Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Dima, copilul nedorit. Părinții l-au aruncat, în ziua în care a venit pe lume, pentru că suferea de o boală cumplită, însă Dumnezeu nu l-a lăsat. Povestea unui suflet încercat, care și-a găsit liniștea

Dima Kalekin este unul dintre copiii care nu îşi vor cunoaşte niciodată părinţii adevăraţi.A fost abandonat chiar în ziua în care a venit pe lume pentru că suferea de hidrocefalie, cunoscută ca "apă la creier". Copilul a ajuns într-un orfelinat pentru persoane cu dizabilităţi, iar de aici viața lui a fost o adevărată luptă, cu încercări prea mari pentru un suflet nevinovat.

Dima Kalekin este unul dintre copiii care nu îşi vor cunoaşte niciodată părinţii adevăraţi. A fost abandonat chiar în ziua în care a venit pe lume pentru că suferea de hidrocefalie, cunoscută ca "apă la creier".

Copilul a ajuns într-un orfelinat pentru persoane cu dizabilităţi, iar de aici viața lui a fost o adevărată luptă, cu încercări prea mari pentru un suflet nevinovat.

În ciuda tuturor eforturilor, la patru ani, băiatul nu putea să meargă şi nici măcar să se hrănească singur cu lingura. Însă, avea un vocabular foarte dezvoltat.

Odată cu războiul din Ucraina, lucrurile aveau să se schimbe şi mai mult pentru micuţul Dima. Copiii din orfelinate erau evacuaţi, plimbaţi dintr-un loc în altul, uneori fără prea multă hrană, apă sau medicamentele care ar fi trebuit să îi ajute să se lupte cu bolile de care sufereau.

Mulţi se aflau în pragul morţi, când autorităţile din Ucraina au hotărât să îi mute într-un spital. Doctorii au fost şocaţi de starea de sănătate a lui Dima, după ce l-au văzut pentru prima dată, iar mulţi au şi plâns.

Erau atât de îngrijoraţi, încât au chemat un preot să vină să se roage pentru el.

Băiatul, alături de alţi copii, a ajuns din nou într-un orfelinat, de unde a fost adoptat de un cuplu din Statele Unite. Auzind ce se petrece în Ucraina, în orfelinate, actualii săi părinți și-au dorint nespus să poată salva un copil si l-au ales pe el.

Acum, Dima are o familie iubitoare, şapte fraţi, adoptaţi şi ei, și a primit numele de Zebadiah.

Recomandari