Doi ani de la COLECTIV. Alex Hogea (1996-2015) Tatăl care și-a pierdut sufletul: “Alexandru nu a fost numărul 60 de pe acea listă de morți. A fost și este copilul meu minunat!”

El i-a dat viață. Tot el l-a crescut. Același ”EL” l-a îngropat. Narcis Hogea este unul dintre părinții care și-au plâns copiii morți în incendiul din Colectiv. L-a pierdut pe când avea doar 19 ani, și, deși nu mai era demult un puști, ci un bărbat în toată firea, era ”puiul lui de om”. Alexandru Hogea se afla în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015 în clubul Colectiv. A ieșit viu din foc și avea să plece definitiv de pe lumea asta câteva săptămâni mai târziu, pe 22 noiembrie. 

El i-a dat viață. Tot el l-a crescut. Același ”EL” l-a îngropat. Narcis Hogea este unul dintre părinții care și-au plâns copiii morți în incendiul din Colectiv. L-a pierdut pe când avea doar 19 ani și, deși nu mai era demult un puști, ci un bărbat în toată firea, era ”puiul lui de om”. Alexandru Hogea se afla în noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015 în clubul Colectiv.

Colectivul era plin ochi atunci când a pornit incendiul. Trupa ”Goodbye to Gravity” își lansa cel de-al doilea album din carieră. Alex a ieșit viu din foc, dar avea să plece definitiv de pe lumea asta câteva săptămâni mai târziu, pe 22 noiembrie.

A fost cea de-a 60-a victimă de pe ”lista morții”. Nimic mai greșit, spune tatăl său, cel care a oferit un interviu postului de radio Itsy Bitsy, în cadrul emisiunii ”Tați în dialog”.

”Alexandru nu a fost numărul 60 de pe acea lista. Alexandru a fost şi este un copil minunat. Va fi totdeauna, cât timp vom trăi noi, va fi aici, alături de noi.”

Se împlinesc doi ani de la incendiul din incinta fostei fabrici ”Pionierul”, tragedie care a curmat 64 de vieţi.

Cine ESTE Alexandru Hogea

Alex a copilărit în Sinaia, era un frate iubitor, un copil naiv, un om. Despre el a vorbit, pentru sursa citată, Narcis Hogea. „A fost un copil normal, care avea dreptul la viaţă şi care se bucură foarte mult de viaţă”, spune Narcis Hogea despre fiul sau.

De la tatal său, aflăm că era un copil vesel, sociabil, cu o imaginație bogată, care făcea năzbâtii și care nu credea că există rău în lume.

”În grupul său de prieteni era un lider al lor, dar fără să aibă vreo funcție sau să își aroge anumite drepturi. Pur și simplu, prin felul lui de a fi, prin dragostea lui pentru oameni, el îi apropia tot timpul. Din asta devea un lider”, spune domnul Hogea.

Vorbește despre fiul său și la prezent, asta pentru că trăiește pentru el și, deși nu mai este lângă ei fizic, îi simt prezența prin amintiri frumoase, întipărite pentru eternitate în minte și, mai ales, în suflet.

”Cu timpul…cu timpul înveți să trăiești cu durerea…”, sunt cuvintele care parcă au răsunat în interviul de aproximativ 40 de minute.

S-a vorbit despre pasiuni, despre copilul Alexandru, despre sora pe care o iubea poate mai mult decât pe oricine. Despre Alexandru Hogea!

Iar pentru a-i păstra amintirea vie, Narcis Hogea continuă să se implice în proiecte în memoria fiului său, dar și a tuturor celor care au pierit în Colectiv. Asociația Colectiv GTG 3010 va organiza, la finalul lunii octombrie, mai multe manifestări IN MEMORIAM, iar informațiile se regăsesc în totalitate pe site-ul asociației.

Sursa: www.celmaibuntata.ro, www.itsybitsy.ro

Ultimele știri