Antena Căutare

Ce verdict a primit Alec Baldwin în cazul acuzației de ucidere din culpă. Ce au decis autoritățile

În urmă cu câteva luni, actorul Alec Baldwin a împușcat accidental, pe platoul de filmare, doi colegi. În urma incidentului, o femeie și-a pierdut viața.

Împușcătura a fost fatală pentru Halyna Hutchins, care lucra pe platoul de filmare al filmului „Rust.

Ce verdict a primit Alec Baldwin în cazul acuzației de ucidere din culpă

Autorităţile de reglementare a siguranţei din New Mexico au amendat compania de film cu maximum 139.793 de dolari (107.019 lire sterline) după ce a avut loc o "pierdere de vieţi care putea fi evitată".

Ei au spus că "demonstrează o nepăsare simplă faţă de siguranţa angajaţilor prin eşecul în a revizui practicile de lucru şi a lua măsuri corective".

Citește și: Reacția lui Alec Baldwin după ce a provocat moartea Halynei Hutchins pe platourile de filmare. Cum a fost pozat după tragedie

Ce spun avocații lui Alec Baldwin despre verdictul autorităților

Un avocat al lui Alec Baldwin a afirmat că raportul de miercuri al autorităţilor de reglementare a siguranţei din New Mexico îl "exonerează” pe clientul său. Raportul menţionează „eşecuri grave de management” ale companiei de producţie de la „Rust” în investigaţia asupra filmării de pe platourile de filmare unde a murit Halyna Hutchins şi l-a rănit grav pe regizorul Joel Souza anul trecut.

"Suntem recunoscători Biroului de Sănătate şi Siguranţă Ocupaţională din New Mexico pentru că a investigat această problemă”, a scris Luke Nikas într-o postare pe pagina de Instagram a lui Baldwin.

Citește și: Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”

"Apreciem că raportul îl exonerează pe domnul Baldwin, arătând clar că el credea că arma avea doar cartuşe false şi că autoritatea sa asupra producţiei se limitează la aprobarea schimbărilor de scenariu şi a castingului creativ.

Domnul Baldwin nu avea nicio autoritate asupra chestiunilor care au făcut obiectul constatărilor Biroului privind încălcările şi suntem încântaţi că autorităţile din New Mexico au clarificat aceste probleme critice. Suntem încrezători că persoanele identificate în raport vor fi trase la răspundere pentru această tragedie", a subliniat Nikas.

Cum a avut loc tragedia care l-a avut în plin plan de Alec Baldwin

Halyna Hutchins a fost împuşcată şi a murit pe 21 octombrie în timp ce se pregătea pentru o scenă la ferma Bonanza Creek de lângă Santa Fe, New Mexico.

Baldwin, starul din film, ţinea arma când a tras, deşi a declarat că nu a apăsat pe trăgaci. Hutchins a fost împuşcată în piept iar glonţul l-a lovit în umăr şi pe regizorul Joel Souza.

Ulterior, Hutchins a fost transportată la spital în Albuquerque, unde a murit. Căsătorită cu Matthew Hutchins, cei doi au un fiu de 9 ani.

Documentele depuse în instanţă susţin, de asemenea, că Baldwin a încălcat numeroase reguli de manipulare în siguranţă a armelor de foc. De asemenea, acestea sugerează că Baldwin a comis descărcarea neglijentă a unei arme, „care este o infracţiune penală în statul New Mexico”.

Citește și: Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Halyna Hutchins a murit și Joel Souza a fost rănit

Medicul trimis pe platourile de filmare ale westernului „Rust” după incidentul fatal din Santa Fe, a depus de asemenea plângere pentru neglijenţă contra mai multor membri ai echipei de filmare. Şi scenarista Mamie Mitchell l-a atacat în justiţie, în noiembrie, pe Alec Baldwin, pe asistentul de regie Dave Halls şi pe alţi membri ai echipei.

Nu a fost efectuată nicio arestare în acest dosar, dar acuzaţii penale nu sunt excluse în cazul în care vor fi stabilite responsabilităţi, a subliniat la puţin timp după dramă procuratura din Santa Fe.

Într-un interviu pentru postul ABC, Alec Baldwin a declarat că nu se simte vinovat şi nici „responsabil” de moartea Halyna Hutchins.

Mezinul familiei regale a împlinit patru ani. Prințul Louis îi calcă pe urme tatălui său, Prințul William... Verdict final pentru Dani Mocanu. Ce pedeapsă definitivă a primit pentru incitare la ură împotriva femeilor...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x