Antena Căutare

Povești de familie, sezon 2, episodul 7. Dana reacționează foarte rău la plecarea tatălui ei în Anglia, la muncă

Serialul „Povești de familie” aduce și de data aceasta telespectatorilor întâmplări ce pot deveni adevărate lecții de viață. Descoperă ce s-a întâmplat în episodul difuzat în data de 8 martie 2022.

dana si mama sa discutand Galerie
Dana și mama ei încearcă să aibă o discuție, însă nu este prea concludentă | Antena 1

Episodul 7 al serialului "Povești de familie" vine cu o lecție dură care atrage atenția asupra suferinței ce poate lua naștere în sufletul unui copil când unul dintre părinți, sau câteodată, ambii, pleacă la muncă în străinătate.

Episodul de azi aduce povestea Danei, un copil cu rezultate foarte bune la școală, olimpic chiar, care, după plecarea tatălui în străinătate la muncă, ajunge în pragul corigenței, devine cleptomană și, în final fuge de acasă și este lovită de o mașină.

Copila nu a fost de acord cu decizia tatălui de a pleca și nu a putut face față situației.

Pentru că a simțit că nu găsește înșelegere la nimeni în jurul ei, la recomandarea profesoarei ei de limba română, a ținut un scurt jurnal, în care a scris toate frustrăile și durerea ei.

Însă, până la momentul jurnalului, Dana s-a confruntat cu mai multe sentimente pe care ea însăși nu le-a înțeles.

Dana către tatăl său: "Mi-e teamă că nu te voi mai vedea niciodată. O să uiți de noi"

În primă fază, a avut de-a face cu teama că nu-și va mai vedea tatăl niciodată. Apoi nu a înțeles de ce pe ea nu au întrebat-o dacă este de acord cu plecarea tatălui ei, apoi, când a devenit cleptomană și chiulangioacă, a ajuns chiar și ea să se întrebe de ce se simte pierdută și ce-i cu ea.

La despărțirea de tatăl său, Dana i-a spus, printre lacrimi că îi este foarte teamă că nu-l va mai vedea niciodată, deși acesta i-a promis că, dacă totul va merge bine, chiar le va lua pe ea și pe mama ei, la el.

La început, fata a plâns până a ajuns la epuizare. Trecerea spre început de depresie a fost rapidă, s-a desfășurat sub ochii mamei, care, fericită că a fost promovată la serviciul ei, nu a putut vedea profunzimea suferinței fiicei ei.

În momentul când cea mai bună prietenă primește cadou cercei și telefon de la tatăl ei, în sufletul Danei, pe lângă suferință, ia naștere invidia, care o duce în pragul de a-i fura prietenei ei cele două cadouri, doar pentru a face rău.

Mie tata nu -mi aduce cadouri. Îl văd mereu doar printr-un ecran, gândește copila.

Ulterior, situația se agravează și abia când Dana se hotărăște să-și pedepsească, într-un fel, părinții, fugând de acasă, mama ei găsește jurnalul și reușește să înțeleagă gravitatea situației dar și greșelile făcute față de coplilul ei.

Citește și:Povești de familie - sezonul 2, episodul 6, 7 martie 2022. Dragoș și Oana, atacați în parc!

În momentul în care Dana fuge de acasă, este lovită de o mașină și ajunge la spital, părinții ei înțeleg că banii nu sunt mai importanți decât fericirea copilului lor.

Tatăl ei se întoarce acasă, Dana recunoaște toate greșelile făcute și returnează bunurile furate, dar se și întoarce la școală, unde redevine premiantă.

Citește și:Povești de familie - sezonul 2, episodul 5, 4 martie 2022. Ioana încearcă să-l stoarcă de bani pe Adrian

Serialul se încheie cu o serie de sfaturi demne de luat în seamă, precum și cu un semnal de alarmă asupra deciziilor luate de adulți neluând în calcul sentimentele celor mici.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x