Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Raman cu tine

10 ani fără Mădălina Manole. ”Sunt o neputincioasă, o nevrednică! Trebuie să mă opresc aici cu viața!”

Pe 14 iulie 2010, cu 10 ani în urmă, fix în ziua în care împlinea 43 de ani, Mădălina Manole, ”fata cu părul de foc”, decidea să-și încheie socotelile cu viața, înghițind un pesticid toxic, ”Furadan”. Devenise mămică de curând, părea fericită, dar nu era nici pe departe așa. ”Nimeni altcineva nu e vinovat de starea mea”, nota ea în mesajul de adio

Pe 14 iulie 2010, acum 10 ani, în ziua în care împlinea 43 de primăveri, Mădălina Manole a decis că trebuie să-și încheie socotelile cu viața. În urma sa a rămas un prichindel, Petru Mircea Jr.

Magdalena-Anca Manole a moștenit dragostea pentru muzică de la a sa mamă, Eugenia, care iubea cântecele populare. De mică, pleca din Vălenii de Munte, acolo unde se născuse de Ziua Franței, pe 14 iulie 1967, spre a merge la Ploiești. Aici lua lecții de taina chitarei de la Ana Tetelea Ionescu, o solistă de folk din orașul Muzeului Ceasurilor.

La 15 ani e în Cenaclul Tineretului prahovean, condus de poetul Lucian Avramescu. Dimpreună cu Ștefania Ghiță, formează duetul ”Alfa și Beta”, cu care merge la spectacolele faimosului Cenaclu ”Flacăra”. Începe colaborarea cu artiști cunoscuți, precum Victor Socaciu ori băieții de la ”Roșu și Negru”. Intră la Școala Populară de Artă, îi are ca mentori pe Mihaela Runceanu ori Ionel Tudor. La finele anilor '80, Dan Ștefănică îi încredințează piesa ”Pentru noi nu poate fi alt cer”, ce avea să figureze pe coloana sonoră a filmului ”Nelu”, tras în 1987, cu premiera un an mai târziu. Va fi debutul cinematografic al Mădălinei Manole, primul și ultimul său film.

La 21 de ani, Mădălina Manole debutează în filmul ”Nelu”, în regia lui Dorin Doroftei. Aici interpretează piesa ”Pentru noi nu poate fi alt cer”, creația lui Dan Ștefănică (captură TVR)

În 1988, Mădălina Manole îl întâlnește, prin intermediul unui prietem care lucra la Radio România, Costin Diaconescu, pe viitorul ei soț, Șerban Georgescu. Merge la Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia, începe turnee alături de Mihaela Runceanu ori Laura Stoica. În 1991, Georgescu îi compune ”Fată dragă”, cea mai cunoscută piesă a sa. Semnează cu casa de discuri ”Electrecord”, lansează un album. Este extrem de iubită, îi apar fan-cluburi în toată țara. În 1993, trage ”Ei și ce?”, un album cu opt melodii în stil folk-rock. În 1994 este desemnată, de către ”Radio Contact”, ”cea mai bună artistă pop din România”.

Mădălina Manole și Șerban Georgescu s-au căsătorit în 1994, viețuind dimpreună opt ani. Compozitorul s-a stins în 2007

În 1994, își oficializează relația, căsătorindu-se cu Șerban Georgescu, cu 15 ani mai bătrân decât ea. Vor sta împreună până în 2002. E acuzată că a făcut acest pas din interes. Anul următor, cântă în deschiderea lui Whigfield, apoi face încălzirea pentru Los del Rio.

Continuă să lanseze materiale discografice și prezintă, în 1997, alături de Tavi Ursulescu, ediția aniversară a Festivalului ”Cerbul de Aur”, de la Brașov. Trage ”Dulce de tot”, cel mai apreciat album de muzică pop din 2000. După divorțul de Șerban Georgescu (decedat în 2007), declară că ”erau momente din zi în care îl adoram și alte momente în care l-aș fi împușcat”.

Pe 8 iunie 2009, la 42 de ani, Mădălina Manole devine mămică. În toamna aceluiași an, se căsătorește cu iubitul ei, Petru Mircea. Scoate ”0 9 Mădălina Manole”, cel de-al nouălea său album. Nimic nu părea să anunțe tragedia, chiar dacă, ulterior, avea să se afle că existau niște certuri în familie.

Ultimele 24 de ore: ”Vă iubesc pe toți! Nu mă mai simt frumoasă!”

Pe 13 iulie 2010, cu o zi înainte să împlinească 43 de ani, merge la un studio din zona Pieței Victoria, pentru repetiții. Impresarul ei, Florin Apostol, declara: ”Puiu (n.r. - Petru), soțul, cânta în bandul ei. L-am întrebat și mi-a spus că totul a fost perfect”. La 19.06 îi apar, în presă, ultimele vorbe: ”Sunt o artistă împlinită, o mamă și o femeie fericită”. A adăugat că lansarea noului album a fost amânată, pentru că-și dorea un copil și voia să se căsătorească. La 22.00 se termină repetițiile. Peste o jumătate de oră, Mădălina Manole și Petru merg să facă niște cumpărături, pentru a pregăti sărbătoarea de a doua zi.

La 23.45 cei doi ajung acasă. La miezul nopții, Petru își felicită soția. La 01.00 luminile se sting, se merge la culcare.

Una dintre ultimele apariții tv ale Mădălinei Manole a avut loc în primăvara lui 2010, la ”Neatza cu Răzvan și Dani”

02.00 - 02.30. Acesta este intervalul de timp în care Mădălina Manole părăsește dormitorul. Scrie un mesaj (ce avea să fie găsit, mai târziu, pe telefonul mobil) și bea 400 de mililitri de pesticid, ”Furadan”.

"Sunt o neputincioasă, o nevrednică, o complexată, am un milion de defecte şi astea mă fac să gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viaţa mea. Nimeni altcineva nu e vinovat de starea mea, doar eu, voi toţi mă iubiţi şi mi-aţi arătat lucrul acesta mereu, tot timpul!”

La 05.30, Petru constată că solista nu se găsește în pat. O vede căzută, lovită la cap, în baia de la parterul casei. Telefonează la 112. la 06.15 este constatat decesul. Mădălina Manole murise!

Ceea ce a urmat, se știe. Apar zeci de supoziții. Sorin Urziceanu, bărbatul care-i făcuse rost de substanța otrăvitoare, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Mama și tatăl său au intrat într-un scandal mediatic de anvergură cu Petru, pe care l-au acuzat că a împins-o pe Mădălina spre sinucidere. Fostul soț a avut, după 2010, mai multe relații. Părinții nu și-au mai revenit, niciodată, Eugenia decedând pe 4 martie 2017, în urma unei necruțătoare boli ce avansase rapid. Petru Mircea Jr., care nu și-a cunoscut, niciodată, mama, are, astăzi, 11 ani...

Mădălina Manole, ”fata cu părul de foc”, odihnește la Cimitirul ”Bolonavi” din Ploiești.

Mădălina Manole și Florin Apostol, unul dintre primii ei parteneri de scenă, într-o înregistrare TVR din 1989

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro