Antena Căutare

Octavian Vintilă s-a stins din viață! Cine era vocea de la radio care a comentat exercițiul Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice

Octavian Vintilă, cunoscutul jurnalist sportiv, a murit la vârsta de 86 de ani, iar vestea a picat ca un trăsnet pentru apropiați! Iată cine a fost vocea de la radio care a comentat exercițiul Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice!

Octavian Vintilă s-a stins din viață!
Octavian Vintilă s-a stins din viață! | Redacția Sport RRA

Vestea că Octavian Vintilă s-a stins din viață i-a îndurerat atât pe apropiați, cât și pe internauții care l-au urmărit de-a lungul timpului.

Jurnalistul sportiv care a rămas cunoscut în istorie datorită vocii sale incontestabile și datorită faptului că a avut ocazia de a comenta șase ediții ale Jocurilor Olimpice, a murit la vârta de 86 de ani.

Citește și: Nadia Comăneci face sport cu Arnold Schwarzenegger în fiecare dimineață. Cum s-au pozat cei doi la un antrenament

Iată cine a fost vocea de la radio care a comentat exercițiul Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice!

Octavian Vintilă s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani

Jurnalistul a fost pasionat întotdeauna de lumea sportivă, iar prin devotamentul său față de acest domeniu a reușit să se facă remarcat de-a lungul vieții sale.

Inițial, Octavian Vintilă a avut o carieră absolut impresionantă, începând ca sportiv de performnță la scrimă în proba de sabie, iar apoi devenind unul dintre cei mai apreciați jurnaliști sportivi de la noi din țară.

Octavian Vintilă a fost o voce care a reușit să transmită cu succes emoțiile și suspansul fiecărui moment din lumea sportului.

Jurnalistul a fost extrem de apreciat pentru emoțiile pe care reușea să le transmită în cadrul comentariilor pe care le făcea la competițiile olimpice prin intermediul radioului, iar faptul că a reușit să comenteze și exercițiul Nadiei Comăneci de la Jocurile Olimpice l-a consacrat cu adevărat în lumea sportului.

Octavian Vintilă a fost cunoscut și pentru contribuția deosebită în dezvoltarea sportului românesc, fiind un arbitru internațional de scrimă și ocupând funcții importante în cadrul acestei federații.

Citește și: David Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! Deși a recunoscut că nu îi place proba, sportivul a surprins din nou!

Biografie Octavian Vintilă

Jurnalistul s-a născut în data de 22 iunie 1938, la Ploiești, județul Prahova, și s-a stins din viață ieri, 19 aprilie 2024.

Octavian Vintilă a descoperit lumea sportului în cadrul CS Petrolul din Ploiești, acolo unde a practicat scrima sub îndrumarea antrenorului Ion Popescu și a lui Vasile Chelaru.

Potrivit digisport.ro, la vârsta de 20 de ani a început să activeze în cadrului clubului Steaua București, unde a primit titlul de campion republican pe echipe pe tot timpul carierei sale, cu excepția anului 1961.

Octavian Vintilă a participat cu lotul olimpic al României la Jocurile Olimpice de vară din 1964 de la Tokyo și la cele din 1972 de la Munchen, unde România a reușit să se claseze pe locul 4 la proba pe echipe.

După ce a luat decizia de se retrage din activitatea competițională, Octavian Vintilă a devenit arbitru internațional de scrimă și vicepreședinte al Federației Române de Scrimă din anul 1975 până în anul 2000.

În paralel, regretatul jurnalist și a început și această carieră lucrând la biroul de presă al clubului Steaua.

Ulterior, fostul sportiv a devenit comentatr sportiv și realizator de programe în cadrul Radio România Actualități, urmând să comenteze șase ediții ale Jocurilor Olimpice începând cu anul 1976.

Începând cu anul 2006 până în anul 2011, Octavian Vintilă a fost președintele Asociației Presei Sportive din România, iar pentru toate realizările pe care le-a avut în carieră a primit gradul de comandor în Ordinul Național „Serviciun Crendicios”, potrivit românia-actualități.ro.

Citește și: Ce a pățit Simona Halep la revenirea în circuitul WTA, după aproape doi ani de suspendare: „Nu le-am mai întâlnit înainte”

Cum încearcă Oana Lis să facă rost de bani. Măsura disperată la care a apelat i-a uluit pe internauți:Am probleme mari d... Câți bani a încasat Tzanca Uraganu la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia interlopului îl chemase și pe Florin Sal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x