Live acumObservator 12
Prime Time 20:00iUmor

Povestea INCREDIBILĂ a gemenelor care s-au transformat în... gemeni. Au crescut în familie de creștini, cu tată preot. „Adormeam plângând și ne rugam să ne trezim băieți”

Doi tineri, Jack și Jace Grafe, și-au început viața împreună, ca surori gemene identice, Jaclyn și Jennifer, într-o familie de creștini conservatori. Când au împlinit vârsta de 18 ani, cele două fete au decis să își anunțe familia că își vor schimba sexul.

Doi tineri, Jack și Jace Grafe, și-au început viața împreună, ca surori gemene identice, Jaclyn și Jennifer, într-o familie de creștini conservatori. Când au împlinit vârsta de 18 ani, cele două fete au decis să își anunțe familia că își vor schimba sexul, întrucât pe tot parcursul copilăriei lor, deși au fost fericite, s-au rugat să se trezească și să constate că sunt băieți.

Jack și Jace Grafe, acum în vârstă de 23 de ani, s-au născut în iunie 1995, în orașul Baltimore din statul american Maryland. În prezent, ei trăiesc în statul american Georgia, parcurg împreună procesul de transformare se sex, și au amândoi relații fericite cu femei.

Copilăria gemenelor Grafe, fericită, dar dificilă. „Am păstrat secretul și una față de alta”

În ciuda faptului că au crescut într-o familie fericită, Jack și Jace Grafe au povestit că obișnuiau să adoarmă plângând și rugându-se să se trezească drept băieți. La acea vreme, după cum spun ei, nu înțelegeau ce înseamnă termenul „transsexual”.

Pe parcursul copilăriei lor, gemenele Grafe obișnuiau să poarte haine de băieți și obișnuiau să interpreteze roluri de „frate” sau „tată” atunci când se jucau acasă. În plus, în anii adolescenței, surorile Grafe s-au îndrăgostit de colege de clasă.

Gemenele Grafe au urmat cursurile unei școli religioase stricte, de unde ar fi riscat să fie exmatriculate dacă și-ar fi împărtășit sentimentele. Prin urmare, ele și-au păstrat secretul chiar și una față de cealaltă.

După ce au împlinit vârsta de 15 ani, gemenele au început să frecventeze evenimente Cosplay la care se costumau în personaje masculine – ceea ce le dădea un sentiment de normalitate.

Ulterior, după ce au absolvit liceul, gemenele Grafe s-au tuns scurt și, până la urmă, și-au recunoscut adevărul reciproc, mai întâi ca lesbiene, la vârsta de 16 ani, iar apoi, după doi ani, ca transsexuale.

Inițial, Jace a aflat despre Jack prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, menit pentru oameni care participau la un eveniment Cosplay. Apoi a urmat discuția sinceră dintre el și fratele lui.

„Ne-a fost greu să ne mărturisim secretul reciproc, în copilărie, dar când Jace mi-a spus că și el se află în aceeași situație m-am simțit ușurat și am simțit că nu mai sunt singur. Mi-a fost teamă, am fost îngrozit de acel moment”, a spus Jack.

„Vorbeam despre orice, dar nu despre acest subiect. Îmi era teamă să îi spun, pentru că opinia lui era mai importantă decât a oricărei alte persoane, iar dacă el nu m-ar fi acceptat, aș fi fost devastat”, a povestit și Jace, care a precizat că la un moment dat a încercat să aibă o relație cu un băiat, dar sentimentele lui nu s-au schimbat.

Părinții celor doi „nu au mai întâlnit așa ceva”. De altfel, tatăl lor este pastor.

„Când am spus adevărul, l-am spus întregii familii – mamei, tatălui și surorii noastre mai mari. Părinții noștri nu au mai văzut așa ceva. Nu au văzut niciodată persoane gay sau trans. Tata este pastor”, a precizat Jack.

În prezent, gemenii Jack și Jace sunt bărbați „cu acte în regulă”, lucrează în apărare și au relații cu femei

La cinci ani de atunci, Jace trăiește în Athens, Georgia, și are o relație cu o studentă în vârstă de 19 ani. Jack locuiește aproape, în Monroe, Georgia, și este logodit cu o femeie – manager al unei băcănii, în vârstă de 22 de ani.

Gemenii au acum păr facial, după ce au început să facă tratament cu testosteron, în aprilie 2017, și au suferit, în august, o intervenție chirurgicală prin care le-au fost îndepărtați sânii.

„Sunt mai fericit ca oricând în relația mea cu propria persoană”, a spus Jack.

El a menționat că a avut de-a face cu vorbe batjocoritoare din partea colegilor, la locul de muncă. „De obicei, ei pur și simplu nu înțeleg”, a spus Jack, resemnat.

„Unii oameni continuă să se refere la noi de parcă am fi femei. De fiecare dată când aud asta mă simt de parcă aș primi un pumn în stomac. Însă, știu că pentru unii este dificil să înțeleagă și să accepte. Mai am zile în care ajung acasă și mă prăbușesc, deoarece îmi doresc să mă fi născut băiat. Oamenii îmi spun că nu îmi pot schimba decât aspectul, nu și cromozomii”, a mai mărturisit el.

Jace, care este ofițer adjunct, la fel ca fratele lui, a adăugat că faptul că l-a avut pe Jack alături l-a ajutat și i-a oferit putere.

De altfel, studii recente sugerează că gemenii identici sunt mai predispuși la a trăi simultan disforia de gen decât gemenii bivitelini.

În prezent, frații Grafe nu numai că se identifică drept bărbați la muncă și acasă, dar pe 29 septembrie, în Georgia, au fost recunoscuți și din punct de vedere legal drept bărbați.

Fraților Grafe le-a fost permis să își schimbe indicatorul de gen în permisul de conducere, după ce, pe 17 august, au suferit împreună intervenția chirurgicală prin care le-au fost îndepărtați sânii. Medicul care s-a ocupat de ei le-a remodelat pieptul, pentru a-i da aspect masculin.

„Identitatea lor se află înăuntrul lor. Acești frați nu încearcă să își schimbe identitatea, ci își doresc ca toată lumea să vadă cine sunt ei cu adevărat”, a spus acel medic.

După operație, Jack a spus că partenera lui l-a întrebat dacă acum se simte straniu, deoarece arată diferit. „Sincer, mă simțeam mai straniu când aveam sâni. Acum mă simt normal”, a spus el.

Un caz similar a fost înregistrat în orașul Detroit, din statul american Michigan, unde o mamă, Erica House, și-a sprijinit în totalitate fiul minor, Corey, să se transforme în fată, după care și-a dat seama că și ea își dorește să își schimbe sexul și să devină bărbat, cu numele Eric. Acesta ar fi primul caz din lume în care trec prin procesul de schimbare de sex o mamă și copilul ei.

În România, prima operație de transformare de sex a avut loc în urmă cu aproximativ două decenii, când Sorin Rațiu, un bărbat care a crescut într-un orfelinat, devenea Sorina Rațiu. Cu o situație financiară extrem de dificilă, ea avea să spună, ulterior, că își regretă decizia, deoarece crede că sufletul ei îi „este mai mult de bărbat”, potrivit adevarul.ro.