Ce moștenire le-a lăsat Prințesa Diana lui William și Harry. Ce a scris în testament

La moartea mamei lor, Prințul William și Prințul Harry au primit o moștenire impresionantă. Darnică, așa cum o cunoștea toată lumea, Diana le-a oferit cele mai de preț daruri fiilor ei pe care i-a iubit cel mai mult.

La moartea mamei lor, Prințul William și Prințul Harry au primit o moștenire impresionantă.

profimedia

Vestea tragicei sale morți a făcut înconjurul lumii și milioane de oameni au plâns-o, dar nimeni nu a regret mai mult pierderea ei decât însăți fiii Prințesei.

Cu patru ani înainte de moartea ei, în 1993, Prințesa Diana și-a scris testamentul și o dată cu interviul lui Meghan Markle și al Prințului Harry pentru Oprah Winfrey au ieșit la suprafață mai multe secrete.

Se pare că motivul pentru care Prințul Harry, Meghan Markle și fiul lor, Archie își permit acum să locuiască într-o casă luxoasă din California este pentru că fiul Prințesei Diana a primit o moștenire considerabilă de la mama sa.

Ce moștenire a lăsat Prințesa Diana fiilor ei

În ziua morții sale, în august 1997, Prințesa Diana avea o avere de peste 21 milioane de lire, echivalentul a 31,5 milioane de dolari. În această sumă erau incluse toate fondurile ei, investițiile, obiectele de valoare și acordul de divorț semnat cu Prințul Charles, în valoare de 17 milioane de lire.

Citește și: Ultimele cuvinte ale Prințesei Diana înainte să se stingă. Ce le-a spus primilor salvatori ajunși la locul accidentului

Proprietățile pe care „Prințesa Inimilor” le deținea se pare că s-au împărțit între mai multe persoane, inclusiv majordomului său, Paul Burrell.

Cu toate acestea, principalii moștenitori sunt Prințul William și Prințul Harry. În testamentul ei era trecut și un “fond discreționar” care avea să le fie de folos celor doi fii ai săi și familiilor lor. În acel fond bancar, Prințesa Diana a depus 100.000 de lire.

În prezent, pentru că Prințul Harry și Prințul William sunt căsătoriți, și Meghan, dar și Kate au dreptul la sume de bani din acel fond. Pe lângă documentul oficial al testamentului, Prințesa Diana a mai întocmai un document numit “Scrisoare a Dorințelor”.

Ce bijuterii de preț au împărțit Prințul William și Prințul Harry

În această scrisoare, Prințesa a precizat ce dorește să se întâmple cu bijuteriile sale și ale obiecte de valoare. Ea a cerut ca 75% dintre bunurile ei personale din Marea Britanie să fie împărțite între Prințul William și Prințul Harry. De asemenea, ea a menționat că speră ca potențialele viitoare soții ale fiilor ei să îi poarte bijuteriile. Cealaltă parte de 25% din obiectele ei personale aveau să fie împărțite între finii săi.

Citește și: Broșele care au făcut istorie în familia regală a Marii Britanii. Ce semnificații aparte au acestea| GALERIE FOTO

Până și nunta ei de mireasă a rămas în posesia fiilor ei, ei fiind cei care aveau să decidă ce se întâmplă cu ea. Rochia cu trenă de 25 de metri, care va rămâne mereu în istorie ca fiind rochia de mireasă cu cea mai lungă trenă dintre toate cele din familia regală britanică, a fost înmânată fiilor ei după ce aceștia au împlinit 30 de ani.

Prințul William a păstrat ceasul Cartier al mamei sale, un ceas scump pe care l-a văzut încă din copilărie la încheietura mamei sale. Între timp, lui Harry i-a revenit inelul de logodnă al Prințesei Dianea, cu safirul de 12 carate și diamante mici. Cu toate acestea, având în vedere că Prințul William s-a însurat primul, el a primit inelul pe care i l-a dăruti lui Kate Middleton.

Ultimele știri