, a declarat pe BBC: „Așa cum am văzut în iunie, acestea se produc din ce în ce mai des, încep mai devreme și devin mai intense”, a spus aceasta. „Aceasta nu este o problemă care să dispară prea curând”.

Citește și: Meteo 23 iulie - 4 august. Vremea se va răci treptat în toată țara

Vremea. Cod roșu de caniculă

Temperaturi istorice pentru Belgia. Autoritățile de aici au declarat cod roșu de caniculă, avertizare ce nua mai fost emisă până în prezent.

Și în Spania există probleme alarmante în ceea ce privește canicula. Regiunea Zaragoza, din Spania, se află sub cod roșu de temperaturi ridicate. Aici în iunie au avut loc incendii din cauza temperaturilor.

În același timp, meteorologii avertizează că riscul de incendii este ridicat în Spania și Portugalia.

Marea Britanie se așteaptă săptămâna viitoare la temperaturi record.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis mai multe avertizări de călătorie. Acestea vizează Regatul Ţărilor de Jos, Croația și Italia.

Citește și: Meteo București 22-28 iulie 2019: Vin temperaturi scăzute și furtuni

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro