Live acumiUmor
Prime Time 20:00iUmor

Michael Jackson, zece ani de la moarte. S-a iubit cu Madonna, s-a făcut alb din negru și spunea tuturor: "Să nu vorbeşti niciodată urât cu un copil!"

În buletin, Michael Joseph Jackson. În viața de zi cu zi, Michael. Iar pe întreg Globul, Regele muzicii pop din toate timpurile. "Mic și negru", băiețelul a văzut lumina zilei pentru prima dată într-o zi de vară, pe 29 august '58. A trăit 50 de ani, n-a mai apucat încă unul. Un deceniu a trecut de când e plecat. Și nu se mai întoarce. A trăit "zgomotos", atât prin muzica sa de geniu, cât și prin relațiile tumultoase, zvonurile și acuzațiile privind orientările sale sexuale. S-a iubit cu Madonna până a lovit-o. Și-a ținut copilul atârnat la balcon. Și-a schimbat culoarea pielii. A abuzat copii?! Frânturi din povestea lui Michael Jackson, la zece ani fără el. 

În buletin, Michael Joseph Jackson. În viața de zi cu zi, Michael. Iar pe întreg Globul, Regele muzicii pop din toate timpurile. "Mic și negru", băiețelul a văzut lumina zilei pentru prima dată într-o zi de vară, pe 29 august '58. A trăit 50 de ani, n-a mai apucat încă unul. Un deceniu a trecut de când e plecat. Și nu se mai întoarce. Michael Jackson a trăit "zgomotos", atât prin muzica sa de geniu, cât și prin relațiile tumultoase, zvonurile și acuzațiile privind orientările sale sexuale. S-a iubit cu Madonna, și-a ținut copilul atârnat la balcon. Și-a schimbat culoarea pielii. A abuzat copii?! Frânturi din povestea lui Michael Jackson, la zece ani fără el.

La 29 august 1958 se năștea micuțul de culoare, al șaptelea copil al familiei Jackson. Avea să fie înzestrat și el cu un mare talent artistic, la fel ca cei mai mulți dintre frații săi. Cel mai mare!

La șase ani, Michael era deja pe scenă cu Jackson 5

La șase ani, deja era pe scenă. Michael a debutat în 1964 alături de frații săi, în formația The Jackson 5, ca principal vocalist, fiind, desigur, cel mai tânăr membru. De aici, copilul și-a contruit o carieră care i-a adus titlul oficial de cel mai de succes artist din toate timpurile. O zic fanii, o spune Guiness World Records.

Vezi și: Ele au fost femeile din viața lui MJ! „L-am văzut aproape dezbrăcat”

În ciuda gloriei dobândite prin talentul uriaș, viața lui n-a fost deloc roz. Controversele s-au ținut lanț de traiul lui Michael Jackson. De la aspectul fizic, la orientarea sexuală, intens discutată și în 2019, odată cu apariția documentarului "Leaving Neverland", în care MJ este acuzat de pedofilie și chiar la relațiile cu apropiații.

Și-a dorit și a devenit alb. Lui Michael îi mai rămăsese doar privirea

La 26 de ani, megastarul dă startul unei serii lungi de schimbări fizice. În atenția lui a fost chipul, asupra căruia chirurgii au umblat îndelung. A început cu o îngustare de nas și cu un contur al sprâncenelor. Odată cu modificările de pe fața lui Michael, comentariile au început să apară. A fost momentul în care s-a auzit pentru prima dată faptul că Jackson ar avea probleme cu aspectul său afro și că și-ar dori să fie alb.

După alte câteva intervenții, precum tatuaj al conturului ochilor și pometi mai proeminenți, o schimbare de pigment a putut fi remarcată pe pielea lui MJ. Atunci, artistul a declarat public faptul că ar suferi de boala Vitiligo, o maladie a pielii care depigmentează epiderma. De-atunci, de la an la an, Michael devine tot mai schimbat. Fizic, după anii 1990, doar privirea mai amintea de băiețelul afro din Jackson 5.

Puteau fi Regele și Regina. Michael și Madonna s-au iubit. Până când el a "bătut-o"

"Băiatul de un miliard de dolari al muzicii pop și regina pasiunilor aprinse”, așa au fost numiți Michael Jackson și Madonna la începutul anilor 90, atunci când s-au afișat împreună, într-un context favorabil lor, la Gala Premiilor Oscar din 1991. Artista trebuia să cânte piesa "Sooner or later" ("I always get my man") din filmul "Dick Tracy" și voia o apariție memorabilă. L-a contactat pe Michael și au pus-o de-o cântare.

(*Michael Jackson și Madonna au apărut împreună la câteva evenimente. Oscaruri, 1991)

N-a fost mai mult decât o aventură, însă presa din fanii celor doi s-au grăbit să afirme că ar putea fi cel mai "prețios" cuplu din toate timpurile. Un Rege și o Regină. "L-am cucerit cu un pahar de Chardonnay. A mers de minune!", spunea Madonna într-un interviu televizat despre timidul Michael Jackson, de care l-a dat imediat gata cu un sărut franțuzesc.

Vezi și: „Era paranoic, tremura și vorbea singur” - Mărturii terifiante despre ultimele zile ale lui Michael Jackson

În plus, Jackson a batut-o pe Madonna in episodul dedicat lor din "Celebrity Jackson a batut-o pe Madonna in episodul dedicat lor din "Celebrity Deathmatch"la MTV. Emisiunea animată, un soi de parodie difuzată de MTV între 1998-2002 apoi de MTV2 între 2006-2007, aduce vedetele de talie mondială în ring, unde se luptau până la moartea violentă a unuia dintre ei. Acolo, Madonna și-a "luat-o".

Flo Anthony, un vechi prieten al lui Michael a dezvăluit presei că Regele s-a arătat deranjat de faptul că Madonna îl critice și în privat, dar și în interviuri, la tv.

"Motivul pentru care relaţia n-a mers a fost că într-un interviu TV ea a spus că ar vrea să-i creeze lui un nou look şi să-l facă să renunţe la cârlionţi. S-a albit când a văzut cum îl critica la televiziune", a spus Anthony pentru NY Daily News.

În unul dintre interviurile înregistrate ale lui Michael, artistul dezvăluia cum s-a îndepărtat definitiv de Madonna cu care nu avea, de fapt, mai nimic în comun, în afară de pasiunea pentru muzică.

„Eram la masă şi mâncam şi un copilaş s-a apropiat şi a exclamat: „Dumnezeule, uite-i pe Michael Jackson şi pe Madonna!”. La care ea îi spune: „Pleacă de aici! Lasă-ne în pace!”. Şi i-am zis: „Să nu mai vorbeşti niciodată aşa cu un copil!”. Ea mi-a strigat să tac din gură şi i-am răspuns: „Ba tu să taci!”. Da, aşa i-am zis. Nu este deloc o persoană drăguţă!”, povestea Regele.

(*Funeraliile lui Michael Jackson, iunie 2009)

La 51 de ani, după milioane de discuri vândute și concerte peste concerte, Michael Jackson se stinge din viața. Pe 25 iunie 2009, Omenirea primea vestea tragică: Regele a plecat dintre noi.