A scăpat de măcelul de la moscheea din Christchurch, apoi și-a privit fratele murind, Live pe Facebook! „Maktub” sau despre cum viața bate filmul!

 
+5 click pentru
galerie

15 martie 1019. Ziua în care omenirea a încremenit în fața televizorului, uitându-se cu groază la masacrul produs de un bărbat din Christchurch, Noua Zeelandă. Atunci, cincizeci de persoane și-au pierdut viața după ce Brenton Harrison Tarrant, un australian de 28 de ani a deschis focul, filmând întregul măcel.

Vineri, 15 martie 2019. Musulmanii din orașul Christchurch erau la moschee și la un centru islamic, rugându-se și vorbind. La orele prânzului, bărbatul și-a luat arma, și-a pornit camera video și...a început să împuște prin moschee.

Stânga și dreapta, gloanțele s-au înfipt în oameni. Gemete, urlete de groază, sânge și corpuri prăbușite la podea. Un musulman întinde mâna pașnic spre atacator: „Bine ai venit, frate...”. Nu a mai apucat să spună altceva, că s-a auzit rafala de împușcături. A căzut secerat.

17 MINUTE: OMENIREA A VĂZUT LIVE TOTUL

17 minute de filmare, ce par desprinse dintr-un joc de Counter Strike. A fost Live pe Facebook. Milioane de oameni au privit și clipu măcelului s-a viralizat în toată lumea, până să apuce rețeaua de socializare să „curețe” tot.

                                    Victimă rănită în atacul de la Christchurch

În acea fatidică zi, la moscheea Masjid al Noor din Christchurch se află și Ramzan Ali. Când împușcăturile au început să se audă, bărbatul a făcut tot ce i-a stat în putință ca să iasă din locul morții. S-a ascuns după o bancă, și-a luat telefonul și a încercat să caute informații, să vadă ce se întâmplă, dacă a apărut vreo știre despre asta.

ȘI-A VĂZUT FRATELE MORT, PE FACEBOOK

I-a apărut în schimb Live-ul făcut de atacator. 17 minute de groază, în care și-a văzut fratele de 58 de ani,mort. Ironia sorții? Fratele Ashraf nu locuia cu el în Christchurch, ci doar venise de câteva zile, în vizită. Pleci din Fiji să îți vezi fratele și sfârșești una dintre cele 50 de victime ale masacrului din Noua Zeelandă.

„L-am recunoscut imediat. Era un fotbalist talentat și un bun om de afaceri, avea o firmă de taxi...O să fie mereu cu mine. Nu o să-l pot uita niciodată”

Se spune că viața bate filmul. Ashraf nu a avut noroc să trăiască. Arabii au o vorbă: „MAKTUB” (n.r. „așa a fost să fie, a fost destinul”). 

Tot în aceleași 17 minute de atac la moscheea din Christchurch din Noua Zeelandă, arma lui Brenton Harrison Tarrant s-a îndreptat spre Mustafa Boztas din Turcia.

                                 Mustafa Boztas din Turcia, supraviețuitor

Glonțul l-a nimerit în picior. Cumva, de undeva, un gând l-a salvat: să facă pe mortul! 

Știți deja vorba aia...MAKTUB.

                                        Victime ale masacrului de la Christchurchfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI