Galerie foto de poveste! Imaginile care îţi arată lumea de acum 100 de ani în… culori! Acestea sunt primele fotografii color din istorie

 
+16 click pentru
galerie

Dacă atunci când te gândeşti la o poză veche îţi vine în minte una alb-negru, după ce vei vedea aceste imagini îţi vei schimba părerea. Fotografiile din extraordinara galerie foto de mai sus au fost realizate la începutul secolului al XX-lea cu ajutorul unor tehnici speciale.

Dar să începem cu… începutul şi cu un exerciţiu de imaginaţie! Este începutul anului 1907 şi îţi doreşti un portret color. Ce faci? Apelezi la un fotograf care te va poza alb negru, apoi la un artist care îţi va colora fotografia cu ajutorul pensulelor. Desigur, procesul poate dura săptămâni în şir iar costul este destul de ridicat. Complicat, nu-i aşa?

Câteva luni mai târziu, însă, totul devine mai simplu: francezii Auguste şi Louis Lumiere au schimbat întreaga şmecherie inventând AUTOCHROMUL.

Cum funcţiona: Fotografierea se făcea pe trei plăci fotografice alb/negru cu substanțe cromatice sensibile numai la culorile roșu, verde și albastru. Apoi, cele trei fotografii transparente rezultate se suprapuneau, dând o fotografie color transparentă. 

Deşi procesul era scump şi dificil, “Autochromul” a devenit rapid o practică destul de comună printre fotografii vremii care au reuşit să imortalizeze scene pline de viaţă şi… culoare! 

În 1935, băieţii de la Kodak duc povestea la un cu totul alt nivel. Pelicula color “Kodachrome” se baza pe emulsii tricromatice iar imaginile erau prelucrate mult mai simplu şi mai rapid. 

Fotografiile din galeria de mai sus au fost realizate cu cele două tipuri de prelucrare a fotografiei aflate la început de drum! 

SURSA FOTO: BOREDPANDA.COM
 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe