Live acumRaman cu tine
Prime Time 20:30Raman cu tine

„Mi-au dislocat un umăr și m-au umilit într-o baie cu fecale până și pe tavan! Mai bine mi-aș tăia o mână decât să fac rău unui copil!”. Cum se apăra Michael Jackson, plângând – Video

În urmă cu 26 de ani, Michael Jackson se apăra de primele acuzații de pedofilie ce i-au fost aduse, șocând întreaga lume. Regele muzicii pop vorbea cu ochii în lacrimi, în fața unei camere de filmat din celebra lui locuință, Neverland. Aveau să apară și alte auzații, iar megastarul avea să fie agresat și umilit de polițiști, după cum a povestit chiar el. 

În urmă cu 26 de ani, Michael Jackson se apăra de primele acuzații de pedofilie ce i-au fost aduse, șocând întreaga lume. Regele muzicii pop vorbea cu ochii în lacrimi, în fața unei camere de filmat din celebra lui locuință, Neverland. Aveau să apară și alte auzații, iar megastarul avea să fie agresat și umilit de polițiști, după cum a povestit chiar el.

Michael Jackson privea spre obiectiv, în anul 1993, și declara că nu ar fi capabil să facă rău vreunui copil, ci că încearcă să ajute cât poate copii din întreaga lume. În declarația lui, megastarul îl amintea și pe Dumnezeu și preciza că iubește copiii „de orice vârstă” și „de orice rasă”.

Michael Jackson ruga lumea să nu îl trateze ca pe un infractor, pentru că este nevinovat. „Mi-au fotografiat penisul”

„Mi s-au adus multe acuzații dezgustătoare referitoare la un comportament nepotrivit din partea mea. Aceste acuzații sunt complet false. Vă rog să așteptați și să ascultați adevărul înainte de a mă judeca ori condamna! Nu mă tratați ca pe un infractor, pentru că sunt nevinovat. Sper ca această experiență oribilă să se încheie repede. Sunt foarte supărat de cum a tratat totul mass media. Cu fiecare șansă, mass media a manipulat totul pentru a ajunge la propriile concluzii

Am fost obligat să mă supun unei anchete umilitoare și inumane făcute de departamentul șerifului din Santa Barbara și de poliția din Los Angeles. Mi-au fotografiat corpul, inclusiv penisul, fundul, zona lombară, coapsele și orice altă zonă au dorit. Ar fi căutat orice semn al unei boli numite vitiligo, despre care eu am vorbit anterior. Am fost obligat să accept să fiu consultat de un medic al lor, care să stabilească dacă am vitiligo sau altă boală a pielii. Mi-au spus că dacă refuz toate acestea vor folosi acest lucru drept un indiciu al vinovăției mele”, a spus Michael Jackson în clipul filmat.

Megastarul continua spunând că aceasta a fost cea mai umilitoare experiență din viața lui – una pe care nu o merită nimeni.

„A fost cea mai umilitoare experiență din viața mea – una pe care nu o merită nimeni. Anchetatorii au făcut încă un rând de poze. A fost un coșmar oribil. Însă, dacă asta trebuie să îndur ca să îmi dovedesc nevinovăția, atunci așa să fie! Izbucnesc în plâns atunci când văd un copil care suferă. Nu sunt vinovat de aceste acuzații”, adăuga Michael Jackson.

Regele muzicii pop mai spunea că trăiește prin intermediul copiilor copilăria pe care el a ratat-o și preciza că vrea să fie „ca Dumnezeu”, „în sufletul lui”.

„Dacă sunt vinovat de ceva, sunt vinovat că dau tot ceea ce am pentru a ajuta copii în toată lumea, sunt vinovat că iubesc copii de toate vârstele și toate rasele, sunt vinovat că mă simt bucurie pură atunci când văd copii, cu fețele lor inocente și zâmbitoare. Sunt vinovat că mă bucur, prin intermediul lor, de copilăria pe care eu am ratat-o.

Dacă sunt vinovat de ceva, sunt vinovat de ceea ce Dumnezeu a spus despre copii: «Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia cerurilor». Nu cred nicidecum că sunt Dumnezeu, dar încerc să fiu ca Dumnezeu în sufletul meu. Sunt complet nevinovat și știu că aceste acuzații cumplite se vor dovedi a fi false. Către prietenii și fanii mei, vă mulțumesc pentru tot sprijinul! Împreună, vom ajunge la finalul acestei povești. Vă iubesc foarte mult și Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, încheia atunci Michael Jackson.

Megastarul a continuat să își afirme nevinovăția de-a lungul timpului, inclusiv într-un interviu cu soția lui de la acea vreme, Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, Regele Rock 'n' Roll-ului. Cei doi au fost căsătoriți între anii 1994 și 1996.

„Mi-aș tăia o mână înainte de a-i face rău unui copil. Aceste acuzații sunt false și scandaloase”, spunea megastarul, lângă soția lui.

Apărându-se în același scandal, într-un interviu cu Barbara Walters, Michael Jackson se referea și la faimoasa lui poreclă batjocoritoare „Wacko Jacko”, ce i-a fost dată mai degrabă pentru stilul său de viață neobișnuit.

„Am și eu o inimă. Am sentimente. Simt când îmi faceți asta. Nu este frumos. Nu faceți asta! Nu sunt wacko (țicnit, n.r.)”, spunea Michael Jackson, care explica și că este nevoit să aibă un stil de viață diferit, deoarece se simte ca un „deținut” din cauza celebrității ce îl împiedică să facă activități obișnuite, cum ar fi să se plimbe într-un parc.

Primele acuzații de pedofilie ce i-au fost aduse lui Michael Jackson au fost formulate de Evan Chandler, tatăl unui copil pe nume Jordy, pe care megastarul l-ar fi molestat, după ce l-a întâlnit în 1992.

Acest caz s-a încheiat cu un acord între Chandler și Michael Jackson. Megastarul a plătit 23 de milioane de dolari pentru a scăpa de proces. Decizia Regelui muzicii pop a fost controversată și criticată inclusiv de mama lui, care a menționat într-un interviu că aceasta a fost o greșeală. Dacă unii oameni au spus că hotărârea Regelui muzicii pop de plăti i-a dovedit vinovăția, alții au continuat să susțină că acuzatorii au mințit pentru a se îmbogăți de pe urma lui.

El a explicat că așa a fost sfătuit și că și-a dorit ca totul să se încheie mai repede, întrucât un proces ar fi putut dura mai mulți ani.

Michael Jackson a spus că a fost agresat și batjocorit de polițiști. „M-au încuiat timp de 45 de minute într-o baie plină de fecale”

Acuzații de pedofilie urmau, însă, să mai apară la adresa lui Michael Jackson. În 2003, megastarul avea să fie agresat de polițiști, după cum a declarat el, după ce a fost acuzat că ar fi molestat un alt copil, Gavin Arvizo, un băiat în vârstă de 13 ani, care se lupta cu cancerul. Abuzurile s-ar fi petrecut în februarie și martie 2003.

În același an, într-un interviu video, Michael Jackson povestea că a fost agresat și batjocorit de polițiști, care i-au dislocat un umăr și l-au încuiat timp de 45 de minute într-o baie murdară.

„Mi-au legat cătușele așa încât să mă doară. Mi-au dislocat un umăr. Acum nu pot dormi noaptea. Am cerut permisiunea de a merge la toaletă. M-au încuiat acolo timp de 45 de minute. Erau fecale aruncate peste tot – pe pereți, podea și tavan. Mirosea atât de urât! Unul dintre polițiști a venit la ușă și a făcut un comentariu sarcastic: «Miroase suficient de bine pentru tine acolo? Îți convine?». Iar eu am spus că este în regulă. Am stat acolo pur și simplu și am așteptat. Au făcut asta intenționat”, a spus Michael Jackson, precizând că autoritățile „au vrut să-i știrbească mândria”.

De această dată a avut loc un proces de judecată, la o audiere Michael Jackson ajungând târziu, îmbrăcat cu o pijama, plângând și spunând că aceasta este cea mai cumplită perioadă a vieții lui. Megastarul avea să fie achitat, din lipsă de probe concludente.

Recent, noi acuzații de pedofilie au fost aduse la adresa lui Michael Jackson, în filmul documentar „Părăsind Neverland/ Leaving Neverland​”, regizat de Dean Reed. Acuzațiile îi sunt aduse starului de coregraful Wade Robson și de James Safechuck.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro