Prinții William și Harry cred ca știu care a fost cauza morții Prințesei Diana. Dezvăluirile făcute la 24 ani de la moartea ei

Prinții William și Harry au făcut declarații despre ancheta ce are în vizor interviul BBC cu regretata lor mamă, Prințesa Diana.

Prinții William și Harry au făcut declarații despre ancheta ce are în vizor interviul BBC cu regretata lor mamă, Prințesa Diana

Getty Images & Profimediaimages.ro

În declarațiile lor, membrii Familiei Regale britanice au explicat modul în care materialul jurnalistic le-a afectat familiea. Ei cred că felul în care a fost realizat a dus la moartea prematură a mamei lor.

Ce spune Prințul William despre interviul acordat BBC de către Prințesa Diana

Prințul William, Ducele de Cambridge, a învinuit deficienţele interviului pentru înrăutăţirea relaţiei dintre părinţii săi şi a spus că acesta a contribuit la paranoia ei.

BBC „nu a reuşit să se ridice la standardele sale de integritate şi transparenţă” privitor la interviul realizat de jurnalistul Martin Bashir cu Prinţesa Diana, arată rezultatele unei anchete independente anunţate joi.

Fiul cel mare al Prințesei de Walles a spus că interviul a reprezentat „o contribuţie majoră la înrăutăţirea relaţiei părinţilor mei” şi a adăugat că, „de atunci, a rănit pe numeroşi alţi oameni”.

Citește și: Acuzațiile pe care i le aduce Prințul Harry tatălui său.Ce îi reproșează Prințului Charles la 24 ani de la moartea Prințesei Diana

„Dar ce mă întristează cel mai mult este că, dacă BBC ar fi investigat în mod corespunzător plângerile făcute iniţial în 1995, mama mea ar fi ştiut că a fost păcălită. A fost dezamăgită nu doar de un reporter necinstit, ci şi de liderii BBC care au preferat să privească în altă parte decât să adreseze întrebările dificile”, a transmis el.

Ducele a mai afirmat că, în opinia lui, modul înşelător în care a fost obţinut interviul „a influenţat substanţial cele spuse de mama mea”.

„A instituit practic o relatare falsă care, mai bine de un sfert de secol, a fost comercializată de BBC şi de alţii”, a reiterat Prințul William.

Prinţul Harry a criticat postul de televiziune

Într-un comunicat separat, Ducele de Sussex a spus că „reacţia în lanţ a unei culturi de exploatare şi practici lipsite de etică” au dus la moartea mamei sale.

El a mai afirmat că este profund îngrijorat că practici asemănătoare „sunt încă răspândite astăzi la scară largă” şi că acest lucru „este dincolo de o entitate, o reţea sau o publicaţie”.

BBC a transmis scuze în scris prinţilor William şi Harry, precum şi prinţului Charles şi fratelui prinţesei Diana, contele Specer.

Citește și: Ce moștenire le-a lăsat Prințesa Diana lui William și Harry. Ce a scris în testament

Ancheta independentă, condusă de judecătorul pensionat Lord Dyson, a descoperit că intervievatorul Martin Bashir, reputat jurnalist britanic, a acţionat într-un mod „necinstit” şi a falsificat documente pentru a obţine interviul.

În raport a fost precizat că ancheta internă făcută de BBC în 1996, în urma plângerilor iniţiale referitoare la cele întâmplate, a fost „extrem de ineficientă”.

Ultimele știri