Marin Barbu, cunoscut drept Nea Mărin în showbiz-ul autohton, a schimbat de ceva vreme prefixul, iar la cei 64 de ani ai săi pare că este mai activ ca niciodată. Coregraful surprinde întotdeauna cu condiția sa fizică, iar de curând a dezvăluit că unul dintre secretele sale este, așa cum ne-am fi și așteptat, și mișcarea.
Cum se menține în formă Nea Mărin, la cei 64 de ani ai săi
Totodată, Nea Mărin pune mare preț și pe o alimentație sănătoasă, fiind crescut la țară cu bucate tradiționale, chiar din bătătură. De mai bine de 20 de ani, îndrăgita gazdă a numeroase emisiuni TV a renunțat la mai multe alimente care se regăsesc adesea pe mesele tuturor, iar silueta sa i-a „mulțumit”.
Acesta a dezvăluit cum arată meniul său zilnic, existând câteva produse pe care le consumă cu regularitate, în fiecare dimineață. Nea Mărin s-a obișnuit însă să-și înceapă rutina de după trezire cu o porție zdranănă de sport, înainte de orice mic dejun. Coregraful preferă mersul pe bicicletă sau înotul.
„De ani de zile îmi încep diminețile făcând mișcare. La primele ore, înot sau merg cu bicicleta. În timpul liber îmi place să călătoresc, iar de când a ieșit soția la pensie, mergem împreună cu nepoții prin locurile frumoase pe unde am filmat eu. De Sărbători, am fost în Maramureș și în Bucovina”, a explicat el.
La ce alimente a renunțat Nea Mărin de ani buni și cum arată meniul său zilnic
Cât despre regimul alimentar, Nea Mărin are stabilite ore fixe la care ia mesele importante ale zilei, care constau în produse cât mai sănătoase, iar carnea este procurată de la rude, care reprezintă o sursă de încredere. Timp de 20 de ani, coregraful a renunțat, de asemenea, la carnea de porc, iar mezelurile au fost excluse din meniul său.
Citește și: Nea Marin, probleme de sănătate. Motivul pentru care a ajuns pe masa de operație
„Nu sunt un gurmand și mănânc foarte multe legume și fructe. Îmi place să îmi pregătesc singur micul dejun și cina, de prânz se ocupă soția, iar mesele sunt întotdeauna la ore fixe. În fiecare dimineață la 7.00 mănânc roșie, ardei, castravete, brânză de la țară și beau o cană de ceai. Prânzul este la 13.30, iar cina la 18.30-19.00.
Nu mănânc mezeluri, iar timp de douăzeci de ani, de la 40 la 60 de ani, nu am consumat carne de porc și mi-a fost foarte bine. De trei ani și jumătate încoace am început să mănânc foarte puțin. Îmi place carnea de rață, gâscă, curcă, bibilică, în principiu carne de țară, de la mătuși sau prieteni…”, mai dezvăluit el, pentru revista Viva.
Nea Mărin este de proveniență in Teleorman și dansează de 57 de ani, timp în care a jucat pe toate scenele din România și din străinătate. Se ocupă, în același timp, de pregătirea multor ansambluri profesioniste din România și de Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu, împreună cu fiica lui. Coregraful a învățat să joace călușul de la vârsta de 6-7 ani.