Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Blestemul MIRESELOR MOARTE din România. Povești adevărate care dau fiori chiar și celui mai curajos român

Românul a fost pasionat de legende de când se știe. Aflate de la bunici, transmise din generație în generație, descoperite prin cărți cu paginile roase, ele l-au fascinat și i-au hrănit imaginația.

Românul a fost pasionat de legende de când se știe. Aflate de la bunici, transmise din generație în generație, descoperite prin cărți cu paginile roase, ele l-au fascinat și i-au hrănit imaginația. Dar ce se întâmplă când aceste legende par a fi reînviate în locuri bizare, cu o istorie aparte?

Păduri, lacuri sau cartiere întregi care au devenit "acasă" pentru spirite rătăcite pe pământ, spirite chinuite care nu și-au încheiat socotelile pe pământ. Poveștile de mai jos, despre miresele blestemate ale României, nu sunt rodul niciunei ficțiuni. Au la bază întâmplări reale, desprinse parcă dintr-un film horror, ale căror protagoniste - tinere frumoase dornice să-și întemeieye familii, dar care au sfârșit tragic - par a nu-și fi găsit liniștea.

Tocmai de aceea, fie că vorbim de Radovan, Trivale sau Găești, localități din România în care timpul pare a avea tot timpul din lume cu oamenii lor, ele au ceva aparte. Sunt locuri ”bântuite” de spritele unor mirese cărora soarta le-a fost nefastă și care continuă să-și facă singure dreptate pe unde bântuie. Cel puțin așa susțin localnicii, martori de-ale unor întâmplări care scapă logicii.

Printre numeroasele mituri urbane care circulă în România se număra și câteva legate de mirese.

Mireasa de la Radovan

Zeci de persoane și-au găsit sfârșiul înecate în Lacul Fântânele, din Radovan (Dolj). Victimele au fost de celee mai multe ori bărbați. ”Așa a fost să fie!” Localnicii pun numeroasele tragedii pe seamă blestemului unei mirese, despre care legendă spune că în anii '40 s-a spânzurat în pădurea care înconjoară lacul.

Spiritul tinerei bântuie localitatea din Dolj

Povestea ei are două variante: una, potrivit căreia tânără, o moldoveancă nespus de frumoasă ajunsă în Oltenia cu familia, s-ar fi sinucis după ce soțul ei a fost omorât în bătaie chiar în noaptea nunții; a două variantă spune că fata și-a pus capăt zilelor după ce, chiar înaintea nunții, ar fi fost siluita de un chiabur la care se băgase față în casă pentru a-și câștiga existența.

De atunci s-au întâmplat numai lucruri necurate în zonă și nu a trecut un an fără că cineva să moară înecat în apele lacului Fântânele. Mai mult, printre victimele blestemului s-a numărat chiar și șeful gărzii de intervenție a ISU Dolj, care salvase zeci de oameni de la înec.


Troița Miresei de pe DN 7

În județul Dâmbovița, în apropiere de Găești, există un monument numit Troița Miresei, sau Troița Margaretei. Aici se spune că în anii '30 a murit o tânără mireasă, iar de atunci locul a devenit unul blestemat.Legendă spune că mireasă moartă în acel loc se numea Margareta și era fiică unui boier filantrop din Câmpulung Muscel. Cununia avusese loc la București, iar ținerii însurăței se îndreptau spre un conac unde totul era pregătit pentru nuntă. Numai că drumul lor s-a încheiat tragic înainte de a ajunge la destinație. Tatăl tinerei moarte a ridicat la locul tragediei o troiță în memoria fiicei sale. Cum șoseaua este dreaptă și cu vizibilitate maximă, oamenii au început să creadă că sufletul miresei moarte își caută în continuu iubitul de care a fost despărțită atât de brutal. Asta și pentru că în tragediile rutiere își pierd viață în special bărbați.

CITEȘTE ȘI: „Sunt o fantomă, culcă-te înapoi”! O să mori de râs dacă citești pățania acestui bărbat!

Cei care au supraviețuit unor accidente în acest locau spus că au văzut în dreptul troiței o nălucă ce seamănă cu o femeie îmbrăcată în rochie albă de mireasă.


Mireasă din Trivale

Multă lume din Pitești știe legendă miresei din cartierul Trivale. Unii cred cu tărie în ea, alții sunt sceptici și spun că este vorba doar despre o născocire.

Povestea spune că o tânără care urmă să se căsătorească s-a sinucis în pădurea de lângă cartier, după ce iubitul ei a fost călcat de mașină chiar în ziua nunții. Sufletul ei a rămas să hoinărească pe pământ și și-a găsit adăpost într-o casă părăsită din pădure.

Mireasa din Trivale era de o frumusețe extraordinară

Mireasa s-a arătat, se spune, unui taximetrist, iar povestea acestuia îți dă fiori. Potrivit legendei, șoferul ar fi luat într-o zi în mașină o mireasă care i-a cerut să o ducă la o casă din pădure. Pentru că nu avea bani la ea, femeia și-a scos verighetă de pe deget, a pus-o într-o batistă și i-a dat-o bărbatului până când avea să îi aducă bani din casă. Șoferul a adormit însă brusc și când s-a trezit era cu mașină în față unui bloc din Trivale.

CITEȘTE ȘI: A avut un șoc când a văzut ce fantomă a filmat noaptea în pat! Îți va da fiori! (VIDEO)

Fără să știe cum a ajuns acolo, bărbatul a intrat în bloc și, încercând să afle ce s-a întâmplat, le-a spus oamenilor povestea sa. A aflat că în acel bloc locuise într-adevăr femeia pe care a descris-o, dar că această s-a sinucis în urmă cu 10 ani, când bărbatul cu care urmă să se mărite fusese călcat de mașină chiar în ziua nunții.

Sursă text și imagini: Legende urbane, Observator TV

Recomandari