Prințesa Catharina-Amalia a Olandei face istorie. Ce a decis să facă viitoarea regină cu banii după vârsta majoratului

Prințesa Catharina-Amalia a Olandei i-a uimit pe toți cu decizia ei privind banii pe care îi va primi după împlinirea vârstei majoratului.

Prințesa, în vârstă de 17 ani, prima născută a Regelui Willem-Alexander și a Reginei Maxima, este viitoare moștenitoare a tronului.

Profimedia

Prințesa, în vârstă de 17 ani, prima născută a Regelui Willem-Alexander și a Reginei Maxima, este viitoare moștenitoare a tronului. Catharina-Amalia i-a surprins până și pe părinții ei atunci când a decis să refuze să primească primul ei salariu, la împlinirea vârstei de 18 ani.

Ce sumă de bani ar fi primit Prințesa Catharina-Amalia la împlinirea vârstei majoratului

Catharina ar fi primit 111.000 de euro, echivalentul a aproximativ 130.000 de dolari. Această sumă de bani ar fi fost destinată cheltuielilor sale personale, sarcinilor îndeplinite, dar ar fi reprezentat și remunerația ei pentru tot ce face.

În 2022, acest salariu al ei va crește până la 1.5 milioane de euro, atunci când va primi și o nouă funcție. Anul următor, Catharina-Amalia va face parte din Divizia de Consfătuire a Consiliului de Stat al Olandei.

Citește și: Prințesa Beatrice este însărcinată. Nepoata Reginei Elisabeta va naşte în toamna acestui an

Ce scrisoare i-a trimis viitoarea Regină Primului Ministru al Olandei

Pentru a refuza această uriașă sumă de bani, Amalia i-a adresat o scrisoare Primului Ministru al Olandei în care și-a prezentat decizia ei de a refuza să primească banii, spunând că s-ar simți inconfortabil dacă i-ar primi. Prințesa Olandei a spus că nu dorește să primească niciun ban de la stat până când ea nu va avea atribuții regale care implică un efort din partea ei.

Citește și: Vor fi copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle Prinț și Prințesă? Ce se întâmplă cu Archie și Lilibet

“Pe 7 decembrie 2021, voi împlini 18 ani și, potrivit legii, voi primi o sumă de bani. Mă simt inconfortabil din această cauză pentru că nu fac nimic în schimbul acestei sume de bani, în timp ce alți studenți duc o viață mult mai dificilă decât mine, în special în timpul pandemiei de coronavirus”, a scris Amalia în scrisoarea ei pentru Primul Ministru al Olandei, potrivit NOS.

Aceasta este prima dată din istoria Olandei când un membru al familiei regale a refuzat să primească salariul. De curând, Prințesa Catharina-Amalia a sbsolvit liceul și a luat o distincție la terminarea studiilor pentru rezultatele sale excepționale.

Amalia, cunoscută și drept Prințesa de Orange, a uimit o lume întreagă cu decizia ei incredibil de matură la o vârstă atât de fragedă, alegând să fie plătită doar atunci când simte că va depune un efort considerabil pentru țara ei.

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri