Live acumObservator 13 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

„Nu are nimic în cap”. Elena Ceaușescu a fost insultată de un bărbat, iar Tovarășul Suprem l-a îmbogățit! Secretul pe care ea a vrut să îl ia în mormânt!

Elena Ceaușescu ar fi fost insultată de un bărbat chiar în fața Tovarășului Suprem, dar el nu s-a răzbunat pe acesta, ba chiar l-a îmbogățit. Soția „celui mai iubit fiu al poporului” a vrut să ia în mormânt secretul întregii împrejurări a așa-zisei insulte.

Elena Ceaușescu ar fi fost insultată de un bărbat chiar în fața Tovarășului Suprem, dar el nu s-a răzbunat pe acesta, ba chiar l-a îmbogățit. Soția „celui mai iubit fiu al poporului” a vrut să ia în mormânt secretul întregii împrejurări a așa-zisei insulte.

Era anul 1979, iar Elena Ceaușescu avea 63 de ani. Un bărbat foarte respectat în România îi spunea lui Nicolae Ceaușescu, franc, că soția lui nu avea „nimic în cap”.

Nimeni altul decât marele profesor Constantin Arseni profita de o ocazie unică, amuzându-se ulterior. „Dragă, eu am fost singurul din România care a avut curaj să-i spună lui Ceauşescu - «Domnule preşedinte, du-te şi vezi de treburile ţării, că nevasta dumitale nu are nimic în cap»“, spunea el, după cum a povestit Valeriu Zaharia, fost şef al secţiei de neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti și fost rezident al profesorului.

Marele secret al Elenei Ceaușescu

A fost mare secret. S-a interzis, firește, consemnarea. Elena Ceaușescu a fost rănită într-un accident rutier ce s-ar fi petrecut la ieşirea din Bucureşti spre Ploieşti, în dreptul Zoo Băneasa. Soția lui Nicolae Ceaușescu pornise la drum spre Sinaia, unde Tovarășul Suprem întâlnea o delegație străină. Nici șoferul mașinii nu a scăpat nevătămat din incidentul rutier. De altfel, el ar fi fost vinovat de incident, deoarece nu ar fi păstrat distanța regulamentară față de o mașină din fața lui.

„Au lovit din spate o maşină înmatriculată în judeţul Neamţ şi, de aici, au apărut zvonuri că a lovit-o un neamţ. Nu era nimic adevărat, era din Piatra Neamţ, nu vreun german. Şoferul Elenei Ceauşescu a avut vreo zece coaste rupte, iar pe ea a trăsnit-o rău. A fost în comă“, a povestit doctorul Valeriu Zaharia, pentru adevarul.ro.

Se vorbea că în urma accidentului, se vorbea că Elena Ceauşescu a avut coastele şi ambele picioare zdrobite, că a avut răni puternice în zona feţei, motiv pentru care nu va mai apărea niciodată în public, ba chiar că a fost transportată de urgenţă la Moscova pentru a fi tratată de medicii ruşi.

Elena Ceaușescu, păzită de „un roi” de agenți de securitate. Tramvaiele nu aveau voie să o „zdruncine”

Accidentul în care a fost rănită Elena Ceaușescu nu a trecut neobservat de serviciile secrete străine prezente în România. S-au păstrat câteva note secrete ale Departamentului de Stat al SUA, publicate de wikileaks.com.

„Există zvonuri temeinice în Bucureşti că Elena Ceauşescu a fost implicată într-un accident auto sâmbătă seara, în 20 octombrie. Se spune că ar fi fost rănită şi a fost internată la Spitalul Elias. Spitalul ar fi împânzit de agenţi de securitate. Am notat că doamna Ceauşescu nu a mai apărut în public în weekend“, informa, în 22 octombrie 1979, o notă secretă a Departamentului de Stat al SUA. Notele informative nu redau totuşi nimic concret despre accidentul primei doamne, ci menţionează doar starea de spirit din Bucureşti cu privire la acest eveniment. „(…) Nu a mai apărut în public din 17 octombrie. Nu mai este nevoie să spun că nu există nicio menţiune a «accidentului» în presa românească“, arăta o altă notă informativă, din 30 octombrie 1979, a Departamentului de Stat al SUA.

Elena Ceaușescu a ajuns pe cele mai sigure mâini – cele ale profesorului Constantin Arseni, la Spitalul Elias. Doctorul Valeriu Zaharia a avut ocazia să-i fie şofer şi confident profesorului său, care a făcut naveta zile la rând între Spitalul nr. 9, unde lucra, şi Spitalul Elias, unde soția lui Nicolae Ceaușescu a fost internată.

Autorităţile de atunci au luat măsuri drastice pentru ca nimeni să nu afle că Elena Ceaușescu a fost rănită într-un accident rutier. Străzile din apropierea spitalului a fost împânzite de poliţişti, iar tramvaiele şi maşinile nu mai aveau voie să circule în zonă.

„Le era teamă să nu se zdruncine clădirea spitalului şi să o afecteze şi mai rău pe doamna. O măsură exagerată, evident“, și-a amintit medicul Valeriu Zaharia.

Diagnosticul medicului Arseni a fost favorabil. Pacienta avea doar un traumatism cranian ce nu necesita intervenţie chirurgicală, iar recuperarea era sigură.

Însă, cu toate că medicul Arseni l-a asigurat pe Tovarășul Suprem de faptul că nevasta lui nu avea „nimic în cap”, în noaptea care a urmat accidentului, Elena Ceauşescu a fost transferată de urgenţă la Paris.

Consultaţia în Franţa a fost necesară pentru că, în acei ani, niciun spital din România nu avea computer tomograf, iar celelalte investigaţii care se puteau face - arteriografie şi ventriculografie - erau foarte riscante.

Imediat după accident, în urma căruia Tovarășa a avut un vis important, două tomografe au fost cumpărate de urgenţă pentru Spitalul Fundeni şi pentru Spitalul nr. 9, la ordinul lui Nicolae Ceauşescu.

Cum a fost răsplătit profesorul Constantin Arseni

După ce medicii francezi au confirmat diagnosticul pus la Spitalul Elias, profesorul Arseni a fost răsplătit de familia Ceauşescu. A fost numit membru în Consiliul de Stat din care făceau parte doar nouă persoane şi preşedinte al Academiei de Ştiinţe Medicale.

În plus, a primit o vilă pe strada pictor Nicolae Mirea, maşină și bani. „Suma era confidenţială, dar din câte îmi amintesc, Balaurul a primit câte 5.000 de lei în bancnote noi pentru fiecare vizită la patul pacientei. Elena Ceauşescu şi-a revenit după câteva zile, aşa cum apreciase Arseni, şi a rămas o perioadă în convalescenţă“, a precizat medicul Valeriu Zaharia.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro