Anunţat oficial, prezentat jucătorilor, demis! Singurul antrenor din lume care a fost angajat doar 600 de secunde

 
+3 click pentru
galerie

Leroy De Graft Rosenior. Nume lung, iar dacă nu-l înţelegi din prima îţi va lua ceva timp să-l reţii. Fost atacant prin mai toate ligile din Anglia. 75 de goluri în 272 de partide, cam puţin. Dar "puţin" este cuvântul care îl va bântui toată viaţa.

Omul n-o mai băga în aţe de nicio culoare, iar la 34 de ani agaţă ghetele-n cui şi se apucă de antrenorat. Începe la galezii de la Merthyr, într-o ligă mai mult de amatori, cât să-şi facă mâna, apoi stă patru ani pe banca celor de la Torquai şi după bifează o aventură ratată la Brentford.

Nu e un nume greu în antrenorat, deşi a bifat o promovare, în 2004, în League One, cu Torquai. Numai că momentul lui de celebritate se întâmplă în 2007. E rechemat la Torquai, acolo unde i se pune pe masă un proiect ambiţios. "Leroy, tu ai făcut istorie aici, ascultă-mă, asta e şansa ta să demonstrezi că eşti foarte bun. Noi te susţinem 100%", vorbele oamenilor din conducere îl conving rapid.

17 mai 2007. Torquai anunţă, oficial, instalarea lui Leroy Rosenior în funcţia de manager. Omul îşi sună familia, vorbeşte cu prietenii apropiaţi şi merge să cunoască jucătorii. Torquai anunţă, oficial, demiterea lui Leroy Rosenior. Totul a durat 600 de secunde. Între timp, clubul a fost cumpărat de altă firmă, iar noii patroni au schimbat complet staful.

După o asemenea performanţă, unică în lume, era clar că urmează retragerea. Leroy a mai încercat la naţionala celor din Sierra Leone, dar n-a nimerit-o nici acolo. S-a lăsat de antrenorat, în plină glorie să-i zicem, cu o lume întreagă care vorbea şi scria despre el, iar acum comentează meciuri la tv şi radio.

Se presupune că-şi negociază mai bine contractele...

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe