Ce a întrebat prințul Philip în ziua în care s-a căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a. Abia acum a ieșit la iveală

Într-o serie de articole care fac o retrospectivă a vieții prințului Philip este dezvăluită o întâmplare care a avut loc înainte de nunta regretatului Duce de Edinburgh cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Ce întrebare a adresat înainte de a se căsători.

Prințul Philip și Regina Elisabeta a II-a

Getty

Biograful regal Gyles Brandreth a spus că, atunci când prințul Philip i-a propus viitoarei sale soții să devină un cuplu oficial, el era „un prinț relativ fără bani".

Philip a fost căsătorit cu regina Elisabeta a II-a timp de peste 70 de ani și a fost cel mai longeviv consort din istoria britanică. S-a retras oficial din angajamentele publice în vara anului 2017. Moartea sa a lăsat-o pe regină cu „un gol imens în suflet”, a spus fiul lor, prințul Andrew. Ducele de York a spus despre mama sa că este „incredibil de stoică”.

Surse regale au declarat că regina a fost extrem de recunoscătoare pentru faptul că a putut fi alături de prințul său în ultimele sale ore viață.

Ce a întrebat prințul Philip în ziua în care s-a căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a

După cel de-al doilea război mondial, Prințul Philip a primit permisiunea regelui George al VI-lea de a se căsători cu Elizabeth.

Logodna dintre cei doi a fost anunțată în luna iulie a anului 1947. Prințul Philip a renunțat la titlurile deţinute şi a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich, imediat după nunta care a avut loc pe 20 noiembrie 1947.

Citește și: Mesajul prințului William la moartea bunicului său, prințul Philip. Cuvintele sale au emoționat pe toată lumea

Prințul Philip era emoționat în ziua nunții cu regina sa. Un paragraf din biografia Ducelui de Edinburg descrie că acesta fuma des, însă a lăsat țigările în marea zi: „Pentru început, chiar în dimineața aceea, Philip încetase să fumeze țigări. Regele era un fumător înrăit - era o obișnuință de familie: și Regina Maria era fumătoare. Și văzând efectul pe care îl aveau țigările asupra tatălui ei, prințesa Elisabeta îl rugase pe Philip să renunțe ", potrivit mirror.co.uk.

Prințul Philip a vorbit cu un confident în ziua nunții sale istorice cu regina Elisabeta a II-a și l-a întrebat pe acesta: „Sunt curajos sau prost?”.

Ducele de Edinburgh a murit vineri la vârsta de 99 de ani. Ducele de Edinburgh a fost cel mai longeviv prinț consort din Marea Britanie, doborând acest record în anul 2009. Până atunci, recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici a fost deţinut de Charlotte, soţia regelui George al III-lea.

Citește și: Cine moștenește titlul nobiliar al prințului Philip. El este Ducele de Edinburgh

Soțul reginei Elisabeta a doua avea origini greceşti şi daneze. Acesta s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu și a fost educat în Franţa, Germania şi Marea Britanie, după ce familia lui a fost exilată când el era copil.

A primit la naștere titlul de Prinţul Philip al Greciei şi Danemarcei și s-a înrolat în Marina britanică în anul 1939, când a început să corespondeze cu prinţesa Elizabeth, pe care o întâlnise prima dată în anul 1934.

Primul copil al prințului Philip și al Reginei Elisabeta, Prințul Charles Philip Arthur George, s-a născut în 1948. În anul 1950 s-a născut al doile acopil, prinţesa Anne Elizabeth Alice Louise, în 1960 s-a născut prinţul Andrew Albert Christian Edward, iar în 1964 s-a născut prinţul Edward Anthony Richard Louis.

Citește și: Colecție de imagini impresionante din copilăria familiei Regale, din Mare Britanie. Puțini au avut ocazia să-i vadă așa

În anul 2011, când a împlinit 90 de ani, a primit de la soția lui titlul de Lord Mare Amiral al Marinei Regale.

Cuplul reglat a sărbătorit nunta de platină în anul 2017, la Castelul Windsor. Anul acesta, în iunie, prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani.

Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip a durat timp de 73 de ani.

La aproape o săptămână de la decesul Prințului Philip, mai multe scrisori destinate Prințesei Diana au fost făcute publice, conform presei internațioanale. Datorită lor, publicul a putut afla care a fost adevărata relație dintre cei doi.

Ultimele știri