Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00iUmor

Regulament Next Star 2018 Sezon 9 Antena 1

Regulamentul emisiunii concurs « Next Star – Sezonul 9»

Capitolul I. Desfasurarea emisiunii concurs:

Emisiunea concurs intitulata «Next Star» numita in continuare si emisiune sau emisiune-concurs ori program tv, este realizata de societatea « Antena TV Group S.A » numita in continuare si Producator sau Beneficiar.

Emisiunea tv «Next Star» este un show de televiziune de divertisment, un show in care descoperim o noua generatie de talente printre copiii din România si din strainatate.  Spre deosebire de alte emisiuni asemanatoare, Next Star aduce in fata telespectatorilor talente cu adevarat iesite din comun, pentru ca  in acest show vom cauta viitorul star al României, viitoarea generatie de vedete din România. Au dreptul sa participe la show-ul “Next Star” toti copiii din România si strainatate cu varsta cuprinsa intre 2 (doi) si 14 (paisprezece) ani la data castingului - care au un talent artistic – muzical, coregrafic, actoricesc, de magician etc. sau o performanta sportiva, acrobatica, indemanare de diverse tipuri etc. Singurele exceptii pentru depasirea varstei minorului/minorilor le constituie cazurile in care vorbim despre grupuri de copii in care copiii cu varsta peste 14 (paisprezece) ani sunt in minoritate, iar eliminarea acestora ar presupune afectarea actului artistic/de creatie, precum si proba intitulata “family moment”, in care alaturi de minori evolueaza in concurs, in calitate de concurenti, alti membri ai familiei, indiferent de varsta.

Difuzarea emisiunii tv Next Star se va face prin intermediul postului de televiziune “ANTENA 1”, in prima difuzare.

Concursul  emisiunii tv Next Star se va desfasura in perioada 30.03.2018 – 30.08.2018 SEZONUL 9.

Producatorul emisiunii tv Next Star este singurul in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, regulamentului de concurs si oricaror altor elemente ale emisiunii-concurs sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs.

Pentru a ajunge la emisii, fiecare trebuie sa se prezinte la preselectii.

Pot participa la preselectii concurenti cu varsta cuprinsa intre 2 (doi)  ani si 14 (paisprezece) ani impliniti pana la data preselectiei din orasul in care participa. Concurentii  trebuie sa se prezinte insotiti de catre parinti sau un tutore sau un major care face dovada unei imputerniciri in acest sens de la parinti sau tutorele legal.

Este necesar ca fiecare persoana care insoteste un minor ce se prezinta la preselectie (parintii/tutorii/persoanele majore care insotesc concurentii) sa aiba un document de identitate.

Preselectiile pentru sezoanele emisiunii vor avea loc in toata tara, conform unui calendar fixat si anuntat in prealabil de catre producator, pe oricare din statiile Antena Group, adica Antena 1, Antena Stars,  Happy Channel,  ZUTV,  si pe site-ul www.a1.ro; 

La preselectii pot participa concurentii, solisti sau grupuri, indiferent de numarul de membri, care vor putea sustine urmatoarele categorii de probe:

Proba muzicala – interpretare si executarea unor hit-uri românesti si/sau internationale, interpretare la instrument muzical, etc.;

Proba de dans – executarea unor dansuri individual/cuplu/grup, street dance, vals, zumba, samba, balet, dar nelimitat la acestea;

Proba de actorie – executarea unui numar dintr-un musical/piesa de teatru/scena dintr-un film, etc. ;

Alt gen de prestatie artistica – numar de circ, mima, etc.

Prestatii sportive

Family moment – (participarea minorului impreuna cu membri ai familiei pentru realizarea unui moment artistic)

Organizatorii preselectiilor cauta copii cu abilitati deosebite, care sa fie in acelasi timp amuzanti, atractivi si carismatici, unici prin felul in care se prezinta. Orice element ce da dovada de originalitate si creativitate va fi foarte apreciat.

Cei care vor participa la preselectii este bine sa pregateasca cel putin doua numere diferite, care sa le scoata in evidenta calitatile.

Chiar daca vorbim despre preselectii, acestea se vor filma si parti din aceste filmari vor fi difuzate in cadrul show-ului. Din aceasta cauza este important ca fiecare copil participant la preselectii sa vina imbracat ca si cand ar fi vazut de catre juriu, dar si de catre public. Asadar, fiecare insotitor trebuie sa ia in calcul pentru copilul sau look-ul care il va pune in valoare si il va scoate in evidenta. Daca tinuta va include un machiaj deosebit sau accesorii iesite din comun cu atat mai bine. Este de preferat ca interpretarea momentelor artistice pregatite pentru preselectie sa nu depaseasca 2 minute. Daca depasesc aceata durata, este bine sa alegeti pentru copil partea cea mai interesanta.

Preselectiile se vor desfasura conform graficului stabilit de Producator. Daca nu sunteti din orasul in care se desfasoara aceste preselectii, trebuie sa luati in calcul un loc de cazare unde sa stati peste noapte. Daca nu aveti posibilitatea sa va asigurati acest loc de cazare, va rugam sa aduceti la cunostinta organizatorilor acest lucru pentru a incerca o rezolvare a problemei.

Pentru mai multe informatii referitoare la preselectii sau la show, va rugam sa trimiteti un e-mail la adresa:  [email protected]

Emisiunea tv Next Star se desfasoara in 4 ETAPE:

Etapa nr.1: Preselectiile

In faza de preselectie fiecare dintre concurentii inscrisi au sansa sa performeze in fata unui juriu alcatuit din producatori, specialisti sau vedete ale postului Antena 1. Preselectiile se vor desfasura in orase si locatii ce vor fi anunate pe site-ul www.a1.ro. In urma acestor preselectii juriul va selecta un numar de aproximativ 100 (o suta) concurenti (solo sau grupuri), din care vor putea fi alesi pentru fazele urmatoare ale concursului un numar de aproximativ 70 (saptezeci) concurenti. Decizia alegerii celor aproximativ 70 (saptezeci) concurenti ce vor putea participa in etapele urmatoare din cei 100 (osuta) selectati in urma preselectiilor va apartine in exclusivitate Producatorului si se va face in baza unor testari suplimentare la care vor fi supusi concurentii selectati. Producatorul, la libera sa apreciere, va alege cei aproximativ 70 (saptezeci) concurenti ce vor participa in etapa urmatoare in functie de prestatiile concurentilor din testarile suplimentare. Selectarea si modalitatea de difuzare a imaginilor realizate pe durata preselectiilor va fi decisa de catre Producator, la libera sa alegere.

Etapa nr.2: Calificarile – 9 serii/sezon

In faza de calificari cu juriu vor participa cei care au trecut de faza preselectiilor. Calificarile vor fi structurate in 9 serii, cu posibilitatea ca, pe parcursul desfasurarii emisiunii concurs, in cazul in care Producatorul decide renuntarea la editia de popularitate, numarul seriilor de calificari sa fie 10 in loc de 9. Filmarile pentru cele 9 serii de calificari se vor desfasura in Bucuresti, Blvd. Marasti nr. 65-67, Centrul Expozitional Romexpo, Pavilion 19 , in studioul destinat programului Next Star dar si in alte locatii, astfel cum aceste locatii vor fi selectate de catre Producator (in functie de specificul probei). In cazul numerelor artistice/sportive filmate in exteriorul platoului, Juratii pot urmari pe ledul din platou, imaginile deja montate, dar pot merge sa le vada si la locul desfasurarii. Concurentul care a sustinut proba respectiva va veni, insa, si in platou, pentru prezentari, jurizare, testimoniale etc.

Fiecare concurent va fi insotit in backstage de parinti si de alti sustinatori, intr-un spatiu special amenajat. Numarul si componenta vor fi stabilite de catre Producator. Acolo vor urmari prestatia si vor avea reactii libere, vor discuta cu prezentatorul dupa prestatia concurentului etc. In anumite cazuri, sustinatorii pot fi invitati in scena, intr-un dialog cu prezentatorul si juriul. Parintii, sustinatorii, copiii, dar si juratii vor fi solicitati sa isi spuna pareri inainte si dupa prestatie in cadrul testimonialelor care vor fi sustinute pentru fiecare prestatie. Desfasurarea emisiunii concurs este specifica unui talent show, cu filmari atat pe scena cat si in culise, cabine etc. Atat copiii cat si parintii au obligatia sa participle la aceste filmari la platou, atat in ziua de repetitie, cat si in ziua filmarii, inainte si dupa prestatie.

Filmarile fiecarei editii din cele 9 se vor desfasura astfel: o zi repetitie + o zi filmare.

Juriul va fi alcatuit din 3 (trei) persoane (denumite in cele ce urmeaza “Jurati” sau “Judecatori”) alese de catre Producatorul emisiunii, adica: Pepe; Lidia Buble; Dorian Popa. 

Juriul comenteaza fiecare act artistic si decide (voteaza), inclusiv pe parcursul prestatiei concurentului, fara a astepta finalul, prin acordarea unor note reprezentate grafic prin niste stele cu culorile: VERDE, avand semnificatia “Ai votul meu” (pentru notele cuprinse intre 8-10) sau ROSU, avand semnificatia “Nu ai votul meu” (pentru notele cuprinse intre 1-7). Toti cei care primesc media generala Verde (adica minimum 2 voturi Verde din 3), revin pe scena la finalul editiei, pentru aflarea castigatorului. Castigatorul editiei se afla prin dezvaluirea notelor acordate de jurati in spatele votului Verde.

Cel care a obtinut cea mai mare nota (suma notelor individuale) este declarat castigatorul editiei si se califica in Marea Finala. In cazul in care doi sau mai multi concurenti se afla la egalitate, obtinand cea mai mare nota din editia respectiva, juriul, in urma unei dezbateri, decide care dintre ei este unicul castigator al editiei.

De asemenea, pe langa stelele verzi si rosii, Producatorul a decis introducerea unor stele de consolare, care vor fi folosite atunci cand un concurent cu o varsta mai mica (ex. 3 -6 ani), foarte expresiv si simpatic in atitudine are o prestatie care nu il “califica” pentru Finala serii. Rolul acordarii acestor stele este de a incuraja si valoriza concurentul.

Fiecare jurat detine un Golden Star – un tichet spre Marea Finala. Acest Golden Star poate fi oferit pe parcursul sezonului oricarui copil care a avut un impact artistic exceptional asupra juratului, trimitand respectivul copil direct in Marea Finala. Golden Star nu poate fi acordat de jurat copilului adus in competitie chiar de el. Astfel, juratul poate oferi Golden Star-ul lui oricarui copil adus de ceilalti 2 jurati. In aceeasi masura, Golden Star-ul poate sa nu fie acordat deloc pe parcursul sezonului. De asemenea Producatorul poate decide calificarea in Finala a unui numar suplimentar de minimum 1 concurent si maximum 3 concurenti din cele 9 serii de calificari, cu prestatii artistice foarte bune si care totusi nu s-au calificat in Finala prin mecanismul de concurs, decizie luata din motive artistice sau care tin de respectarea duratei emisiunii concurs.

Producatorul va decide durata prestatiilor din emisiunea concurs, atat inainte de stabilirea lor, dar si dupa prestatia de pe scena, adica in etapa de post – productie. Astfel, pot aparea situatii in care unii concurenti vor fi difuzati integral, iar altii vor fi difuzati partial, criteriile fiind exclusiv de ordin artistic, sau tinand de structura mecanica si respectarea duratei emisiunii concurs. Respectand criteriile specificate si formatul emisiunii concurs, producatorul are libertatea de a-si asuma inclusiv decizia eliminarii complete a unei prestatii

Producatorul poate lua de asemenea decizia de a pregati unul sau mai multi concurenti, in cazul in care considera acest lucru necesar, insa aceasta decizie nu implica obligativitatea Producatorului de a pregati toti concurentii. In cazul in care producatorul a luat decizia pregatirii unuia sau mai multor concurenti, odata comunicata concurentilor, aceasta va trebui respectata de catre acestia, concurentii fiind obligati sa participe la repetitii pe cheltuiala Producatorului.

Nu toti concurentii vor avea filme de prezentare/carti de vizita filmate, ci doar cei ale caror fise personale/povesti sunt ofertante pentru o poveste filmata. Cei selectati in acest sens vor participa la filmari la ei acasa (fie ca sunt din provincie sau din Bucuresti ).

Pe langa Jurati, emisiunea concurs va avea un prezentator, in persoana domnului Dan Negru si un coprezentator, in persoana domnului Serban Copot,rolul acestuia din urma fiind de a realiza impreuna cu copiii si parintii diverse moment integrate in emisiunea concurs.

Etapa nr.3: Editia de popularitate

Editia de Popularitate reprezinta o etapa suplimentara care este prevazuta de Producator in situatia in care numarul de editii realizate va fi de minimum 10 (zece) editii. Concurentii declara ca accepta si au inteles faptul ca Editia de popularitate nu are caracter obligatoriu pentru Producator, luand in considerare ca aceasta editie se va desfasura doar la decizia Producatorului, la libera sa apreciere, sub conditia comunicarii prealabile, prin orice mijloace mass-media, a deciziei de includere a acestei etape in cadrul emisiunii.

Astfel, participantii accepta si inteleg ca exista posiblitatea ca Editia de popularitate sa nu se desfasoare, in situatia in care Producatorul nu include in planul de productie acesta etapa si nu comunica participantilor decizia de organizare a acestei etape suplimentare a emisiunii-concurs.

In editia de popularitate a emisiunii Next Star vor ajunge acei concurenti  care in etapa 2 – Calificarile – au avut o prestatie exceptionala, au creat impresie artistica deosebita in randul juratilor, producatorilor si, nu in ultimul rand, publicului. Alegerea si numarul concurentilor din Finala de Popularitate apartine exclusiv Producatorului.  

In aceasta editie, concurentii vor sustine o noua proba din cele mentionate la Capitolul I de mai sus (muzica, dans, actorie, etc), urmand ca, in functie de prestatia concurentilor din cadrul acestei editii, publicul sa voteze prin SMS concurentul favorit, care va primi un Premiu de Popularitate. Premiul de popularitate va fi acordat exclusiv pe baza votului publicului.

Publicul telespectator va putea vota concurentii favoriti in cadrul Editiei de Popularitate, din momentul anuntarii, de catre prezentator, a startului votului si pana in momentul in care prezentatorul emisiunii va anunta sfaristul perioadei de votare. In functie de clasamentul voturilor publicului, clasament ce va fi realizat in mod automat de catre un soft detinut de Producator, concurentul cu numarul cel mai mare de voturi va fi declarat castigator al Premiului de Popularitate.

Premiul de Popularitate este in valoare totala de 5000 (cincimii) euro. Premiul poate fi acordat de catre Antena TV Group S.A. sau de catre un sponsor, sau partial de Antena TV Group si partial de catre un sponsor, dupa cum va decide Antena TV Group S.A. Premiile obtinute de castigator vor fi acordate in bani si/sau produse, valoarea totala cumulata a acestora fiind cea mentionata mai sus, proportia dintre premiile acordate in bani si/sau produse urmand a fi stabilita in mod unilateral si discretionar de Producator. Premiile obtinute de concurentul castigator in cadrul emisiunii Next Star, vor fi inmanate de catre Antena TV Group [sau in cazul in care exista un sponsor desemnat de Producator care va acorda premiile, acestea vor fi inmanate de Antena TV Group impreuna cu sponsorul respectiv] in termen de maxim 60 (saizeci) zile de la data difuzarii ultimei editii (marea finala) a emisiunii-concurs. 

Proiectul vizat de prezentul regulament se desfasoara in acord cu prevederile Codului Fiscal valabil la data semnarii prezentei, astfel  impozitul pentru premii, atat in bani cat si in produse, va fi retinut de catre « Societatea Antena Tv Group S.A.» din premiul cuvenit concurentului  castigator.

Orice alte obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu premiile castigate, sunt in sarcina exclusiva a Concurentului.

Etapa nr.4: MAREA FINALA

Astfel, in editia finala a emisiunii Next Star vor ajunge minimum 7 (sapte) concurenti, dintre care unul singur (grup sau in mod individual) devenind singurul castigator al emisiunii Next Star, ce va primi marele premiu. Alegerea este si in aceasta etapa exclusiv a juriului, prin eliminari imediate sau succesive.

Premiul Castigatorului Marii Finale este in valoare totala de 20.000 (douazecimii) euro. Premiile pot fi acordate de catre  Antena Tv Group S.A.  sau de catre un sponsor, sau partial de Antena Tv Group si partial de catre un sponsor, dupa cum va decide Antena Tv Group S.A.. Premiile obtinute de castigator vor fi acordate in bani si/sau produse, valoarea totala cumulata a acestora fiind cea mentionata mai sus, proportia dintre premiile acordate in bani si/sau produse urmand a fi stabilita in mod unilateral si discretionar de Producator. Premiile obtinute de concurentul castigator in cadrul emisiunii Next Star, vor fi inmanate de catre Antena Tv Group [sau in cazul in care exista un sponsor desemnat de Producator care va acorda premiile, acestea vor fi inmanate de Antena TV Group impreuna cu sponsorul respectiv] in termen de maxim 60 (saizeci) zile de la data difuzarii ultimei editii (marea finala) a emisiunii-concurs in care concurentul a participat si castigat. 

Producatorul va putea acorda si alte premii sau cadouri pentru concurenti, de la caz la caz, in functie de scenariul emisiunii si de deciziile juriului.

Proiectul vizat de prezentul regulament se desfasoara in acord cu prevederile Codului Fiscal valabil la data semnarii prezentei, astfel  impozitul pentru premii, atat in bani cat si in produse, va fi retinut de catre « Societatea Antena Tv Group S.A.» din premiul cuvenit concurentului  castigator.

Orice alte obligatii de natura fiscala sau de orice alta natura, in legatura cu premiile castigate, sunt in sarcina exclusiva a Concurentului.

 

Capitolul II. Participarea la emisiunea concurs:

Prin inscrierea concurentului minor la emisiunea-concurs, reprezentantii legali ai acestuia (in continuare “Ocrotitorii legali ai minorului”) garanteaza ca se afla in deplina stare de sanatate, din toate punctele de vedere, si nu sufera de nici o boala sau deficienta care sa poata ingreuna derularea emisiunii-concurs.

Prin inscrierea concurentului minor la emisiunea-concurs, Ocrotitorii legali ai acestuia garanteaza ca nu exista vreo incapacitate legala sau contractuala care ar putea sa anuleze sau sa impiedice indeplinirea obligatiilor asumate de Concurent.

Prin inscrierea concurentului minor la emisiunea-concurs, Ocrotitorii legali ai acestuia garanteaza ca, dupa realizarea filmarilor la care vor participa, nu se va mai putea interzice Producatorului difuzarea/exploatarea emisiunii-concurs, a imaginii, a vocii si/sau numelui acestuia, fara ca aceasta limitare sa aiba un caracter limitativ ci doar unul exemplificativ.

Prin inscrierea concurentului minor la emisiunea-concurs, Ocrotitorii legali ai acestuia confirma ca a fost atentionat si informat cu privire la conceptul si structura emisiunii-concurs.

Prin inscrierea concurentului minor la emisiunea-concurs, Ocrotitorii legali ai acestuia confirma ca este responsabilitatea lor sa minimizeze riscul de vatamare care ar putea sa apara pe parcursul realizarii emisiunii-concurs. Aceste riscuri includ, dar nu sunt limitate in nici un fel la: vatamare corporala, handicap permanent sau chiar deces, suferinte emotionale, invadarea vietii private, insulta sau calomnie ori pagube materiale.

Prin inscrierea concurentului minor la emisiunea-concurs, Ocrotitorii legali ai acestuia confirma ca inteleg si accepta faptul ca orice aparitie in cadrul emisiunii-concurs (inclusiv in timpul preselectiilor, auditiilor, repetitiilor, pregatirilor etc, imaginile putand fi filmate inclusiv cu camera ascunsa) este destinata exploatarii emisiunii-concurs, promovarii acesteia sau a oricarui alt gen de program, produs sau serviciu, nelimitat in timp, spatiu ori ca numar ori modalitati de promovare si prin orice mijloc. Ocrotitorii legali ai concurentului inteleg si accepta ca orice incalcare a prevederilor acestui articol ar cauza pagube si prejudicii ireparabile care nu ar putea fi compensate rezonabil si adecvat prin daune interese platite ca urmare a unei actiuni in justitie si de aceea, Ocrotitorii legali ai concurentul accepta in mod expres faptul ca Producatorul sau un tert imputernicit de acesta vor fi indreptatiti sa ia orice masuri legale si sa aplice orice sanctiuni echitabile pentru a preveni si/sau a repara orice incalcare sau amenintare de incalcare a prevederilor acestui articol.

Prin inscrierea la emisiunea-concurs, Ocrotitorii legali ai concurentului confirma ca se obliga sa respecte intocmai programul si normele de conduita stabilite de catre Producator, in caz contrar, Producatorul isi rezerva dreptul de a elimina toti concurentii care prin comportament sau nerespectarea normelor impuse, aduc prejudicii emisiunii-concurs.

Producatorul va asigura toate conditiile tehnice necesare realizarii, producerii, inregistrarii si difuzarii in cadrul programelor statiei TV “ANTENA 1” a emisiunii-concurs.

Concurentul, impreuna cu Ocrotitorii legali ai sai,  se obliga sa participe la emisiunea-concurs pregatita de Producator, in locatia si la data stabilite de acesta, precum si in conditiile stabilite de Producator si se obliga sa se supuna la timp si neconditionat tuturor hotararilor reprezentantilor Producatorului, hotarari referitoare la emisiunea-concurs.

Producatorul nu accepta ca multumire din partea concurentilor sau insotitorilor ori Ocrotitorilor legali ai acestora nici un fel de compensatie in bani sau obiecte. Orice astfel de incercare va fi penalizata in detrimentul concurentului respectiv.

Producatorul isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a acestei emisiuni-concurs, acceptate in mod expres de fiecare concurent si/sau Ocrotitorii legali ai acestuia.

Producatorul poate face o norma corespunzatoare, in orice moment al concursului, pentru orice nu este prevazut in acest regulament si decizia trebuie sa fie acceptata de concurenti si/sau Ocrotitorii legali ai acestora.

Daca la inregistrarea emisiunii-concurs, din diferite motive o proba nu este satisfacatoare pentru Producator, acesta poate cere concurentilor repetarea momentului sau poate cere concurentului sa realizeze alta proba.

Ocrotitorii legali ai concurentului confirma ca au luat cunostinta de prevederile regulamentului emisiunii-concurs, precum si ca se obliga sa respecte intocmai acest regulament.

Concurentii eliminati la oricare dintre editiile emisiunii-concurs se supun pana la sfarsitul contractului semnat regulilor concursului, neavand nicio pretentie (de natura financiara sau de alta natura) de la Producator.

Concurentii care participa la emisiunea-concurs, se obliga in mod expres sa raspunda solicitarilor Producatorilor, sa participe la repetitii, sa ramana in studiourile de inregistrare tot timpul necesar pentru repetitia si inregistrarea emisiunii concurs. Considerand ca participarea la  emisiunea-concurs este voluntara si costurile care implica producerea emisiunii, Producatorul poate cere despagubiri corespunzator acestor costuri, daune si prejudicii participantilor care fara o cauza justificata decid sa abandoneze inregistrarea inainte ca aceasta sa fie incheiata.

Producatorul isi rezerva dreptul de a elimina orice concurent care nu respecta prezentul regulament, care are o atitudine necorespunzatoare, care creeaza probleme atat inainte, cat si in timpul derularii filmarilor.

Producatorul poate solicita incheierea de catre Ocrotitorii legali ai fiecarui concurent finalist, ca o conditie pentru participarea la editia finala a emisiunii-concurs, a unor contracte de prestatii artistice cu Producatorul , in termenii si conditiile stabiliti de Producator, iar concurentii finalisti, prin Ocrotitorii legali ai lor, se obliga sa incheie aceste contracte.

Fiecare concurent si Ocrotitorii legali ai sai inteleg ca exista posibilitatea, in functie de deciziile Producatorului, sa participe ca invitati speciali si in alte editii ale emisiunii-concurs, ulterioare celei in care au fost eliminati/votati, dar si in alte emisiuni sau evenimente ale trustului Intact; in acest sens Ocrotitorii legali se obliga sa asigure prezenta minorilor in calitate de invitati speciali  - in numere individuale sau de grup - ori de cate ori sunt solicitati de catre Producator pe toata durata emisiunii-concurs.

Fiecare concurent si Ocrotitorii legali ai sai au obligatia sa nu discrediteze, sa nu aduca jigniri, sa nu acuze programul tv/competitia la care participa, pe ceilalti concurenti sau pe sustinatorii acestora, echipa de productie, juriul si oricare dintre membrii sai, prezentatorul/prezentatorii, prin niciun fel de atitudine, la momentul si in locatia/locatiile de filmare, prin nicio declaratie publica de presa sau tv, or prin intermediul retelelor de socializare; in caz contrar acestia vor fi eliminati din concurs si vor fi obligati la plata de despagubiri, conform conditiilor contractuale

 

Capitolul III. Aspecte generale:

Prezentul regulament se refera la participarea concurentilor la emisiunea concurs, ce va fi difuzata de postul de televiziune Antena 1.

Producatorul poate ceda liber drepturile/obligatiile ce ii revin si poate ceda oricare dintre obligatiile sale legate de participarea concurentilor la emisiunea concurs si orice cesionar poate ceda mai departe. Nici o renuntare de a exercita un drept, survenita dupa incalcarea unei clauze contractuale nu va fi considerata o renuntare definitiva ori pentru viitor la aceasta clauza sau o posibilitate de incalcare de orice fel a unei alte clauze contractuale. Nici o renuntare, modificare sau anulare a unei clauze contractuale nu va fi considerata valida decât daca va fi facuta in scris si semnata de Producator.

Regulile din prezenta conventie vor fi obligatorii de indeplinit pentru toti concurentii care participa la emisiunea-concurs.

Prezenta si participarea la emisiunea concurs a CONCURENTULUI selectionat de catre Producator,  este obligatorie.

CONCURENTUL castigator trebuie sa accepte toate premiile oferite (premii in bani si/sau produse si premiul suplimentar daca va fi cazul), neputand alege sa accepte partial premiul. Daca printr-o oarecare circumstanta, CONCURENTUL prin insotitorul sau decide sa nu accepte vreun premiu, CONCURENTUL va pierde toate drepturile referitoare la premiul in cauza, in integralitatea sa. Renuntarea Concurentului castigator (prin insotitorul sau) la premiu se va face in scris sau prin alte acte/fapte din care sa rezulte in mod neechivoc, conform aprecierii Producatorului, intentia de a nu accepta integral premiul. In nici un caz PRODUCATORUL NU va putea inlocui premiul. In acest caz PRODUCATORUL va atribui premiul respectiv, in integralitatea sa, urmatorului concurent clasat ca si punctaj.

Producatorul isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a emisiunii concurs.

Producatorul nu are obligatia de a asigura cazarea concurentilor si parintilor/sustinatorilor, insa isi ofera disponibilitatea in acest sens, oferind cazare in anumite conditii. In situatiile in care aceste conditii nu corespund necesitatilor concurentilor/parintilor/sustinatorilor, acestia isi vor asigura conditiile de cazare pe cheltuiala proprie, fara nicio pretentie fata de Producator.

Producatorul are decizia privind vestimentatia concurentilor pentru emisiunea concurs. Totusi exista flexibilitate in alegerea vestimentatiei din mai multe variante puse la dispozitie de Producator, precum si posibilitatea ca si concurentul sa vina cu propuneri/variante de vestimentatie din care se va decide.

Producatorul este singurul in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, regulamentului si oricaror altor elemente ale emsiunii-concurs  sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs. In acest caz, acest lucru trebuie notificat dupa luarea deciziei respective de catre Producator, asttfel incat toti concurentii sa fie informati de schimbarile efectuate.

  Concurentul, prin Ocrotitorii legali ai sai, confirma ca inainte de inscrierea la emisiunea-concurs, i-au fost comunicate toate regulile acesteia, a luat cunostinta de prevederile regulamentului acestei emisiuni-concurs, pe care se angajeaza sa le respecte intocmai, in acest sens urmand a coopera si a urma toate indicatiile Producatorului. Producatorul va lua hotarârea finala in toate privintele (inclusiv cele privind alegerea participantilor si deciziile legate de emisiunea-concurs), in acest sens producatorul rezervandu-si dreptul de a schimba, adauga, inlatura, modifica aceste reguli. Modalitatea de jurizare a emisiunii-concurs la care vor participa concurentii va fi hotarâta numai de catre Producator.

 

Capitolul IV. GARANTII SI ANGAJAMENTE

In calitate de reprezentant legal al minorului concurent la emisiunea-concurs NEXT STAR, garantez Producatorului si ma angajez fata de aceasta ca: 

Minorul este apt pentru a participa la concurs;

Am citit si am inteles toti termenii stabiliti in acest Regulament si regulile/prezentarea Competitiei care este prezentata in Regulament, la care consimt sa ader;

Sunt de acord cu faptul ca Producatorul poate schimba, modifica, transforma sau suplimenta acest Regulament si/sau regulile Competitiei, in oricare moment (care poate fi inainte de Competitie sau in timpul acesteia) si sunt de acord sa ma supun termenilor acestui Regulament si/sau regulilor Competitiei care sunt in vigoare in oricare moment;

In cazul in care concurentul minor pe care il reprezint va  fi invitat sa participe, acesta  va participa pe deplin la fiecare din aspectele Competitiei pâna când va fi eliminat din Competitie;

Ma angajez ca, din cunostintele mele, nimic din Contributia minorului pe care il reprezint (indiferent daca este explicit sau prin implicare, prin intermediul modulatiei vocii sau prin gest si in oricare alt mod) nu va incalca dreptul de autor (sau oricare alt drept) al nici unei persoane, nu va incalca nici un contract sau obligatie, nu va calomnia, nu va fi blasfemiator sau obscen, si nu va fi in nici un mod care ar putea aduce proasta reputatie a Producatorului (sau a postului tv de emisie);

Nu am condamnari penale;

Minorul pe care il reprezint nu va lua sau distribui medicamente interzise sau medicamente pentru sporirea performantei sau suplimente sau orice alte substante, pe parcursul participarii la Competitie sau la filmarile Contributiei acestuia, si nici nu va incuraja pe altii sa faca acest lucru, si sunt de acord sa supun minorul pe care il reprezint unui examen medical in orice moment solicitat de Producator in acest sens, iar in cazul in care am cunostinta de vreun alt participant care face acest lucru, voi informa imediat Producatorul cu privire la aceasta;

Voi informa Producatorul cu privire la orice informatii, fapte sau demersuri in legatura cu Contributia minorului care ar putea pune sub semnul intrebarii integritatea Contributiei minorului sau ar putea aduce proasta reputatie si/sau ar putea afecta interesele de business ale Producatorului si/sau a postului tv de emisie (inclusiv, pentru evitarea oricaror indoieli, detalii ale oricaror proceduri civile sau penale curente sau acuzatii care se pot aduce de la data prezentului pâna la si inclusiv data transmiterii ultimului episod al emisiunii concurs pe postul tv de emisie Antena 1);

Nu insel Producatorul (sau postul tv de emisie) cu privire la identitatea mea sau a minorului, si in nici un alt mod si confirm faptul ca am fost cinstit, deschis si onest pe parcursul tuturor discutiilor pe care le-am avut, in documentele/chestionarele pe care le-am completat/furnizat si dat Producatorului si/sau postului tv de emisie;

In cazul in care Producatorul imi va cere acest lucru, voi furniza sub semnatura o chitanta emisa de un serviciu public (dar nu de telefonie mobila) in care se mentioneaza adresa mea curenta, o copie a pasaportului meu si/sau o dovada a locului de munca;

Nu sunt jurnalist sau reporter in cautarea unui subiect pentru publicare;

Nu voi promova nici un fel de produse, servicii sau afaceri pe parcursul participarii minorului la emisiunea concurs;

Nu voi ridica nici un fel de pretentii impotriva Producatorului sau a succesorilor acestuia, impotriva concesionarilor si a cesionarilor ei, pentru nici un fel de remuneratie in legatura cu exploatarea drepturilor din cadrul programului tv;

Nu voi solicita si nu voi accepta  ca minorul pe care il reprezint sa fie concurent sau participant la nicio alta emisiune, la niciun alt concurs, joc sau reality show (organizat pe teritoriul Romaniei sau la nivel international) pe perioada in care acesta va fi analizat pentru participarea la programul tv, sau dupa selectionarea sa drept concurent sau concurent de rezerva in cadrul programului tv; orice astfel de participare se va face numai cu acordul Producatorului.

Voi garanta Producatorul impotriva tuturor si a oricaror costuri, daune, cheltuieli si raspunderi (inclusiv a taxelor legale, dar fara a se limita la acestea) care rezulta din oricare incalcare a contractelor, a garantiilor si/sau a angajamentelor continute in acesti Termeni si Conditii si/sau in Declaratia de Sanatate.

 

IMPORTANT

Din momentul in care incepem filmarile, pana in ziua ultimei transmisiuni va aflati sub contractul semnat. Clauzele de confidentialitate va interzic acordarea vreunui interviu catre presa sau tv in care sa povestiti experientele din emisiune, cu exceptia interviurilor coordonate de departamentul de PR al Antenei 1.  De asemenea, este interzisa transmiterea, pe orice cale (inclusiv retele de socializare), de informatii legate de castigatorul vreunei editii nedifuzate inca. Orice incalcare a contractului va obliga producatorii sa puna in aplicare clauzele contractului si sa ia masuri legale ce se impun. 

Pe toata durata participarii la emisiune sunteti obligati sa respectati acest regulament.

Cu toate acestea, daca unul dintre concureti savarseste acte de vandalism asupra locatiei in care este cazat sau in care se desfasoara filmarile, sau acte de agresiune fizica si/sau verbala asupra altui concurent sau asupra oricarui membru al echipei, acesta este pe loc descalificat si exclus din concurs si filmari, urmand a suporta consecintele juridice ale acestui act.

 

REGULI DIVERSE

Toate deciziile legate de programul tv, inclusiv, dar fara a se limita la acestea, cele legate de regulament, eligibilitate, alegerea Concurentilor, productia programului tv, desfasurarea Concursului si hotarârea descalificarilor si a acordarii Premiilor, sunt la discretia exclusiva a Producatorului, sunt definitive si nu pot face obiectul contestatiilor.

Insotitorii concurentilor trebuie sa informeze imediat Producatorul in cazul in care cunosc prezentatorul, Co-prezentatorul, orice persoana din cadrul personalului de productie sau angajatii Producatorului, sau orice alta persoana care lucreaza la emisiune.

Pentru a putea primi oricare dintre premiile anuntate, Concurentii si/sau insotitorii sai trebuie sa indeplineasca toate cerintele legate de eligibilitate.

Prezentul regulament va fi interpretat si aplicat in conformitate cu prevederile legilor in vigoare in Romania la data desfasurarii emisiunii-concurs. Litigiile de orice natura decurgand din derularea emisiunii-concurs vor fi solutionate pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la o solutie agreata de Parti, litigiul va fi supus instantei judecatoresti romane competente de la sediul Producatorului.

 

APLICAREA REGULAMENTULUI

Regulamentul va fi aplicat la discretia exclusiva si absoluta a Producatorului. 

Incalcarea oricareia dintre Reguli sau incalcarea oricarui acord sau a oricarei declaratii de catre un Concurent/ Ocrotitorii legali ai Concurentului va duce, la discretia exclusiva si absoluta a Producatorului, la scoaterea Concurentului din competitie si la pierderea oricaror Premii, a oricaror sume de bani câstigate de catre Concurent, chiar daca acestea i-au fost deja acordate.

 

DESCALIFICARE

Pe lânga regulile si conditiile specificate in prezentul document, Concurentii pot fi descalificati sau scosi din emisiune, la discretia exclusiva si absoluta a Producatorului, pentru oricare dintre urmatoarele motive, inclusiv, dar fara a se limita la acestea (dupa cum decide Producatorul, la discretia sa exclusiva si absoluta):

i)      incalcarea oricarei reguli care tine de competitie sau a oricarei instructiuni a Producatorului;

ii)     incalcarea oricarui acord cu Producatorul in legatura cu programul tv;

iii)    incalcarea oricarei legi;

iv)    incheierea de acorduri in vederea obtinerii unor beneficii financiare sau a primirii unor astfel de avantaje similare de la oricare dintre Concurenti/ Ocrotitorii legali ai acestora, de la oricare dintre rudele oricarui Concurent, de la oricare terta persoana, agent sau afiliat al oricarui Concurent, sau de la oricare membru, agent sau afiliat al Producatorului, de la orice persoana din televiziune sau de la oricare distribuitor, sau de la oricare dintre sponsorii programului tv, in schimbul unor actiuni deliberate, premeditate, care ar putea afecta rezultatul Concursului. Un astfel de acord poate include, dar fara a se limita la acestea, acceptarea unor sume de bani sau a unui loc de munca dupa producerea  programului tv, in schimbul pierderii intentionate a Concursului sau a unei performante  slabe intentionate in timpul Concursului;

v)   in cazul unui comportament necinstit sau imoral, dupa cum poate stabili Producatorul, la discretia sa exclusiva si absoluta, inclusiv, dar fara a se limita la acestea, vatamarea altor Concurenti sau a personalului care lucreaza la productie, sau amenintarea acestora cu vatamarea, comportament violent, infractiuni sau inselaciune;

vi)    impiedicarea intentionata a muncii personalului de productie;

vii)   in cazul imbolnavirii sau al aparitiei altor probleme de sanatate care afecteaza abilitatea Concurentului de a participa la Concurs;

viii)  ascunderea de echipa medicala a Producatorului a unor simptome sau informatii; si

ix)   violenta fizica sau verbala sub orice forma.

Un alt Concurent poate inlocui, in orice moment, la discretia exclusiva si absoluta a Producatorului, Concurentul scos din competitie ca urmare a descalificarii.

 

CONFIRMARI DIN PARTEA OCROTITORILOR LEGALI AI CONCURENTULUI

Inteleg ca primirea oricarui Premiu poate depinde de alegerile, deciziile si performantele Concurentului pe care il insotesc si de cele ale altor persoane; ca Producatorul poate impune conditii suplimentare la primirea oricarui Premiu, in orice moment.  Inteleg ca Producatorul isi rezerva dreptul de a schimba, adauga, elimina elemente din, modifica sau amenda Regulamentul programului tv si orice alte activitati ale Programului tv, procedurile si regulile privind eliminarea participantilor din Program, precum si acordarea sau retragerea Premiilor, in orice moment pe parcursul etapelor de pre-productie, productie sau post-productie a programului tv (inclusiv, dar fara a se limita la acestea, dreptul de a anula sau de a nu difuza programul tv, in totalitate, fara acordarea niciunuia dintre Premii).  De asemenea, inteleg ca participarea Concurentului pe care il insotesc la programul tv si oportunitatea de a câstiga orice Premii sunt conditionate de semnarea prezentului Regulamet, ale caror conditii sunt incluse in prezenta, prin referinta. Furnizarea de catre mine a unor informatii care nu sunt adevarate si exacte duce la pierderea oricarui si a tuturor Premiilor câstigate sau primite.

Confirm faptul ca am primit, citit si inteles regulamentul de mai sus si ca sunt de acord sa respect si sa ma supun regulamentului de mai sus  (asa cum este acesta in prezent sau asa cum poate fi acesta schimbat sau amendat de catre Producator, la discretia sa exclusiva si absoluta, inainte de productie si/sau in orice moment sau dupa producerea programului tv). 

Prezentul regulament se refera la participarea concurentilor la emisiunea concurs, ce va fi difuzata in prima faza de postul de televiziune Antena 1.

Producatorul poate ceda liber drepturile/obligatiile ce ii revin si poate delega oricare dintre obligatiile sale legate de participarea concurentilor la emisiunea concurs si orice cesionar sau delegat poate ceda sau delega mai departe. Nici o renuntare de a exercita un drept, survenita dupa incalcarea unei clauze contractuale nu va fi considerata o renuntare definitiva ori pentru viitor la aceasta clauza sau o posibilitate de incalcare de orice fel a unei alte clauze contractuale. Nici o renuntare, modificare sau anulare a unei clauze contractuale nu va fi considerata valida decât daca va fi facuta in scris si semnata de Producator.

Regulile din prezenta conventie vor fi obligatorii de indeplinit pentru toti concurentii care participa la emisiunea-concurs.

Prezenta si participarea la emisiunea concurs a CONCURENTULUI selectionat de catre Producator,  este obligatorie.

Producatorul isi rezerva dreptul de a lua deciziile necesare pentru desfasurarea in conditii normale a emisiunii concurs, acceptate in mod expres de fiecare concurent/insotitorul acestuia.

Producatorul este singurul in masura a stabili si a aduce modificari/completari scenariului, regiei, regulamentului si oricaror altor elemente ale emisiunii-concurs  sau ale activitatilor ce au legatura cu aceasta emisiune-concurs. In acest caz, acest lucru trebuie notificat inainte de inregistrare, astfel incat toti concurentii sa fie informati de schimbarile efectuate.

Concurentul/ Ocrotitorii legali confirma ca inainte de inscrierea la emisiunea-concurs, le-au fost comunicate toate regulile acesteia, au luat cunostinta de prevederile regulamentului acestei emisiuni-concurs, pe care se angajeaza sa le respecte intocmai, in acest sens urmand a coopera si a urma toate indicatiile Producatorului. Producatorul va lua hotarârea finala in toate privintele (inclusiv cele privind alegerea participantilor si deciziile legate de emisiunea-concurs), in acest sens producatorul rezervandu-si dreptul de a schimba, adauga, inlatura, modifica aceste reguli. Modalitatea de jurizare a emisiunii-concurs la care vor participa concurentii va fi hotarâta numai de catre Producator.

In ceea ce priveste concurentii, participarea si angajamentul acestora este exprimat ferm conform intelegerilor  - contracte/acorduri incheiate, asumate si semnate de catre  parinti/tutori in calitate de reprezentanti legali ai concurentilor minori precum si de catre minori, pe de o parte, si Beneficiar/Producator, pe de alta parte. Acordurile/contractele incheiate vor respecta din punctul de vedere al Producatorului, prin prisma drepturilor si obligatiilor asumate, prevederile legale in audiovizual (Legea 504/2002 si codul de reglementare a continutului audiovizual, decizia 220/2011 modificata prin decizia CNA nr. 63/22017) in ce priveste respectarea drepturilor minorilor in opera audiovizuala - emisiunea concurs  -“ Next Star”Parintii, tutorii, reprezentantii legali ai concurentilor minori, in calitate de Cedenti, declara prin semnarea contractelor/acordurilor, precum si prin citirea prezentului Regulament ca au luat cunostinta de existenta unor reglementari in vigoare in ce priveste minorii si activitatea acestora,  respectiv obtinerea de venituri de catre minori din activitati artistice  -  HG 75/2015, si ca se obliga sa se informeze si sa respecte conditiile legale in care minorii pe care ii reprezinta pot desfasura astfel de activitati, putand solicita inclusiv reprezentantilor Beneficiarului/Producatorului informatii suplimentare. Producatorul are obligatia de a respecta de asemenea aceste prevederi legale si totodata de a  face diligente in sensul respectarii prevederilor legale de catre parintii/reprezentantii legali ai Minorilor, insa nu isi asuma responsabilitatea in niciun sens in cazul in care reprezentantii legali ai minorilor nu respecta prevederile in domeniu si care le-au fost aduse la cunostinta.

 

DREPTURILE PERSOANEI VIZATE IN CONTEXTUL PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL

(1) Informarea persoanei vizate

a) identitatea operatorului si a reprezentantului acestuia, daca este cazul;

b) scopul in care se face prelucrarea datelor;

c) informatii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, daca furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie si consecintele refuzului de a le furniza;

d) existenta dreptului de acces, de interventie asupra datelor si de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate;

e) orice alte informatii a caror furnizare este impusa prin dispozitie a autoritatii de supraveghere, tinând seama de specificul prelucrarii.

(2) Dreptul de acces la date

Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. Operatorul este obligat, in situatia in care prelucreaza date cu caracter personal care privesc solicitantul, sa comunice acestuia, impreuna cu confirmarea, cel putin urmatoarele:

a) informatii referitoare la scopurile prelucrarii, categoriile de date avute in vedere si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le sunt dezvaluite datele;

b) comunicarea intr-o forma inteligibila a datelor care fac obiectul prelucrarii, precum si a oricarei informatii disponibile cu privire la originea datelor;

c) informatii asupra principiilor de functionare a mecanismului prin care se efectueaza orice prelucrare automata a datelor care vizeaza persoana respectiva;

d) informatii privind existenta dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie, precum si conditiile in care pot fi exercitate;

e) informatii asupra posibilitatii de a consulta registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal, de a inainta plângere catre autoritatea de supraveghere, precum si de a se adresa instantei pentru atacarea deciziilor operatorului.

Persoana vizata poate solicita de la operator informatiile de mai sus, printr-o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Operatorul este obligat sa comunice informatiile solicitate, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit celor de mai sus.

(3) Dreptul de interventie asupra datelor

Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit:

a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi, in special a datelor incomplete sau inexacte;

b) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi;

c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a) sau b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

Pentru exercitarea acestui drept persoana vizata va inainta operatorului o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Operatorul este obligat sa comunice masurile luate in temeiul prevederilor precedente, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului de a i se comunica informatiile in scris la o anumita adresa fizica sau virtuala (electronica).

(4) Dreptul de opozitie

Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.

Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.

In vederea exercitarii drepturilor prevazute mai sus persoana vizata va inainta operatorului o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. In cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa ii fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

Operatorul este obligat sa comunice persoanei vizate masurile luate, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, in termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului de a i se comunica informatiile in scris la o anumita adresa fizica sau virtuala (electronica).

(5) Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

Orice persoana are dreptul de a cere si de a obtine:

a) retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice in privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte;

b) reevaluarea oricarei alte decizii luate in privinta sa, care o afecteaza in mod semnificativ, daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date care intruneste conditiile prevazute la lit. a).

Respectându-se celelalte garantii prevazute de lege, o persoana poate fi supusa unei decizii de natura celei de mai sus, in urmatoarele situatii:

a) decizia este luata in cadrul incheierii sau executarii unui contract, cu conditia ca cererea de incheiere sau de executare a contractului, introdusa de persoana vizata, sa fi fost satisfacuta sau ca unele masuri adecvate, precum posibilitatea de a-si sustine punctul de vedere, sa garanteze apararea propriului interes legitim;

b) decizia este autorizata de o lege care precizeaza masurile ce garanteaza apararea interesului legitim al persoanei vizate.

(6) Dreptul de a se adresa justitiei

Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plângere autoritatii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost incalcate.

Orice persoana care a suferit un prejudiciu in urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia. Instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul.

Cererea de chemare in judecata este scutita de taxa de timbru.

ECHIPA NEXT STAR UREAZA MULT SUCCES TUTUROR CANDIDATILOR NOSTRI!

 

Am luat la cunostinta,

_______________________

_______________________