Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la cutite

De bolnav ce era, STAN nu a participat înmormântarea prietenului său, BRAN... „Mă simt pierdut fără el, după 30 de ani în care am fost mai mult decât prieteni! M-ar fi înțeles!”

La 65 de ani, după aproape un an de țintuire la pat, în care nu mai putea lega două vorbe, Oliver Hardy, Grasul Bran, cu 120 de kilograme la cântar și 1,85 înălțime, se stinge... Totul i s-a tras de la un accident vascular, urmat de alte două „replici”, fatale. Șapte zile a stat în agonie înainte de a-și da sufletul, pe 7 august 1957. 

La 65 de ani, după aproape un an de țintuire la pat, în care nu mai putea lega două vorbe, Oliver Hardy, Grasul Bran, cu 120 de kilograme la cântar și 1,85 înălțime, se stinge... Totul i s-a tras de la un accident vascular, urmat de alte două „replici”, fatale. Șapte zile a stat în agonie înainte de a-și da sufletul, pe 7 august 1957.

La opt ani distanță, în '65, firavul Stan se duce și el să întregească echipa. Lasă, înainte de drumul veșnic, o vorbă de duh: „Dacă văd pe careva trist la moartea mea, jur că că nu mai vorbesc cu el în viața mea!”.

Stan, răvășit după plecarea lui Bran

Cu toate astea, Stan nu și-a putut ascunde tristețea atunci când Bran a murit, după o viață plină de filme, de relații, de căsnicii eșuate și reluate. Atât de mult l-a durut, încât nici nu a participat la funeralii. „Mă simt pierdut fără el, după 30 de ani în care am fost mai mult decât prieteni! El ar înțelege de ce nu am fost la înmormântare!”.

În plus, Stan a refuzat orice propunere de a apărea pe scenă singur, „fără jumătatea lui”. Îi lega peste trei decenii de prietenie, aproape o sută de pelicule, zeci de apariții pe scenă, în fața publicului și experiențe de viață trăite, cum altfel, decât împreună.

Dragoste târzie, fără prea multe cuvinte

Abia în 1927, firavul scoțian - ucenic de-al marelui Charlie Chaplin, cu 90 de filme la activ - luase act de existența lui Bran, un durduliu simpatic, neoș american, cântăreț de cabaret, cu 250 de pelicule „înregistrate”. Fiecare încercase să cunoască succesul, separat, dar numai împreună au răzbit.

Nu le-au trebuit prea multe cuvinte, nici alte artificii actoricești pentru a cuceri inima publicului.

Atât filmele mute, cât și cele cu sonor, le-au adus celor doi actori faima în întreaga lume, iar calitatea comediei nu putea fi pusă la îndoială de nimeni. Diametral opuși, unul extravertit, cu reale calități de lider, celălalt - introvertit, rezervat și haotic - alăturați, Stan și Bran s-au completat perfect. Expresivi, cu chipuri memorabile, unul slab-așchie, celălalt, rubensian și greoi în mișcări, cei doi titani au demonstrat că genialitatea poate fi „multiplu de doi”.

Simțeau la fel, dar erau diametral opuși

Dar să se oprim la primul film mult, cel de pe 3 decembrie 1927. O peliculă mută, fără vorbe, buget prea mare și replici haioase. Doar cu mișcări, cu expresii ale feței date de Mama Natură parcă special pentru comedie. „Să-i punem pantaloni lui Phillip!”/ "Putting Pants on Phillip" a fost un real succes!

Povestea era simplă: Stan, un tânar scoțian, își vizitează unchiul, pe Bran, tocmai în îndepărtata Americă. Ajuns în „țara tuturor posibilităților”, Stan nu vrea sub nicio formă să renunțe la portul său tradițional, celebra fustă scoțiană, iar asta naște numeroase situații amuzante. Un comic de situație savuros și, fără nicio exagerare, inegalabil!

În ultimii opt ani, Stan i-a păstrat vie memoria lui Bran

După moartea lui Bran, Stan nu a mai jucat în niciun film și s-a retras din fața reflectoarelor. Ziarele scriu că nu și-a mai revenit după ce Grăsunul a fost una cu pământul. În cei opt ani rămași, Slăbănogul a sta departe de scenă, dar nu și de fani. S-a întâlnit deseori cu ei și era ca o revedere a unor prieteni dragi. Împărtășeau amintiri, momente picante din culise și-i păstrau, vie, memoria Tovarășului Bran. Se spune că între ei a fost o chimie care a reușit să să transceadă timpul și alte obstacole lumești.

Fiind cei mai buni prieteni, au preferat să rămână împreună, chiar și atunci când au dispărut din viața publică. Ultimii ani de viață tot împreună i-a găsit, hai-hui prin Europa.

Stan s-a dus în Ceruri la 74 de ani, în 1965. A fumat ca un turc întreaga viață și a murit în urma unui atac de cord. În ultimele clipe de viață, cu inima slăbită, i-a spus asistentei medicale că și-ar dori să schieze. Nu a mai apucat.

Amândoi comedianții au fost incinerați, încă „un detaliu” care i-a legat...

Sursă: The Vintage News

Fanatik.ro

Şoferul unui Audi s-a oprit din goană abia când i-a sărit o roată şi a intrat în parapet,...

Observator Antena 1

Șoferul vitezoman din Botoșani a transmis Live, pe Facebook, momentul impactului devastator...

Observator Antena 1

O recunosti? Socul zilei! Internata de urgenta! Imaginile momentului in showbiz

Spynews.ro

„Cancer!” Dinu și Deea Maxer au făcut anunțul șocant în direct

Spynews.ro

Vedeta din România care a recunoscut că a participat la lupte ilegale cu interlopi: "Erau bani...

AntenaSport

Care este ritualul de iniţiere în cea mai periculoasă organizaţie a Mafiei din Italia....

AntenaSport

Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea...

Antenastars.ro

Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am...

Antenastars.ro

ȘASE seriale super tari care revin cu sezoane noi luna aceasta

Zu TV

CINCI vedete care nu au cont pe rețelele sociale

Zu TV

5 zodii care redescoperă dragostea în 2018 – Cea mai iubită zodie este…

tvhappy.ro

Cu cine a fost căsătorită Mihaela Tatu. Motivul pentru care a divorțat fulgerător după 16...

Playtech.ro

Din păcate, este vorba despre tatăl Monicăi Gabor. Bărbatul a confirmat

Playtech.ro

BOMBA pregătită de Becali! “Gratis îl iau!”. Fotbalistul din naţionala României, la...

Telekomsport.ro

UNGARIA, ajutor nesperat pentru România! Decizia de la Budapesta care ne ajută enorm

Capital.ro

Românii fug de școală! Cifrele abandonului școlar în România sunt incredibile

Impact

A fost găsită moartă în casă, iar medicii au aflat că obișnuia să consume un produs după...

Antena3.ro

Acești români vor primi 2500 de lei. Senatul a decis. Cine sunt peroanele vizate

Voxbiz.ro

Ce probleme are o masina care este tinuta in parcare si este folosita foarte putin

Cars.ro

COVID-19. Avem voie să ne scăldăm în piscină sau mare? Specialiștii americani au răspuns

Jurnalul
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro