Cine se ocupă de moștenirea artistică a Laurei Stoica, la mai bine de 15 ani de la moartea artistei

S-au împlinit mai bine de 15 ani de la moartea Laurei Stoica, însă există cineva care se ocupă cu multă pasiune de moștenirea artistică a cântăreței.

S-au împlinit mai bine de 15 ani de la moartea Laurei Stoica, însă există cineva care se ocupă cu multă pasiune de moștenirea artistică a cântăreței

YouTube

Data de 9 martie 2006 a fost una extrem de tristă, care a îndoliat o țară întreagă. Laura Stoica și logodnicul ei, Cristian Mărgescu, și-au pierdut viața într-un accident de mașină în apropierea localității Sinești. Cei doi au fost la un spectacol susținut la Centrul Cultural din Urziceni, iar la întoarcerea spre casă s-a întâmplat momentul cumplit.

Mai mult decât atât, Laura Stoica anunțase la începutul lunii martie 2006 că este însărcinată, iar în septembrie trebuia să nasă. Artista își dorea să lanseze în acel an un nou album, însă nu a mai reușit.

Cine se ocupă de moștenirea artistică a Laurei Stoica

Laura Stoica a avut un sfârșit foarte tragic, însă fratele ei, Alexandru Stoica, se ocupă de toate melodiile ei care nu au fost lansate.

Citește și: Ce moștenire i-a lăsat Prințul Philip nepoatei lui favorite. Lady Louise Windsor era foarte apropiată de bunicul ei

"Am reușit să dau publicului un album ce nu fusese lansat când Laura era încă fizic printre noi, acesta se numște"Vino". În curând, împreună cu un vechi și bun prieten Cătălin Muraru de la Roton, vom lansa un CD de colecție cu melodiile cunoscute și mai puțin cunoscute și difuzate. (...) Pentru următoarea perioadă obiectivul principal este să pot să redau publicului albumul “S-a schimbat”.", a mărturisit fratele artistei într-un interviu pentru Playtech, conform Mediafax.

Cine a fost Laura Stoica

Adriana-Laurenția Stoica, cunoscută pe numele de scenă Laura Stoica, s-a născut pe 10 octombrie 1967 și a fost considerată drept cea mai importantă solistă de rock din România.

În perioada 1984–1986, artista urmează cursurile de canto clasic la Școala Populară de Arte din localitate, sub îndrumarea profesorului Emil Niculescu, iar după absolvirea lor, debutează ca solistă la Festivalul Trofeul Tinereții de la Amara în anul 1987, fiind câștigătoarea locului doi la secțiunea de interpretare.

Artista și-a început cariera din tinerețe, iar pasiunea sa pentru muzica a luat naștere încă din copilărie. În decembrie 1987 solista este remarcată de Iuliu Merca, care o ajută să participe la un turneu alături de grupurile rock Semnal M din Cluj-Napoca și Riff din Sibiu, fiind primul turneu al său.

Citește și: Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre ce s-a întâmplat cu moștenirea de milioane de euro. Ce a făcut cu averea

În 1989 Laura Stoica se angajează, timp de un an, ca solistă a Teatrului de revistă „Toma Caragiu” din Ploiești.

În 1993 artista își înfințează propia formație, numită "Laura Stoica Band", iar din echipa ei făceau parte chitaristul Eugen Mihăescu de la Krypton, basistul Iulian Vrabete de la Holograf, claviaturistul Vlady Cnejevici de la Compact și Pasărea Colibri, respectiv pe Florin Ionescu, toboșarul de la Direcția 5 și cel care a devenit soțul Laurei în octombrie 1992, iar mai târziu li se alătură saxofonistul de jazz Cristian Soleanu.

Ultimele știri