Antena Căutare

Zeci de morți și răniți la o slujbă religioasă, după ce s-au îmbulzit ca să fie miruiți

Douăzeci de oameni au murit şi alţi șaisprezece au fost răniţi, după ce s-au îmbulzit ca să fie unși cu mir, în cadrul unei slujbe religioase.

Incidentul a avut loc în oraşul Moshi, de la poalele muntelui Kilimanjaro (Tanzania), unde mii de oameni au participat la o slujbă creştină. Pastorul care oficiat-o a fost arestat în timp ce încerca să părăsească ţara, scrie The Guardian, conform libertateas.ro

Potrivit oficialilor, busculada a avut loc după ce preotul i-a instruit pe cei 10.000 de participanţi să alerge către un capăt al stadionului pentru a fi unşi cu ulei sfințit, folosit în procesiunile religioase. Incidentul a avut loc noaptea.

În urma îmbulzelii, douăzeci de oameni au murit şi alţi 16 au fost răniţi, a transmis comisarul local din Moshi, Kippi Warioba. Cinci dintre victime erau copii.

Pastorul Boniface Mwamposa atrăgea mulţimi uriaşe promiţând prosperitate şi leacuri pentru boli credincioşilor, care călcau pe ceea ce el numea „ulei binecuvântat”.

În Tanzania are loc un fenomen al aşa-zişilor „evangheliştilor prosperităţii”, pastori care promit că îi vor scoate pe oameni din sărăcie şi vor face miracole. Biserica Penticostală a prins avânt în ţară, principala ei sursă de venit fiind o taxă de 10% din veniturile credincioşilor, conform aceleași surse.

sursa foto: pexels.com

Fotografii din casa femeii care a murit săracă, deși deținea bunuri de peste 1,5 milioane de euro... Cod galben de vânt puternic. Vezi zonele vizate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x