De la un triunghi amoros din secolul al XVII-lea, la o crimă descoperită după 300 de ani. Povestea de dragoste ce a reprezentat o sursă de inspiraţie de-a lungul timpului.

 

O poveste de dragoste a secolului al XVII-lea sună cam aşa: un bărbat întâlneşte o femeie, cei doi se îndrăgostesc dar nu trăiesc fericiţi, asta pentru că el dispare, presupunându-se că a fost omorât de soţul femeii. Aşa sună triunghiul amoros ce îi are în scenă pe contele suedez Philip Christoph Königsmarck, prinţesa germană Sophia Dorothea şi cel care a devenit mai târziu Regele George I al Marii Britanii.

Totul a început când prinţesa Sophia, sătulă de viaţa chinuită alături de prinţul George, şi-a găsit alinare în braţele contelui Philip şi, în secret ,s-au iubit nebuneşte. Asta până într-o seară de iulie în 1694, când Philip şi-a vizitat iubita la castelul acesteia. Aveau de gând să fugă departe de mariajul ei nefericit şi să nu se mai ascundă, toate detaliile fiind cunoscute datorită scrisorilor pe care şi le trimiteau unul altuia, păstrate, acum, la Universitatea Lund din Suedia. Foarte multe voci au spus că Phillip a fost ucis pentru că l-a încornorat pe viitorul rege al Marii Britanii, iar trupul sau se crede că ori a fost aruncat într-un rău, ori a fost scos în afară domeniului pe care se afla castelul.

În ceea ce priveşte soarta Sophiei, a fost încarcerată de către George timp 32 de ani, când a decedat, a fost înmormântată în acelaşi loc, ulterior trupul său fiind transportat în Celle, alături de părinţii ei.  Pe de altă parte, nici George nu era soţul perfect. Acesta o înşelase în nerepetate rânduri,înainte că ea să o facă, cea mai cunoscută amantă fiind Melusine von der Schulenburg. Mai mult de atât, regele era cunoscut ca fiind intolerabil şi cu un comportament urat faţă de toată lumea, incluisiv Sophia pe care o agresa fizic şi verbal.

I-au găsit cadavrul după 322 de ani!

După 322 de ani de la dispariţia contelui din castelul Leineschloss, corpul acestuia a fost găsit. Pe data de 11 august 2016, când un grup de muncitori renovau o zonă din apropierea castelului, a fost descoperit un schelet care se presupune că aparţine contelui Königsmarck. Examinarea iniţială a confirmat faptul că acesta se afla acolo de secole întregi, iar cercetătorii de la Universitatea din Göttingen, au demarat un proiect care urmăreşte colectarea ADN-ului din oase şi confruntarea acestuia cu cel al rudelor familiei Königsmarck care încă mai trăiesc.

Povestea de dragoste dintre Phillip şi Sophia a devenit foarte populară şi a reprezentat o sursă de inspiraţie pentru numeroase cărţi şi filme.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe