Moștenirea impresionantă pe care Elisabeta I i-a lăsat-o Prințului Harry. Sunt mai mulți bani decât a primit William

Regina Elisabeta I era foarte apropiată de strănepoții săi, Prinții Harry și William, și s-a gândit la finanțele lor cu mult înainte de a trece în neființă.

Regina Elisabeta I era foarte apropiată de strănepoții săi, Prinții Harry și William

Getty Images

Ea a pus o mare parte din bani într-un fond fiduciar, pentru a fi împărțiți între strănepoți, cu mențiunea ca Prințul Harry să beneficieze de o sumă mai mare decât cea a lui William.

Când Regina Elisabeta I a murit, în 2002, cei doi frați trebuiau să împartă 14 milioane de lire sterline, însă nu într-un mod egal. Logica din spatele deciziei Reginei Mame se baza pe modul în care funcționează finanțele în cadrul familiei regale britanice.

Când Regina Elisabeta a II-a se va stinge din viață și Prințul Charles va deveni rege, Prințul William va deveni noul Prinț de Wales. Asta înseamnă că el va prelua Ducatul Cornwall, o proprietate privată care finanțează activitățile publice, caritabile și private ale moștenitorului tronului.

Citește și: Documentul care sugerează că Meghan Markle și Prințul Harry au mințit în interviul acordat lui Oprah

Pe de altă parte, Prințul Harry nu va obține nimic din toate acestea. Banii, împreună cu moștenirea pe care a primit-o de la mama sa, Prințesa Diana, l-au ajutat să înceapă o nouă viață în SUA, alături de Meghan Markle și fiul lor, Archie.

Cum și-a împărțit Regina Elisabeta a II-a averea

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, Palatul Buckingham a făcut publică o schiță a testamentului ei. Proprietatea ei cea mai valoroasă, care era evaluată la 50-70 milioane de lire sterline la vremea respectivă, a trecut în posesia fiicei sale, Regina.

Citește și: Reacția Reginei Elisabeta la acuzațiile aduse de Prințul Harry și Meghan. Ce au dezvăluit apropiații Casei Regale

De asemenea, multe dintre obiectele de artă ale Reginei Elisabeta I au fost cedate colecției regale, care este expusă la Palat. În plus, prințul Charles s-a mutat în casa străbunicii sale, Clarence House.

Ce spunea Prințul Harry despre averea sa după ce s-a retras din familia regală

În timpul interviului acordat lui Oprah Winfrey, care a produs o mulțime de reacții, Prințul Harry a susținut că familia regală nu l-a mai susținut financiar după ce el și Meghan Markle au renunțat la calitatea de membri.

Citește și: Prinții Charles și William au luat legătura cu Harry după interviul controversat. Cum a decurs discuția mult așteptată

El spunea că se baza pe banii respectivi și că l-a ajutat mult moștenirea de la mama sa, Prințesa Diana: ”Am ceea ce mi-a lăsat mama și fără asta nu am fi putut asta. Parcă a văzut venind acest lucru și a fost alături de noi în tot acest proces”.

Parteneri
Shiloh Jolie-Pitt a mers în vacanță cu mama sa. Ce a purtat fiica Angelinei Jolie la sosirea în Veneția
Shiloh Jolie-Pitt a atras privirile tuturor atunci când a mers în vacanță alături de mama sa. În vârstă de doar 15 ani, fiica Angelinei Jolie a purtat o ținută lejeră care să-i permită să se simtă confortabil pe parcursul călătoriei cu avionul. Adolescenta se va afla în perioada următoare alături de mama și frații săi într-o excursie relaxantă în Veneția.
Catine.ro
Ultimele știri