Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Criminalul cu chip de înger! A luat peste 100 de suflete de femei nevinovate: „Aş vrea să le transmit familiei şi prietenilor dragostea mea”

România se află în stare de șoc după descoperirea rămășițelor trupești ale unor tinere fete în gospodăria unui mecanic auto din Caracal. Dacă în țara noastră astfel de cazuri sunt destul de rare, peste Atlantic, criminalii în serie au devenit inclusiv eroi de filme sau documentare.

România se află în stare de șoc după descoperirea rămășițelor trupești ale unor tinere fete în gospodăria unui mecanic auto din Caracal. Dacă în țara noastră astfel de cazuri sunt destul de rare, peste Atlantic, criminalii în serie au devenit inclusiv eroi de filme sau documentare.

Poate cel mai cunoscut criminal în serie din lume este Ted Bundy, un tânăr din Burlington (Vermont - SUA), care, potrivit estimărilor finale, a omorât 30 de femei pe care le-a violat și le-a schingiut în cele mai odioase feluri.

Citește și

„Putem avea de-a face cu un Ted Bundy de România”! Ce au în comun criminalul din Caracal și cel mai cunoscut ucigaș în serie

Despre bilanțul atroce al lui Bundy se spune că nu poate fi stabilit cu exactitate pentru că dincolo de 30 de crime recunoscute, anchetatorii bănuiesc că alte zeci de femei dispărute în mod misterios ar fi pierit, ucise fiind de diabolocul infractor, care a speriat Statele Unite ale Americii în perioada 1974-1978.

PRIMELE ATROCITĂȚI ALE ȘARMANTULUI THEODORE

Deşi nu se cunoaşte cu exactitate momentul în care Ted şi-a început înfiorătoarea serie de crime, este posibil ca prima victimă să o fi făcut chiar la vârsta de 14 ani. Dovezile strânse în cazul morţii unei fetiţe de opt ani nu au fost suficiente pentru a demonstra că Bundy a fost făptaşul, însă această ipoteză rămâne în continuare posibilă.

Oficial, la jumătatea anilor 70, opinia publică din Statele Unite începea să afle despre grozăviile lui Theodore Bundy, fără să știe cine este autorul infracțiunilor de o gravitate inimaginabilă.

Primele crime ale lui Bundy au fost în 1974, cu primul său atac violent cunoscut, pe 4 ianuarie, când a intrat în camera lui John Robert, și l-a lovit cu o bară de metal în cap în timp ce dormea. Apoi l-a violat cu o tijă de metal pe care a luat-o de pe pat. Robert fost găsit dimineața următoare într-o baltă de sânge. El nu a fost ucis, ci a rămas în comă și a suferit leziuni la nivelul creierului. Câteva săptămâni mai târziu, pe 31 ianuarie, Bundy a intrat în subsolul unei femei și a lovit-o în cap, apoi a îmbrăcat-o, a înfășurat-o într-o pătură și a ascuns-o. A fost găsită un an mai târziu în Seattle, Washington fără cap. Până în iunie 1974 a ucis încă opt femei în Washington. În iunie, le-a răpit pe Janice Ott și pe Denise Naslund de la un parc din apropierea orașului Seattle. Aceste atacuri, spre deosebire de atacurile anterioare, au fost în "lumina zilei"; în fața altor persoane.

Citește și:

”Taximetristul morții”, primul criminal în serie de după Revoluţie: „Le-am omorât pentru că m-am simţit trădat“

CRIMINALUL ÎȘI MUTĂ „TABĂRA” ÎN UTAH

În toamnă, Bundy s-a mutat în Utah pentru a începe să studieze dreptul la Universitatea din Utah. A început să comită omoruri din nou în octombrie. Bundy a răpit și a ucis trei fete în octombrie 1974, una dintre ele fiind fiica unui ofițer de poliție. La 8 noiembrie, Bundy i-a spus unei fete de pe stradă că era ofițer de poliție și că este nevoită să intre în mașina acestuia. A făcut-o, crezând că într-adevăr era ofițer de poliție. Apoi a incercat să o încătușeze, dar aceasta s-a zbătut și nu a reușit, la scurt timp a sărit din mașină și a scăpat nevătămată. Bundy era extrem de supărat că a dispărut și astfel câteva ore mai târziu a răpit o altă fată și a ucis-o. Corpul ei nu a fost găsit niciodată. Bundy a continuat să locuiască în Utah și pe parcursul anului 1975 și încă mai frecventa școala de drept, dar a început să omoare doar oameni din Colorado. Bundy a răpit și a ucis patru femei din Colorado și încă una din Utah în prima jumătate a anului 1975 (ianuarie-iunie).

CEL MAI URMĂRIT OM DIN AMERICA

La 16 august 1975, Bundy a fost arestat pentru că nu a tras pe dreapta atunci când a fost semnalat de o patrulă de poliție. Când i-au verificat mașina, au găsit o mască de schi, o rangă, cătușe, saci de gunoi și alte obiecte pe care le-ar fi folosit pentru a distruge dovezile crimelor sale. Poliția a observat mai apoi ca mașina lui Bundy se potrivea descrierii mașinii despre care le-a povestit fata care a scăpat anterior. Bundy a fost condamnat la 1 martie 1976, la 15 ani de închisoare pentru răpirea ei. Bundy a evadat de două ori în 1977, înainte de a putea fi condamnat pentru crimele comise. La începutul anului 1978, a plecat spre Florida unde a ucis încă două femei și a rănit alte trei persoane. După aceea, a ucis o fată de 12 ani numită Kimberley Leach. Ea a fost ultima fată ucisă de Bundy, fiind oprit de un ofițer de poliție la 15 februarie 1978.

VERDICTUL SPECIALIȘTILOR

Ted Bundy, având un şarm deosebit, îşi alegea ţintele din locuri publice, unde pretindea că este ba funcţionar public, ba pompier, ba poliţist. Americanul ţinea o rangă sub scaunul maşinii sale, pe care o scotea în momentul în care victimele se apropiau de vehicul. Bundy le viola pe tinere atât cât erau în viaţă, cât şi după ce acestea decedau şi erau în putrefacţie.

Citește și:

Alexandra, omorâtă cu poliţia la poartă! Cel mai feroce criminal în serie din ultimele decenii a ucis sub ochii autorităţilor

Toate crimele pe care le-a săvârşit Ted Bundy au avut ca victime fete sau femei tinere. Acesta le lovea în mod repetat cu obiecte contondente sau le strangula până când rămâneau fără suflare. Majoritatea crimelor sale au urmat două tipare. Primul şi cel mai des folosit era cel în care Bundy intra în casele femeilor în timp ce ele dormeau. Totuşi, Bundy nu se sfia nici să le abordeze şi să le atragă în maşina sa, profitând de faptul că avea un aspect plăcut şi era un tip carismatic.

MOARTEA L-A TRANSFORMAT ÎNTR-O LEGENDĂ A CRIMEI

În momentul în care a început să-şi mărturisească o parte din crime, le-a explicat procurorilor că, până la finalul ”spovedaniei”, le va oferi lor şi lumii întregi informaţii preţioase despre cum a devenit un criminal.

Aceste informaţii urmau să ajute autorităţile să înţeleagă procesul său de transformare.

Astfel, Ted Bundy a sporit fascinaţia răului pe care-l întruchipa, rămânând atât în cultura populară, cât şi în inconştientul colectiv, dacă nu cel mai periculos, atunci cu siguranţă cel mai rafinat criminal în serie din istorie.

Judecarea sa a început în 1979 şi s-a derulat pe parcursul a trei procese. În fiecare dintre acestea, a fost condamnat la moarte prin electrocutare. Abia zece ani mai târziu, Ted Bundy a fost executat pe scaunul electric. Vestea că a încetat din viaţă a stârnit o adevărată sărbătoare în rândul oamenilor care aşteptau în faţa închisorii.

Pe 24 ianuarie 1989, la ora 7:06, Ted Bundy este electrocutat cu 2000 de volţi, timp de două minute, pe scaunul electric al închisorii de stat din Florida, pentru uciderea a două tinere şi a unei fetiţe.

Decesul este pronuntat la ora 7:16, fiind întâmpinat cu urale de cele câteva sute de persoane adunate în faţa închisorii. Ultimele cuvinte ale lui Ted Bundy au fost: “Aş vrea să le transmit familiei şi prietenilor dragostea mea”.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro