Antena Căutare

Rețetă de paste flomaria cu carne de vită și telemea de oaie

În a treia etapă din emisiunea Chefi fără limite, din insula Lemnos, concurenții și chefii au degustat o rețetă de paste flomaria cu carne de vită și telemea de oaie. Tazz îți dezvăluie cum să pregătești acest preparat chiar la tine acasă!

paste flomaria cu carne de vită și telemea de oaie Galerie
Tazz îți arată cum să faci o super rețetă de paste flomaria cu carne de vită și telemea de oaie | Antena 1

După numeroase aventuri în Chios și Lesbos, chefii și cele trei echipe au ajuns în Lemnos, o superbă insulă cu un relief surprinzător. Chef Maria

Și de data aceasta, un chef local a prezentat o mâncare grecească savuroasă și extrem de apreciată nu doar de localnici, ci și de turiști. Tazz îți arată cum să pregătești o super rețetă de paste flomaria cu carne de vită și telemea de oaie, chiar la tine acasă! De asemenea, tot pe Tazz poți comanda preparate pe care le-ai văzut în emisiunea Chefi fără limite și primești produsele rapid și în siguranță.

Rețetă de paste flomaria cu carne de vită și telemea de oaie - Ingrediente

Ca să obții 5 porții (aproximativ 350 de grame) vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 600 gr tagliatele tricolore
  • 800 gr mușchi de vită
  • 350 ml suc de roșii
  • 15 gr busuioc verde
  • 15 gr oregano verde
  • 25 gr usturoi
  • 100 gr unt 82% grăsime
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin
  • 250 gr ceapă galbenă
  • 300 gr telemea de oaie

Rețetă de paste flomaria cu carne de vită și telemea de oaie - Mod de preparare

Se fasonează mușchiul de vită, se taie cuburi. Se brezează mușchiul de vită (se fierbe lent) cu ulei de măsline, după care se adaugă ceapa și usturoiul. Se asezonează totul cu care și piper, în funcție de preferințe.

Citește și: Comandă pe Tazz preparatele gătite la Chefi fără limite și simte gustul insulelor grecești la tine acasă

Apoi se adaugă sucul de roșii, busuioc și oregano verde și se continuă fierberea până ce carnea de vită devine fragedă. Separaat fierbem pastele în apă cu sare, până ce devin aldente. Se scurg bine, apoi se adaugă unt și se amestecă.

La final, în farfurie se montează pastele peste care se toarnă sosul cu carne. Deasupra se pune telemea de oaie rasă și busuioc verde, ca decor.

Descoperă cu Tazz și alte rețete savuroase din emisiunea Chefi fără limite de la Antena 1. Cu un așa ajutor de nădejde, orice preparat gătit de chefi poate părea o joacă de copil!

Urmărește clipul video de mai sus ca să înveți cu Tazz cum să faci această minunată rețetă de paste flomaria cu carne de vită și telemea de oaie.

Care este regulamentul pentru Chefi fără limite, un show original de cooking, travel și aventură produs de Antena 1

Chefi fără limite va aduce în fața telespectatorilor un show de cooking cu ingrediente de top: 3 chefi celebri – chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu, locuri spectaculoase, rețete tradiționale, misiuni atent puse la punct, competiție și suspans.

Chefii trebuie să își împartă echipa în alte trei echipe de câte 2 oameni, pentru a participa la 3 misiuni simultane. Fiecare dintre aceste misiuni este legată de bucătărie și de ingredientele specifice acestei zone, iar odată castigate, ele aduc avantaje importante în lupta pentru imunitate. La una dintre aceste misiuni va participa și câte un chef, în încercarea de a-și duce echipa spre victorie. Emisiunea Chefi fără limite este disponibila integral pe Antena Play.

Chios, Lesbos, Lemnos, Seres, Meteora, Corfu, Mani, Creta, Naxos, Atena sunt cele 10 insule grecești pe unde se vor plimba echipele.

Citește și: Cum poți comanda preparatele prezentate la Chefi fără limite de la Antena 1, primul show TV care îmbină gătitul cu călătoriile

Prima ediție a fiecărei etape pune în joc imunitatea individuală. Chef-ul echipei care câștigă proba de gătit are dreptul să numească un concurent care scapă de o posibilă eliminare în etapa respectivă. Tema de gătit este stabilită de fiecare dată în această primă probă a etapei de chef-ul local, un invitat special al fiecărei zone în care vor ajunge.

O farfurie specifică locului, cu ingrediente caracteristice zonei respective, gătită de chef-ul local va trebui reprodusă sau reinterpretată de fiecare echipă în proba pentru imunitatea individuală. Pe tot parcursul sezonului, acest dish va putea fi gustat în premieră și de către telespectatori, pentru că va fi disponibil într-o secțiune special creată pe Tazz. Tot acolo, chef Sorin Bontea vine cu o propunere săptămânală de preparate care conțin ingrediente locale.

Metoda de jurizare este și ea surprinzătoare și cu siguranță va aduce multe emoții nu doar concurenților, ci și celor aflați în fața micilor ecrane. Emisiunea va putea fi urmărită în fiecare luni, marţi şi miercuri, de la 20:30, la Antena 1.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x